Zobacz pełną wersję : Jak sobie radzicie z klamrą w Manduce?
werona24
03-11-2009, 15:01
Witam!
od wczoraj jestem posiadaczką Manduki.Od razu wypróbowałam na moim synku jednak nosząc z przodu nie byłam sama w stanie zapiąć górnej klamry.Powiedzcie jak wy sobie z tym radzicie.
pszczoła
03-11-2009, 15:23
Chodzi Ci o klamrę od pasa naramiennego? Ona łatwo się zapina, z boku tuż przy nóżce dziecka:hmm:
chodzi chyba o klamrę w pasie na piersiach, oczywiście jeśli nosimy z przodu, to ta klamra jest na plecach... dobrze rozumuję?
no... ja sobie nie radzę :hide:
Witam!
od wczoraj jestem posiadaczką Manduki.Od razu wypróbowałam na moim synku jednak nosząc z przodu nie byłam sama w stanie zapiąć górnej klamry.Powiedzcie jak wy sobie z tym radzicie.
Nosząc z przodu, nie zapinałam jej - krzyżowałam szelki z tyłu.
Chyba chodzi o tę klamrę paska łączącego szelki...
Nosząc z przodu, nie zapinałam jej - krzyżowałam szelki z tyłu.
no właśnie, ja też wolę taką opcję.
Można te paski przed założeniem przesuwać w górę , żeby lepiej było dosięgnąć.
werona24
03-11-2009, 16:41
No właśnie chodzi mi o te małą klamrę na piersiach.Jak chce nosić z przodu to jej nie dosięgam na plecach:hmm:.No może spróbuje skrzyżować.Poki co mój mąż perzejął nosidło twierdząc ze nadaje sie bardziej dla faceta:)
Ona się przesuwa w pionie, więc ją poniosłam nieco wyżej i zapinam bez problemu.
pszczoła
03-11-2009, 17:15
Ale to wygodne jest tak nosić z przodu bez krzyżowania pasów naramiennych??
Jak się wszystko podociąga, to jak najbardziej. I piorunem się zakłada, bo nie trzeba szelek zapinać.
Też noszę bez krzyżowania.Klamerkę przesuwam do góry i wtedy dość łatwo ją sięgnąć.Powodzenia!
Ja robię tak jak kulka37 i Annick. Super się nosi i zapina.
ja czasem sie nagimnastykuje ale zapinam sama bez krzyzowania i jest bardzo wygodnie :)
maagduusiiaa
03-11-2009, 20:30
to ja się podepnę pod temat jeśli można ;-)
a jak z noszeniem na biodrze?
miałam okazję potestować mandukę i ni kija na biodrze nie umiałam zainstalować żeby było choć ciut wygodnie:hide:
Zainstalowałam malucha na biodrze ze 3 razy - ciężko, bo szelka mi się wżynała w ramię. Może coś źle zrobiłam? Nie wiem, ale zakładałam wg instrukcji.
werona24
04-11-2009, 14:42
dziękuje za wszystkie podpowiedzi.rzeczywiście klamra trochę sie podciąga do góry i juz wtedy łatwiej zapiąc