Zobacz pełną wersję : Chcę zacząć wysadzać. Czy dam radę?
Michał ma 5 tygodni. Mogę zacząć. I kiedy? Myślałam żeby zacząc od wysadzania po karmieniu. Czasami też udaje się położyć go na przewijaku i przy zmianie pieluchy mówiąc sisi Michał robi siku :)
a przed chwila zlapalismy pierwsze siuski. Po karmieniu zdjeclam mu pieluszke ktora byla sucha i trzymalam malego okolo minute nad umywalka mowiac sisi. I zrobil :) Co tam ze moja bluza jest zasikana i jego skarpetki rowniez. ile bylo przy tym radosci :D
Dasz radę :)
Jako mama dwóch smyków, z których dopiero drugi poznał EC, mówię WARTO!!!
Mimo buntów, mimo chwilowych problemów. Warto :)
Muszę się zebrać i kiedyś opisać nasze doświadczenia :)
ekomummy
20-10-2009, 17:03
Na pewno warto i na pewno dasz radę :D. Tak jak napisałaś taka komunikacja z niemowlakiem sprawia niesamowitą radość. My zaczeliśmy jak Natalia miała 2 tygodnie (7 tygodni ma teraz). I teraz nawet mój mąż się do tego przekonał :p. Z naszego małego doświadczenia powiem: próbuj wtedy kiedy czujesz, że mały daje sygnały. Z czasem pewnie będą one coraz bardziej wyrazne lub łatwiejsze do odczytania. U nas łatwiej jest z kupką na razie ale widzę, że udaje Ci się z siusiu. Powodzenia. :thumbs up:
A jak zaczniesz to się wciągniesz, bo nie będziesz miała sumienia nie wysadzić dziecia który płacze, "zaciska" nóżki, trzyma żeby nie siusiać w miejscu poleżenia i czeka aż mu ktoś pomoże...