Zobacz pełną wersję : Filmik o NHN (EC) - video z życia codziennego z bezpieluchowym dzieckiem!
Tak jak Wam obiecałam, tym razem coś więcej niż zdjęcia z wysadzania niemowlaka :D
Zapraszam na premierę filmiku - prezentacji o Naturalnej Higienie Niemowląt ! :thumbs up:
Film prezentuje najważniejsze założenia idei wychowania bezpieluchowego i pokazuje jak to wygląda w praktyce (fragmenty video z życia codziennego z moją Ulą!)
Film wrzuciłam na stronę główną na: http://www.bezpieluch.pl (http://www.bezpieluch.pl/)
Ciekawe jak Wam się spodoba? :D
Pozdrowionka,
Kinga
Biedronka
19-10-2009, 00:34
Kinga rewelacja :thumbs up:
to wszytko wydaje sie takie łatwe
filmik napewno trafi do wielu rodziców
swietna robota :applause:
no to zmieniłam opis na gg :)
super!! :D
Kasia.234
19-10-2009, 01:28
Film rewelacyjny! Na pewno trafi do wielu rodziców :)
:D
A wiecie, że moja Ula nadal bardzo często tak rozkosznie wzdycha jak siusiamy? Tak samo jak na tym filmiku :D Właśnie wczoraj sobie uświadomiłam, że wciąż jeszcze jej to nie minęło, chociaż już ma rok :D
Rewelacja, jesteście Dziewczyny wspaniałe! Ten filmik ostatecznie mnie przekonał do NHN przy następnych dziecku.
Kinga świetny filmik, brawo. :D
rewelacje:applause: brawo, swietny filmik, az zaluje, że małej nie wysadzałam . Teraz ma prawie 7 miesiecy, ale moze nie jest za pozno zeby zaczac. ..
SUPER :) filmik
A chyba nigdy nie jest za późno :)
Super filmik!:applause: Lecę po nocnik chiński :)
Czuję się zainspirowana...spróbujemy z Adaśkiem się porozumieć w kwestii siuśkowej...może się uda...:ninja:
ja wlasnie po obejrzeniu zaczelam dzis z moim 5-tygodniowcem ;) pierwsze siuski za nami a teraz spi wiec musze czekac :(
Kingo, świetny filmik. Ja od narodzin Jacka stosuję EC, ale jak przychodzi mi mówić o tym to wychodzi tak bez ładu i składu. Zdecydowanie nie umiem namówić. Dopiero dwie moje koleżanki, które zobaczyły na własne oczy spróbowały, pożyczyły ode mnie książkę.
Teraz rozesłałam link do znajomych rodziców przyszłych i obecnych. Mam nadzieję, że to będzie przekonujące :)
Gratulacje za działania na tym polu :)
calineczka
19-10-2009, 14:36
super film!
jakie to bylo łatwe jak Konrad był taki malutki :ninja:.
teraz nie ma czasu na wołanie siku.
całe szczęście, że z kupą mu się nie zmieniło i woła :mrgreen:
Świetny filmik na dobry początek :thumbs up:
Iwanna.T
19-10-2009, 17:28
cieszę się, że pojawił się i filmik :)
bardzo zachęcające - mam nadzieję, że wiele osób to zobaczy i przekona się :)
świetny filmik i bardzo inspirujący :thumbs up::applause:
omniemka
19-10-2009, 20:07
bardzo mi się podoba film:) z moja młodszą córką "współpracujemy" w taki sposób już od 2 tygodnia życia
Arabella
19-10-2009, 21:33
Świetny filmik! :applause:Puszczę niemężowi zamiast hitu polsatu:mrgreen:
Dzięki za wszystkie ciepłe słowa :D
Jak czytam "ja po obejrzeniu zaczęłam...", "spróbujemy się porozumieć" i "lecę po nocnik chiński" :lol: to serce mi rośnie i myślę sobie, że chyba udało się osiągnąć cel i przekonująco wyjaśnić o co w tym wszystkim chodzi :applause:jupiii!!! :thumbs up:
No a już filmik zamiast hitu polsatu, to już w ogóle komplement nie do pobicia :mrgreen: :lol: :lol: :lol: Czuję się jakbym dostała Oskara :mrgreen: ;-)
no ja nie zaczęłam i nie lece po nocnik- ale żałuję że zaczęłam tak późno!
uhhh- gdyby nie nawał pracy, prawie bezpieluchowego dziecia bym miała - buuuu.
lece koleżanką podesłać :p
Wielkie gratulacje!
miedzygalaktyczna
21-10-2009, 10:55
:) super filmik! Jak opowiadam o Mai, EC i chinskim nocniku to sie kolezanki za glowe chwytaja :)
Dziekuje Kingo za super poradnik, podpowiedzi na forum - zanim sie jeszcze me dziecie urodzilo :) Ec stosujemy od 6t zycia Mai i jest super :) Co prawda "dzieki" pampersom 60% si londuje nadal w pieluszce - jednak 100% e i te pozostale 40% si w nocniczku :) Majkers ma prawie 6 miesiecy :) mam nadzieje ze do 18m ja zupelnie odpieluchuje :)
Pozdrawiam serdecznie
m.
mama-japonka
21-10-2009, 15:04
Dzięki bardzo...czasem mi naprawdę ciężko wytłumaczyć, co i jak innym...a tak, klikam i się wie :mrgreen: choć przyznaję, ze sama jeszcze raczkuję...
A gdzie można kupić takie getry, spodenki czy jak to się nazywa? :hide:
Dziś za nami siuśki 2 razy namierzone i raz kupszatalek...ale to rozbieranie ze wszystkiego mało praktyczne jest...
A gdzie można kupić takie getry, spodenki czy jak to się nazywa? :hide:
Dziś za nami siuśki 2 razy namierzone i raz kupszatalek...ale to rozbieranie ze wszystkiego mało praktyczne jest...
Getry są w nosidła.com.pl, w naszedziecko.org i w ekobaby.pl. I pewnie w kilku innych miejscach, ale te znam i są super:thumbs up: Był niedawno wątek na temat getrów, poszukaj:ninja:
magdulinska
31-10-2009, 03:42
Super filmik i darmowy poradnik. Bardzo motywujące. Jutro będzie mi łatwiej wysadzać Małą na nocnik ;) Dziękuję no i GRATULUJĘ sukcesu :applause:
:hello: Powodzenia! Dzięki i miłego nocnikowania,
Kinga :D
lawendax
31-10-2009, 21:58
Mój M obejrzał i twierdzi że nauczył się rozpoznawać po mince kiedy mała robi siusiu.
:thumbs up: Super!
A mój mąż przy drugim bezpieluchowym dziecku tak już się wyrobił, że równie dobrze rozpoznaje sygnały toaletowe u swoich, jak i u zupełnie obcych, pierwszy raz widzianych niemowlaków :lol:
Właśnie ostatnio robił zdjęcia na chrzcie jednego maluszka. Obsługa fotograficzna obejmowała nie tylko uroczystość, ale też parę fotek pamiątkowych w domu, podczas przygotowań. Dzieciaczek spał (okazja do pięknych fotek :ninja: ), po czym się obudził (okazja na piękne siusiu, prawda? :lol: ) i zaczął robić bardzo charakterystyczne miny. Mój mąż zatem (między jednym pstryk a drugim :lol: ) woła mamę maluszka i mówi jej, żeby przyszła szybko, bo maluch właśnie chce zrobić kupę!
Jego sugestia nie została wzięta poważnie :lol:
A za chwilę trzeba było zmieniać pieluchę :duh: :applause:
Mężowie górą!!! :thumbs up: :D
lawendax
02-11-2009, 20:46
Mężowie górą!!! :thumbs up: :D
Oj tak bo ja ni w ząb nie poznaję, może przy trzecim :lol:
emmaline
02-11-2009, 20:51
wow, fajny filmik, przeczytałam ostatnio też wątek annymamyalexa i już wiem jak to zacząć w praktyce :)
od 2 dni obserwuję moją 3tygodniową pannę, i z kupą co nieco widzę, ale na siku nie mam pomysłu :/
jakie sygnały przed siku Wasze dzieciaki nadają? bo ja tylko widzę siku w trakcie przy przewijaniu - leżąc na plecach nóżki żabie się rozluźniają i lec. ale wcześniej??
emmaline
02-11-2009, 20:51
Oj tak bo ja ni w ząb nie poznaję, może przy trzecim :lol:
przy trzecim mężu? :P
lawendax
02-11-2009, 20:55
przy trzecim mężu? :P
Dobre :applause:Ponoć pierwszy mąż jak pierwszy naleśnik, zawsze nieudany :ninja: Mojemu to powtarzam :ninja:
jakie sygnały przed siku Wasze dzieciaki nadają? bo ja tylko widzę siku w trakcie przy przewijaniu - leżąc na plecach nóżki żabie się rozluźniają i lec. ale wcześniej??
Na początek mam skuteczną poradę:
Jak nie wiadomo o co chodzi, to znaczy, że chodzi o... siku! :D
Poważnie, przy najmniejszych szkrabach tak to właśnie najczęściej jest.
Przy takim właśnie podejściu dużo łatwiej jest zaobserwować już te konkretne sygnały danego dzieciaczka.
Cytat:
Napisał emmaline http://www.chusty.info/forum/images/ladangbaru/buttons/viewpost.gif (http://www.chusty.info/forum/showthread.php?p=414529#post414529)
przy trzecim mężu? :razz:
Dobre :applause:Ponoć pierwszy mąż jak pierwszy naleśnik, zawsze nieudany :ninja: Mojemu to powtarzam :ninja:
:lol: bosssskie jesteście... :lol:
Obejrzałam filmik, zaczełam czytać książkę i w końcu wysadziłam małą. Efekt: siusiu w kubeczku:-) tylko z kupą nie zdążyłam:hide:
stokrotka.a
04-12-2009, 16:12
rewelacja!
a jaką masz fajną i uśmiechniętą córkę! :thumbs up:
:lol::applause:Brawa dla wszystkich idących za ciosem! :thumbs up:
Ale uprzedzam: to wciąga tak samo mocno jak chusty... albo i lepiej!!! :ninja:
Chyba też sobie zaraz filmik włączę, żeby pooglądać uśmiechniętą Ulę :roll: Męczy ją właśnie przepotężny katar i coś nie ma chęci na uśmiechy dziś... więc wersja filmowa Uli dziś mi się bardziej podoba niż ta na żywo :lol:
Kinga! Dzieki Ci serdeczne za ksiazke, filmik i wszystko co robisz w kwestii NHN. My stosujemy bezpieluchowe odkad maly mial 3mies.- Zainspirowana glownie Twoja ksiazka przezylam z nim super przygode, ktorej pozytywne efekty coraz wyrazniej widze. Z nastepnym planujemy juz od poczatku stosowac NHN :). Pozdrawiam!
obejrzalam, poczytalam, z checia zastosowalabym, ale nie ma mnie w domu wiekszosc dnia;-( mala jest z opiekunka, niedlugo idzie do daycare
ale link posle dalej
takisobiekurczak
05-12-2009, 21:06
Super film.
Moje dziecko ma juz 6 miesiecy, ale zacznę to praktykować :)
A czy w necie jest gdzieś jeszcze filmik Kingi? Na stronie bezpieluch nie widzę, gdzie indziej tez nie. Ktos pomoże?
Czemu ja nie widzę filmiku??
spadłamznieba
04-04-2013, 20:37
oglądałam i u mnie jest ok.
moze spróbuj przez youtube
nim trafiłam na forum to wlasnie na youtube znalazłam informacje o NHN i tam równiez znalazlam film Kingi
U nas na poczatku było wszytko po omacku, dopiero pózniej trafiłam na informacje o NHN i dowiedziałam się ze nie tylko ja coś takiego stosuję.
Znaczy mam coś z przeglądarką pewnie nie tak :(
spadłamznieba
05-04-2013, 10:33
możliwe że z przeglądarka, ale szukałaś na youtube?
bo Kinga ma tam sporo swoich filmików, przy pieluszkach tez mówi o NHN.
Czy youtube tez ci nie działa.
usuń historię może to pomoże?
Znalazłam tu:
http://tetro.pl/literatura/pozegnanie-z-pieluszkami.html
zakładka zobacz film:D
Jak go sobie obejrzałam to przypomniało mi się, ile radości dostarczało mi wysadzanie córki i porozumienie miedzy nami. Nie mogę się doczekać jak to będzie teraz z nowym maluszkiem.
Genialny film i nie wierzyłam, że to możliwe:duh: dopóki sama nie spróbowałam;)
Bardzo zachęcajacy ten film. Chciałabym praktykować gdy urodzę.
Mam pytanie do mam starszych dzieci na EC od maluszka.
Czy wysadzanie szło tak gładko do odpieluchowania? Chodzi mi o krytykę, że wczesne wysadzanie moze mieć w późniejszym wieku negatywny skutek.
Ja wiem, że w EC nie chodzi o szybkie odpieluchowanie ale spytam jeszcze jak to było u praktykujących?
tytanowa@
05-10-2013, 21:26
Chodzi mi o krytykę, że wczesne wysadzanie moze mieć w późniejszym wieku negatywny skutek.
Ale jaki? Nie rozumiem?
Wysadzanie idzie różnie. Tak jak apetyt jest w różnych momentach odmienny, tak chęć załatwiania się do miseczki/nocniczka bywa różna. Trzeba mieć na to wzgląd.
U nas akurat córka dość szybko odpieluchowała się w dzień. Wyszło samo i tyle. Miała 15 m. Tylko jak słusznie zauważasz o odpieluchowanie wcale nie chodzi. Komunikacja rewela. Świadomość dziecka na temat swojego ciała super. Drugie dziecko na pewno też bym wysadzała i na bank zacznę od samego początku.
No ja też nie wiem dokładnie jaki ;)
Zdecydowanie bardziej przemawiają do mnie argumenty, że wysadzanie jest naturalne, ale coś mi świta, że były argumenty przeciw.
Nadarienne
06-10-2013, 11:45
A z tymi negatywnymi skutkami to nie chodziło o zbyt szybki tzw. trening nocnikowy? To raczej coś zupełnie innego przecież.
Być może, ale właśnie wydawało mi się, że czytałam kiedys tu na forum dyskusję o EC i część dziewczyn była przeciwko, ale dawno to było i możliwe, że coś pomieszałam.
chudzinkaa
27-04-2014, 20:10
Ale pozytywny filmik. :)
Muszę znów popróbować, bo na razie Młody zaznajamia się z "nocniczkiem" w ten sposób. :mrgreen:
http://i181.photobucket.com/albums/x12/stozne/Chustowe/c8d4185e-7fcd-4393-9a51-22e4fafe58f8.jpg
kammillka
28-04-2014, 12:39
brawo, świetny filmik