Zobacz pełną wersję : znizki za większe zakupy?
Jak wszystkie wiemy w sklepach w innych krajach sa "packi" i nie trzeba płacić za każdą pieluszkę przy kupnie wiekszej ilości. Nie zauważyłam tego w naszych sklepach.
Więc mam zbiorcze pytanie do mam sklepowych:
dlaczego i czy mozna się targować?
Pytasz o bazarek pieluszkowy? Wiele razy były zniżki przy zakupie większej ilości albo gratisy. Ale może Tobie o co innego chodzi :rolleyes:
Em,jak kupuję więcej pieluch to zawsze mam zniżki procentowe w sklepach,czasem są to zniżki na stałe już dla każdego kolejnego zakupu.to funkcjonuje,tylko nie jest po prostu opisane:).
może sama coś kup i się przekonaj...
Chodziło mi o sklepy.
Chce dokupić 10 pieluszek i jeśi zdecyduję się na jeden typ pieluszek to fajnie byłoby dostac zniżkę.
Oglądałam sklepy w USA i kupowanie wiekszej ilości opłaca się bardziej tam niż u nas...
Narazie kupowałam pojedynczo.
przy wiekszych zakupach wiekszosc sklepow daje znizke
mama-japonka
08-11-2009, 23:02
U nas można negocjować mailowo :-) mamy rabaty i gratisy :mrgreen:
Czesc Em :cool:
W pieluszkarni tez sa rabaty. Kolezanka kupowala chyba 10 bg i dostala rabat z tego co pamietam. Zreszta w pieluszkarni chyba tez sa zestawy.
W USA to jednak inna bajka, tam jest wiekszy rynek pieluszkowy i troche inaczej te sklepy funkcjonują, bo zamawiaja u producentow wieksze ilosci niż te sklepy w Polsce.
Fajnie, że jednak rabaty sa :)
Biedronka
09-11-2009, 22:16
nie znam sklepu który nie dawal by rabau /znizek na wieksza ilosc zamówienia :omg:
ekomummy
09-11-2009, 22:30
Zgadzam się. Rabaty są wszędzie. Czasami trzeba tylko się zapytać bo sklepy nie do końca mają możliwość "automatycznie" naliczać rabat.
Nie wiedziałam, że tak jest. W zagranicznych sklepach są widoczne "packi" i wszystko jasne.
W takim razie będę pytać w sklepach.
u nas też sklepy płacą wieksze pieniądze za przesyłkę np z usa i cło, ale z tego co wiem przy wiekszych zakupach są zniżki czy np wysyłka gratis
formichiere
10-11-2009, 00:01
U nas packi sa mniej popularne bo i zainteresowanie jest mniejsze. Raczej kupowane są sztuki. Wiesz jak jest, jest popyt to i znajdzie się odpowiednia oferta. Na standard w tej dziedzinie chyba będzie jeszcze trzeba poczekać.