Zobacz pełną wersję : Witam serdecznie
Witam wszystkich.
Jestem bardzo niedoświadczoną chustomamą, bo przygodę z chustą zaczęłam właśnie w tym tygodniu, ale też niedoświadczoną mamą w ogóle, bo moja córcia ma dopiero 3 tygodnie ;-)
Od jakiegoś czasu podczytuję to forum i ono pomogło mi zdecydować się na konkretną chustę. Kupiłam kółkową Vombati. Niestety okazało się, że na obrazkach układanie maluszka jest dużo łatwiejsze niż w rzeczywistości :oops:, a boję się Basi krzywdę. Na razie tylko karmię ją w chuście i jest fantastycznie!
Bardzo się ucieszyłam, kiedy zobaczyłam, że macie tu dział o pieluszkach, bo my też się pieluszkujemy wielorazowo.
Mam nadzieję, że moje pytania nie będą zbyt naiwne, bo mam ich trochę :p
formichiere
30-10-2009, 12:07
Kto pyta nie błądzi więc zadawaj pytania:D i serdecznie witamy:hello:
pszczoła
30-10-2009, 12:12
Witamy!
Kółkowa faktycznie nie jest taka prościutka, jak się wydaje, ale wszystko jest do opanowania :) A Vombati są super IMO:)
anetta1980
30-10-2009, 12:54
Moja rada to taka: dużo tu czytaj, i bądź cierpliwa przy wiązaniu w chustę. Resztę samo przyjdzie.:hello:
Witam i powodzenia w noszeniu i wiązaniu - szybko nabierzesz wprawy:)
Boję się tylko, żeby się mała nie zniechęciła, po takich próbach.
paskowka
30-10-2009, 14:43
Witaj, witaj. I próbuj pomalutki, tak by sie mała nie zniechęciła, ale myslę, że wszytsko będzie dobrze!
witaj i pytaj ;)
poradzisz sobie :thumbs up:
Mayka1981
30-10-2009, 18:30
Cześć,
zapału widać Ci nie brakuje, więc pełen sukces czuję:)
może udasz sie na jakieś spotkanie chustowe? zawsze to najlepiej na zywo zobaczyć co i jak...
Powodzenia :thumbs up:
Bardzo bym chciała, ale nie znam nikogo kto nosi z Zielonej Góry. Ponoć raz w miesiącu są spotkania Klubu Kangura. Może się wreszcie wybiorę... :)
Witaj!Pytaj,a jakże im więcej,tym lepiej!A myślałaś o długiej wiązance.?To uniwersalna sprawa i służy baaaardzo długo.A na spotkanie idź koniecznie!
Na razie tylko karmię ją w chuście i jest fantastycznie!
Witaj!
też uwielbiam kółkową za możliwość szybkiego, dyskretnego i bardzo komfortowego karmienia :thumbs up:
Witaj! spotkanie z doświadczonymi chustonoszkami na bank Ci pomoże, zobaczysz godzinka czy dwie i wszystko bedzie łatwe :)
idź, idź na spotkanie w Zielonej! koniecznie! :D
hej, próbujcie jak najwięcej a niedługo będziesz mota odruchowo.
hali_nadi
31-10-2009, 00:18
Witaj:hello::hello: Ja też z tych mało doświadczonych. Na szczęście mamy to forum:thumbs up:
Witaj!Pytaj,a jakże im więcej,tym lepiej!A myślałaś o długiej wiązance.?To uniwersalna sprawa i służy baaaardzo długo.A na spotkanie idź koniecznie!
Kupiłam kółkową, bo szybciej się ją zakłada. A wiązaną na pewno będę chciała. Tylko wybór jest za duży :rolleyes:
Witamy!
Kółkowa faktycznie nie jest taka prościutka, jak się wydaje, ale wszystko jest do opanowania :) A Vombati są super IMO:)
Rozumiem, że masz vombati?
Ja kupiłam taką czekoladową, tkaną. Czy bardzo ją trzeba "łamać", jak to się u was pisze?:confused: Ja swoją na razie tylko raz wyprałam... :)
grazynajac
02-11-2009, 18:16
Witaj :hello: tutaj znajdziesz odpowiedzi na prawie wszystkie pytania
Rozumiem, że masz vombati?
Ja kupiłam taką czekoladową, tkaną. Czy bardzo ją trzeba "łamać", jak to się u was pisze?:confused: Ja swoją na razie tylko raz wyprałam... :)
Hej, witaj serdecznie:hello:
Kupiłaś 'lody czekoladowe' z Rapalu, prawda? Ja ją 3 razy prałam, troszkę wygniotłam, raz motałam :lol: zanim przerobiłam na kółkową -więc jest jyż trochę przełamana. Materiał po każdym praniu troszke sztywnieje dlatego trochę go zmiętoś i wyprasuj z parą - chusta będzie przyjemniejsza.
maminkastasinka
03-11-2009, 20:14
Witam i powodzenia! Dasz radę! :)
slonetshko
03-11-2009, 21:37
:hello::hello:
Super że tu trafiłaś!
Hej, witaj serdecznie:hello:
Kupiłaś 'lody czekoladowe' z Rapalu, prawda? Ja ją 3 razy prałam, troszkę wygniotłam, raz motałam :lol: zanim przerobiłam na kółkową -więc jest jyż trochę przełamana. Materiał po każdym praniu troszke sztywnieje dlatego trochę go zmiętoś i wyprasuj z parą - chusta będzie przyjemniejsza.
A jak często należy prać chustę? Używam jej codziennie, głównie do karmienia.
Dziewczyny gubię się tu... od prawie godziny przeglądam i nie wiem jak założyć nowy wąte :( normalnie ja stara weteranka internetowa :( no nic może zmęczona jestem???
Ok kładę się spać - jutro na spokojnie zajrzę. Ale witam Was wszystkie :)
POZDRAWIAM
(chustomania u mnie od ponad 4 miesięcy - czyli tyle ile ma moja kochana Lideńka)
wkleiłam fotkę do profilu... czemu jej nie widać?? Już nic nie kumam.
Czas do łóżka.
PA
Dziewczyny gubię się tu... od prawie godziny przeglądam i nie wiem jak założyć nowy wąte :( normalnie ja stara weteranka internetowa :( no nic może zmęczona jestem???
Ok kładę się spać - jutro na spokojnie zajrzę. Ale witam Was wszystkie :)
POZDRAWIAM
(chustomania u mnie od ponad 4 miesięcy - czyli tyle ile ma moja kochana Lideńka)
Nad tabelką z tematami postów jest napis: Tematy na forum, a nad nim niewielka ikonka: Nowy temat. :thumbs up: