PDA

Zobacz pełną wersję : Pieluszki, joga i ekologia

Justine
18-10-2009, 01:13
Witajcie Kochane mamy! Tak jak i Wy mam dzieciątko, ba - nawet dwójkę. I tak samo, jak Wam nie jest mi obojętne co przylega im do pupy przez pierwsze lata ich życia. O pieluszkach wielorazowych dowiedziałam się przypadkiem czytając jakąś mamową gazetę, po czym zaczęłam przekopywac internet. Już prawie rok temu, gdy jeszcze byłam w drugiej ciąży trafiłam na to forum, jednak przez następne miesiące odwiedzałam je tylko jako bierny obserwator czytając opinie dot. pieluszek, przeglądając bazarek pieluszkowy i dowiadując się coraz więcej o ekologicznym sposobie życia. Moja 4-letnia Basia nie załapała się na "odpał" mamusi związany z ekologią, ale Julek - jak najbardziej. Mam teraz tego efekty, w postaci ciągłej odmowy, gdy próbuję nakarmic córę razowcem z pastą z awokado. Zdecydowanie woli białe bułeczki z serem i majonezem popite herbatą z dużą ilością cukru. Mimo to nadal próbuję namówic ją na zdrowy styl życia i stale podsuwam jej ekologiczne wyroby. Julek, za to, chociaż ledwo skończył pół roku to jada i pija potrawy, o których się dietetykom nie śniło i jest przy tym nadzwyczaj zdrowym i spokojnym dzieckiem. Może też dlatego, że jego mamusia przez całą ciążę biegała na zajęcia jogi, która jest jej drugim sensem życia (pierwszym są oczywiście dzieci i mąż:D). Dziś postanowiłam, że aktywnie zacznę uczestniczyc w tym forum, a zaczłam właśnie od przedstawienia się, bo od tego chyba powinnam. Mam na imię Justyna i mieszkam w Bydgoszczy. Mój syn przetestował już wile różnych pieluszek wielorazowych, jak Kushies, Bumgenius AIO i kieszonki, Imse Vimse AIO, formowanki, otulacze PUL i wełniane, Happy Heiny's AIO, Itti Bitti Snap in One, Popolini formowanki i otulacze PUL, Bambinex AIO, Tots Bots AIO Onesize, formowanki, Mother Ease otulacz PuL, Close Paernt AIO bambusowe i inne. Chętnie podzielę się moją wiedzą więc w razie czego - pytajcie! Muszę leciec bo Juluś chce cycusia!:hello:

andzia_1978
18-10-2009, 08:33
Witaj ekologiczna mamo- Justyno, imponujesz mi swym uporem i jogą do której się przymierzam.

formichiere
18-10-2009, 09:42
Witaj:hello: i dziel się wiedzą :D

monika999
18-10-2009, 10:35
witamy skarnice wiedzy pieluszkowej. twoje cenne rady pewnie nieraz i niejednej z nas sie przydadza:)

Biedronka
18-10-2009, 10:37
Witaj :hello:

i czuj sie jak u siebie w domu :)

iska1
18-10-2009, 11:01
Witaj Justyna, fajnie że tu trafiłaś.
Ja dopiero teraz przymierzam się do jogi, bo zawsze sądziłam że to takie stateczne zajęcie, na pewno nie dla tak energicznej osoby jak ja. Ostatnio, przypadkowo w sumie, po pierwszym spotkaniu joga mnie uwiodła :lol:

sylvetta
18-10-2009, 12:03
witaj! A na paste z awokado to juz mnie namówiłas:D.

rosass
18-10-2009, 15:31
witaj serdecznie:hello:

ekomummy
18-10-2009, 16:18
My również witamy eko i wielorazowo (ja i moja dwójka maluchów :D). Fajnie, że tu trafiłaś.

Pastę z avocado też jemy od dwóch lat chyba :thumbs up:

jewa
18-10-2009, 19:57
Witam i ja :hello:

kulka37
18-10-2009, 20:28
Witaj!Fajne "słowo wstępne":hello:

grazynajac
18-10-2009, 21:36
Witaj :hello: niech Ci będzie tu dobrze

slonetshko
19-10-2009, 10:12
Witaj i owocnego pisania :D

b.szczelna
19-10-2009, 12:15
witaj ;) i przybliżaj joge ku chwale rozwoju! (a co!;))

Justine
21-10-2009, 01:12
Dzięki dziewczyny za ten nadzwyczaj żywiołowy odzew! Jakby ktoś potrzebował rady w sprawie pieluch to używam też Wonderoosy, Disana i Storchenkinder. CO do jogi i zdrowego żywienia to też odpisuję. Jak się cwiczy codziennie to dopiero jest efekt - jak przez ostatnie 2 lata praktyki tak nie złapałąm formy jak przez ostatnie 3 tygodnie regularnych wygibasów- wszyscy łącznie ze mną są zachwyceni moimi bicepsami,a teściowa prosi żebym już więcej nie chudła. Ja jednak wybrałam zamiast kolacji skromny podwieczorek + conajmniej 40 minut jogi na wieczór. Polecam Kochane jak chcecie innych wpędzac w kompleksy!:D