PDA

Zobacz pełną wersję : didymos indio którą chustę wybrać

goosie
03-11-2009, 23:45
Hej,
Próbuję po raz pierwszy kupić chustę i słyszałam, że najlepsze są didymos. Tylko nie wiem, którą z nich wybrać, tak by pasowała dla maluszka od urodzenia i w miarę długo posłużyła. Najbardziej skłaniam się do indio, ale nie wiem którą z nich najlepiej wybrać. Myślałam o tej z wełną, ale nie wiem czy na ciepłe okresy (lato) nie będzie niuni za gorąco? Poradźcie coś proszę bo zgłupiałam i nie wiem co robić?

pama
03-11-2009, 23:47
wybierz taką która Tobie podoba się najbardziej :D

jana
03-11-2009, 23:48
z wełną to chyba na lato nezbyt :roll: ale na zimę jak najbardziej :thumbs up:
zawsze możesz na lato kupić potem inną a tamtą sprzedać
a jak Twoje dziecię jest jeszcze lekkie to indio jakiekolwiek da radę:D
ps. nie wiem czy didymos najlepszy, ale to na pewno jedna z kilku najlepszych marek chustowych i najdłużej dzałająca

aliona
03-11-2009, 23:50
dla małego dziecia to raczej bawełenka (ja zaczynałam od limitowanego bawełnianego indio właśnie). jak chuścioch podrośnie, to i tak kupisz coś do zadań specjalnych (tzn. domieszkę).
a wełnę na razie bym sobie darowała, bo może gryźć malego człowieka.

Mayka1981
03-11-2009, 23:51
:iagree: z Pamą się zgadzam :thumbs up:

tak naprawdę najważniejszy na początku jest KOLOR i WZÓR :thumbs up:

Nie ma "najlepszej" chusty bo każdy lubi i ceni co innego (mnie osobiście żadne indio nie zachwyca) - jak to ma być pierwsza chusta to ja jednak polecam 100%bawełny we wzorze i kolorze Ci odpowiadającym - a najlepiej wybierz się na jakieś chustospotkanie i pomacaj co byś wiedziała w czym rzecz...

v
03-11-2009, 23:51
oczywiscie indio silk (natur)
latem chlodzi, zima grzeje, dla malca, i dla starszaka, o ile nie kupisz jakiegos cienkiego pseudoindio szaliczka

kasia
03-11-2009, 23:52
kaszmirek... jest taki miękki, przytulny, milusi - idealny, cudowny dla maluszka:)

choć jak widać w moim avatarku - indio lago z lnem od chyba trzeciego, a może nawet drugiego tygodnia życia małej:) potem było indio ultramarin, a potem kaszmir.

wrapsodia
03-11-2009, 23:57
oczywiscie indio silk (natur)
latem chlodzi, zima grzeje, dla malca, i dla starszaka, o ile nie kupisz jakiegos cienkiego pseudoindio szaliczka

nowego grubego silka chyba juz nie dostaniesz nigdzie, teraz takie ciensze robią, super na lato ale w zimie gorzej, chyba też bawełnę bym obstawiała

v
03-11-2009, 23:59
nowego grubego silka chyba juz nie dostaniesz nigdzie

po chustostraganie wciaz sie blakaja jakies, mniej i bardziej konkretne ;)

goosie
04-11-2009, 00:05
Bardzo dziękuję za tak szybką reakcję z Waszej strony. Rzeczywiście zrezygnuję z tej wełny - tylko 100% bawełny wybiorę. Bardzo dziękuję za pomoc.

yena
04-11-2009, 00:27
goosie, koniecznie się pochwal, jak już chusta przywędruje do domu i napisz jak wrażenia :) uwielbiam takie chustowe ekscytacje, a jakoś ostatnio mało wspólnego otwierania pudełek i piania z zachwytu nad urodą szmatki ;-)