PDA

Zobacz pełną wersję : Chusta na start za 200zl

Gusia
22-10-2009, 19:10
Czesc,
jestem mama 6tyg Leona, ktory wazy juz ponad 6kg.
Czy mam mu kupic chuste elastyczna? taka podobno jest najlepsza dla dzidzuli...ale do ilu kg bede mogla jej uzywac?
Czy macie jakis inny pomysl na chuste dla maluszka?
Chciałabym wydac do 200zl.
pozdrawiam Gusia

dioneja
22-10-2009, 19:20
hmm, zalezy ile Twoje 6tyg. dziecie wazy. mozesz kupic na poczatek uzywana chuste elastyczna, ale ona raczej dla noworodkow/leciutkich maluszkow jest... rozejrzyj sie raczej za jakas tkana, skosnokrzyzowa, najlepiej juz zlamana (patrz: miekka). na allegro chodza chusty uzywane Nati w bardzo dobrych cenach. wpadnj na forumowy chuststragan albo dorzuc troche grosza i kup nowa babylonie. juz po pierwszym praniu jest cudnie miekka. i starczy na dluuuugo.

nemhain
22-10-2009, 19:33
Kup tkana, dłużej Wam posłuży :)

Gusia
22-10-2009, 19:35
Wlasnie dzisiaj nasz Skarb wazy juz 5,600kg i boje sie ze elasik bedzie na chwilke:( czy poradze sobie z wiazaniem niemowlaka w tkana chuste? i jaka ma miec dlugosc? ja nosze ubrania 38/40, dlaczego akurat tkana skosnie?

joawoj
22-10-2009, 19:39
Ja sobie poradziłam, to i Ty sobie poradzisz :). Kup tkaną - na początek fajne są na przykład chusty Girasol albo Babylonia, bo od razu miękkie :thumbs up:.

Gusia
22-10-2009, 19:53
znalazlam kolor prunella z babyloni rozm. 4,9m za 265zl moze byc w wersji skosnokrzyzowej...myslicie ze bedzie ok?

http://www.allegro.pl/item736650673_chusta_wiazana_babylonia_4_9m_transp ort_gratis.html#gallery

dioneja
22-10-2009, 20:25
znalazlam kolor prunella z babyloni rozm. 4,9m za 265zl moze byc w wersji skosnokrzyzowej...myslicie ze bedzie ok?

http://www.allegro.pl/item736650673_chusta_wiazana_babylonia_4_9m_transp ort_gratis.html#gallery
mysle, ze tak :D długosc bedzie tez ok (moglaby byc nawet krotsza).

joawoj
22-10-2009, 20:26
Tylko że cena z tej aukcji już chyba nieaktualna jest...

dioneja
22-10-2009, 20:29
to jest aktualne: http://www.allegro.pl/item769815861_chusta_do_noszenia_dzieci_babylonia_ kurier_gratis.html
i kurier gratis ;)

paskowka
22-10-2009, 21:54
Skośnokrzyżowa, bo lepiej nosi i otula dziecko. I na dłużej starsza, właściwie starcza na cały okres chustonoszenia.
Każda skośnokrzyzowa będzie dobra, nie wiem moim zdaniem większośc chust szybko mięknie, choć ja nieszczególnie lubię takie flanele:)
Po prostu wybierz kolor, który ci się podoba i do dzieła.

Gusia
22-10-2009, 23:54
Dioneja,
w tym liku ktory mi podalas najpiekniesza jest ta prezentowana na zdjeciu przez pana tate co w chuscie nosi :) przepyszny kolor ale chyba zaden z tych w sprzedazy :)
dziewczyny to niesamowite, przez wasze odpowiedzi nabieram coraz wiecej odwagi, nie wspominajac o tym, ze nie moge doczekac sie podjecia decyzji ;)

mariola
23-10-2009, 10:00
Ja nosiłam w elastycznej (chusta.pl) i jestem z niej bardzo zadowolona. Cena przystępna i ładne kolory do wyboru. Nie mam doświadczeń z tkaną, ale elastyczna spisała się doskonale :)
Pozdrawiam

marza
23-10-2009, 10:11
Polecam tkaną.Nosimy się w niej od 7doby:D

Gusiu,chusta która Ci się podoba to Babylonia Papaya
Jest dostepna tutaj
http://www.chusty.com.pl/produkty.php?x=15&kolejnosc=numer&rodzaj=1101080118570841&rodzaj2=123&menu=1

dioneja
23-10-2009, 10:35
Gusiu, do dzieła :)
wybierz chustę i do dzieła, motania znaczy. jestem pewna, że dasz sobie świetnie radę!

Gusia
25-10-2009, 13:14
No dzialam jak szalona, zamowilam w przedsprzedazy chuste Didymosa Sahara Geckon, zakardowa...z nadzieja, ze starczy na dluuuuugo, ale im dluzej sledze to forum, wydaje mi sie, ze na jednej chuscie sie nie konczy ;) zeby tylko Leon potem dal sie omotac ;) Powiedzcie jak uberac dzidzke do chusty? idzie zimia i co w zwiazku z tym mam brac pod uwage? zrobic mu getry? beda przydatne? jak z wychodzeniem zima na dwor?

ustysia
25-10-2009, 14:00
Gusiu, jestem na tym samym etapie "szalństwa" chustowego co Ty :) no i moje dziecie w tym samym wieku. Ja zakupilam na allegro chuste didymosa fale brown-natur. Mam nadzieję, że mloda da się omotać, a ja nie okaże się tempota - bo oszaleję.

Gusia
25-10-2009, 14:50
Hahha no az sie boje na filmiki instruktażowe zagladac :) chusta ma byc na poczatku przyszlego tygodnia w sklepie, a potem u mnie :) kosztuje niemalo ale mam nadzieje ze cieszyc nas bedzie dluzej niz krocej ;) hihihi caly czas czekam na sugestie jak Synula ubrac do chusty, zwlaszcza ze idzie zima...a kortka dla dwojga proponowana w wielu sklepach to zupelnie nie moj styl - w przeciwienstwie do pieknych chust na ktorych punkcie mozna oszalec. Ja dla naszego Leona domawia jeszcze geterki :)

dioneja
25-10-2009, 21:05
No dzialam jak szalona, zamowilam w przedsprzedazy chuste Didymosa Sahara Geckon, zakardowa...z nadzieja, ze starczy na dluuuuugo, ale im dluzej sledze to forum, wydaje mi sie, ze na jednej chuscie sie nie konczy ;) zeby tylko Leon potem dal sie omotac ;) Powiedzcie jak uberac dzidzke do chusty? idzie zimia i co w zwiazku z tym mam brac pod uwage? zrobic mu getry? beda przydatne? jak z wychodzeniem zima na dwor?
nooo, gratuluje!
jesli motanie wciagnie was oboje, bardziej niz pewne jest, ze na jednej chuscie sie nie skonczy ;-):lol:
a zima dziecia najlepiej pod kurtka nosic. mozna pod wieksza, taka ze dwa rozmiary wieksza, albo zakupic taka specjalna, do noszenia dziecia (wielosezonowa suse's kinder, np.).
jesli zas przyjdze sie motac na odziez wierzchnia, to dziecia w kombinezon jakis, dobrze docieplic wszystkie konczyny wystajace z chusty (stopy, raczki) i...
...hulaj dusza, piekla nie ma ;)

dioneja
25-10-2009, 21:07
Ja dla naszego Leona domawia jeszcze geterki :)
:thumbs up: