Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Moje poszukiwania, nie wiem co wybrać

Em
01-11-2009, 22:49
Próbowałam pieluch wielorazowych z pierszym dzieckiem, ale nie wyszło. Z drugim wychodzi, więc szukam pieluchy idealnej.
Mam taka wadę, że muszę przetestować wszystko zanim się na coś zdecyduję ;)
i tak:
biorę pod uwagę tylko kieszonki, bo ani AIO ani formowane mi nie podchodzą.
Mam po jednej: bumgenius, fuzzi bunz, itti bitti, wonderoos, happy heiny's, tiny tush.
Wiem już, że wolę rzepy, ale z wątków wynika, że się szybko niszczą?
Nie wiem też czy one size czy rozmiarowe. Moje dziecko ma 5,5 miesiąca, ponad 8 kg i tłusciutkie udka.
IB sa na niego idealne, najładniejsze i najbardziej mi się podobają, mimo napów. Boję się tylko, że mogą nie starczyć do końca pieluchowania.
Bumgeniusy to ciekawa sprawa. Mi się podobają. Wrzuciłam w google reviews i wszędzie mają najwyższe oceny mimo narzekań, że szybko się niszczą.
Tiny tush mi pasują, ale bez zachwytów. Fuzzibunz wydają się być duże, więc jest szansa, że starczą do końca.
HH i wonderoos nie zdały egzaminu, więc sprzedaję.
Chcę jeszcze spróbować szytych przez aloha i yettę.

Jesli któraś z Was przebrnęła przez post i ma jakieś wskazówki (może jeszcze jakies pieluchy?) będę wdzięczna.
Chce dokupić parenaście, żeby nie prac codziennie.

węgielek
01-11-2009, 22:52
a co z petit dessous? na napki sa, ale przez to sie nie niszcza tak latwo. te napki ofkors ;-)

te sa moje faworytki. w zasadzie byly, bosmy odpieluchowani.

v
01-11-2009, 22:56
wegielek dobrze mowi: wyprobuj PD koniecznie
i Baby Kangas.

(a IB to AIO, nie kieszonki...)

edycja:
przy 8 kg bralabym one size'y

atoja
01-11-2009, 23:04
Ciężka sprawa. Bo każdemu co innego pasuje.:ninja:
Ja BG nie lubiłam i w końcu się pozbyłam. Zakładałam młodej gdy już nic innego suchego nie mieliśmy. PD tak zachwalane na forum, nie podeszło mi wogóle. Mała miała raz na pupie.
Wonderoosy uwielbiam. I ta miłość trwa niezmiennie od kąt dziecko miało 3 miesiące. Najlepsza pieluszka nocna a i w dzień z mniejszą wkładką jest świetna.
IB fajne ale tylko na dzień. Nie wytrzymuje 1/3 nocy:omg:

Bardzo fajne są close parent (tylko to nie kieszonka a coś jak SIO) świetnie na dziecku leżą, chłonne.

A może spróbuj NB. To bardzo fajne kieszonki. Tyle, że wielkościowo jak BG czyli pewnie do końca pieluchowania nie starczą.

Innych nie miałam więc się nie wypowiem.

ala
01-11-2009, 23:32
dla mnie najlepsza kieszonka to mini maxi z PD, świetnie się układa i napy mi w niej spasowały
BG nie lubie i narzekałam już tu na niego dużo :)
IB fajne jednak bez wiekszych rewelacji, wkładki wydają mi sie zbyt sztywne
wonderosy troszke szerokie mi sie wydaja

wg mnie najwazniejsza jest wkładka chłonna i dopasowanie w pasie, a taką swobodną regulację daje tylko rzep wg mnie
te rzepy tak szybko sie nie niszczą, niestety jednak robią się szare po długim użytkowaniu

Em
02-11-2009, 00:03
Bardzo fajne są close parent (tylko to nie kieszonka a coś jak SIO) świetnie na dziecku leżą, chłonne.

A może spróbuj NB. To bardzo fajne kieszonki. Tyle, że wielkościowo jak BG czyli pewnie do końca pieluchowania nie starczą.

NB zamówiłam, zapomniałam napisać.

wegielek dobrze mowi: wyprobuj PD koniecznie
i Baby Kangas.

(a IB to AIO, nie kieszonki...)

edycja:
przy 8 kg bralabym one size'y

Mam IB SIO.
Baby Kangas nie brałam, ale już nie pamietam dlaczego, coś wyczytałam o nich.

Czyli domawiam: close parent, petit dessou.

mama-japonka
02-11-2009, 01:39
Ja też za Close Parent bardzo się przychylam - nie lubiłam AIO (tak się nazywają chyba tylko), ale mikrofibrowa super schnie, a bambus, jak to bambus, milusi...

v
02-11-2009, 01:44
SIO to rowniez AIO :P

jeszcze mi sie blueberry przypomnialy - piekny ksztalt, najlepszy rzep (a rzepow nie lubie)

morepig
02-11-2009, 10:18
Próbowałam pieluch wielorazowych z pierszym dzieckiem, ale nie wyszło. Z drugim wychodzi, więc szukam pieluchy idealnej.
Mam taka wadę, że muszę przetestować wszystko zanim się na coś zdecyduję ;)
i tak:
biorę pod uwagę tylko kieszonki, bo ani AIO ani formowane mi nie podchodzą.
Mam po jednej: bumgenius, fuzzi bunz, itti bitti, wonderoos, happy heiny's, tiny tush.
Wiem już, że wolę rzepy, ale z wątków wynika, że się szybko niszczą?
Nie wiem też czy one size czy rozmiarowe. Moje dziecko ma 5,5 miesiąca, ponad 8 kg i tłusciutkie udka.
IB sa na niego idealne, najładniejsze i najbardziej mi się podobają, mimo napów. Boję się tylko, że mogą nie starczyć do końca pieluchowania.
Bumgeniusy to ciekawa sprawa. Mi się podobają. Wrzuciłam w google reviews i wszędzie mają najwyższe oceny mimo narzekań, że szybko się niszczą.
Tiny tush mi pasują, ale bez zachwytów. Fuzzibunz wydają się być duże, więc jest szansa, że starczą do końca.
HH i wonderoos nie zdały egzaminu, więc sprzedaję.
Chcę jeszcze spróbować szytych przez aloha i yettę.

Jesli któraś z Was przebrnęła przez post i ma jakieś wskazówki (może jeszcze jakies pieluchy?) będę wdzięczna.
Chce dokupić parenaście, żeby nie prac codziennie.
i hi ja mam tak samo jak Ty- pasują mi rzepy mimo ze sie niszcza (mam BG tylko uzywane i rzepy szare i brzydkie ale dzialają :)
mam tez wszystkie kolory IB i też je kocham (nei wiem czy masz nowe czy stare ale ja mam nowe L-i i są większe dwukrotnie prawie od starych L-k)

wonderoosow nie lubie, HH nei mialam ale bede teraz testowac.
fuzzi buns mialam ale jednak wole Bg rzepowe.

no i ja nei mam parcia na to zeby byly do konca bo ja lubie zmiany i nawet sobie wymieniam zeby miec odpowiednie kolorki- czyli tak sobie :)

morepig
02-11-2009, 10:18
SIO to rowniez AIO :P

bredzisz... :D

Em
02-11-2009, 22:35
mam tez wszystkie kolory IB i też je kocham (nei wiem czy masz nowe czy stare ale ja mam nowe L-i i są większe dwukrotnie prawie od starych L-k)

Kupowałam w nosidła.com.pl
To nowe czy stare? A w little miracles jakie są, wiesz może?

Tez lubię zmiany ;)
IB dokupię na pewno.
Szyją się też mi 3 pieluszki od mam z forum. Będzie z czego wybierać.:lol:

jeszcze mi sie blueberry przypomnialy - piekny ksztalt, najlepszy rzep (a rzepow nie lubie)

Zastanawiałam się nad nimi. Cena mnie troszkę powaliła...

Em
12-11-2009, 22:10
Domówiłam close parents, p'tit dessou i naughty baby.
CP mają fajny patent z przypinanymi wkładkami, ale nie mają polarka...
NB są ok.
PD są najlepsze i zastanawiam się nad domówieniem tych własnie. Poza IB, bo nie mogę się odkochać.