Zobacz pełną wersję : Kupuję chustę na szal - pomóżcie wybrać :)
Chyba kupię sobie jakąs chustę na szal, utnę w połowie a resztę opchnę tu :) albo na Allegro. Tylko nie wiem zupełnie jaką kupić. Lubię kolory zdecydowane albo ciemne. Dziewczyny, pomóżcie wybrać coś ładnego. :)
Wariatka :applause:
A tak serio - to coś cieńszego chyba nie? Albo z wełenką ;)
Kaszmir Graphit albo Kupfer to najmilsze chusty jakie dotykałam - idealne na szal. Jeszcze elipsy jedwabno-kaszmirowe ujdą.
Dlaczego wariatka? Piękny szal zdobi człowieka :). POza tym ile z nas ma wielkie stosy, w których chusty leżą i się marnują :). Idąc tym tokiem myślenia to są większe wariatki nież ja :), bo ja szal będę używać.
No, ze cieńsza chusta to wiem, indio z lnem nie kupię na pewno :). tylko jaka?
A odetniesz mi kawałek :) Żartuję. MOże trochę za drogie są.
Kaszmir Graphit albo Kupfer to najmilsze chusty jakie dotykałam - idealne na szal. Jeszcze elipsy jedwabno-kaszmirowe ujdą.
Kejzi - ale to w pozytywnym sensie było :lol:
ja mam szal taki na jesien identyko i materialowo, i kolorystycznie jak elastyk lenny lamb malachit ;)
a chusty lalkowe? storchenwiege i didymos napewno w ofercie mają i reklamowane są też jako szale:)
http://www.didymos.de/index.php
http://www.storchenwiege.pl/Weitere-Produkte/Puppentragetuch.html
i ciąć nie musisz:)
mam lalkowego hoppa antigue, ale nigdy go nie nosilam jako szal... musze sprobowac :mrgreen:
Natkę wełnianą posiadam, cudny byłby z niej szal :love:
No, ale swojej nie potnę, a na nową kasy niet :)
gdybym miała dla siebie wybierać to babylonia papryczka :D
ale zdecydowanie na ten cel przeznaczyłabym chustę lalkową
był kiedyś wątek o szalach chustopodobnych i zalinkowana aukcja z allegro z cudnymi szalikami!:thumbs up: może poszukaj zamiast ciąć chustę?:rolleyes:
a tymczasowo polecam kangę na szyję:mrgreen:, (ja tak noszę, bo szalika nie mogę znaleźć:whistle:)
widziałam ten wątek. |Ale mnie tez chodzi o jakość, chcę coś solidnego :)
Chyba kupię sobie jakąs chustę na szal, utnę w połowie a resztę opchnę tu :) albo na Allegro. Tylko nie wiem zupełnie jaką kupić. Lubię kolory zdecydowane albo ciemne. Dziewczyny, pomóżcie wybrać coś ładnego. :)
A więc jednak :mrgreen: widzę, ze Cię ten szal z chusty męczy:lool:
Z tańszych to jednostronnego Girasolka bym wzięła.
A więc jednak :mrgreen: widzę, ze Cię ten szal z chusty męczy:lool:
Wiele rzeczy mnie męczy :D
A Lidko właśnie, lalkowe masz chusty?
Ania z Tulikowa
03-11-2009, 17:31
Tulipowna ma piękne długie szaliczki do pocięcia ;-)
A który storczyk widzi Ci się na szaliczek najbardziej?
Pasiaki to chyba jednak niezbyt się nadają... pasiaczek musiałby być już taki mocno poużywany;)
No właśnie lidko, tak sobie właśnie myślę, że większość chust ani nie jest szalikowo miękka/przyjemna, ani grzejąca :roll:
ninuczka
03-11-2009, 18:03
a kaszmiry są imo, niestety nietwarzowe :(
jakibytu
03-11-2009, 22:26
Ale mnie tez chodzi o jakość, chcę coś solidnego :)
łomatko, a co ty chcesz robić z tym szalem, że ci solidny potrzebny?
a tak serio - lilie weź z pokrzywą. chętnie bym usłyszała twoją opinię o nich. tylko z mojego punktu widzenia najlepiej by bylo, gdybys sie rozmysliła i ich nie pocięła, bo jestem ciekawa, jak nosza :)
tak sobie właśnie myślę, że większość chust ani nie jest szalikowo miękka/przyjemna, ani grzejąca :roll:
potwierdzam po wczorajszych testach :twisted:, ze pasiak lalkowy nie nadaje sie na szal, gdyz jest za sztywny, za gruby i sprawia wrażenie, hmm :ninja: zimnego. i 2m. jak dla mnie to za duzo...
http://www.didymos.de/index.php
na sonderprise nawet jedwabne indio jest:)
visenna2
05-11-2009, 09:22
Polecam wielorybki Vatanai :D Sama mam 2,6 wieloryby, miałam je na kółkowa przerobić, ale sobie odpuszczę bo w roli szalika są super. Cienkie, mięciutkie, twarzowe (mam niebieskie), ciepłe no i dobre na awaryjne motanie ;)