Zobacz pełną wersję : doradźcie proszę w sprawie kurtki..
rozważam zakup kurtki (co ogłosiłam też na bazarku;) ale nie łudzę się:(...) trochę (bardzo) mnie przerażają te "worki"... i to za taką cenę:roll:
mam kilka pytań i nadzieję, że znajdą się znawczynie;) czy też po prostu równie 'małe' mamy mające kurtki;)
'górę' noszę xs lub ew. s, mam 158cm wzrostu. czy jest w ogóle coś na rynku w czym będę wyglądać dobrze?
najchętniej nie więcej niż 400zł, bo już ta kwota za kurtkę wydaje mi się, ekhem, spora.
Czy może lepiej uszyć??? o ile da się wytłumaczyć co i jak krawcowej, która kurtki dla dwojga nie widziała, ba!, nie słyszała nigdy o takowej..
calineczka
18-10-2009, 01:19
kurtki do noszenia nie posiadałam.
ubiegłej zimy nosiłam albo z przodu (wtedy zakładałam m. kurtkę), albo ubieraliśmy się każde z osobna po prostu.
chociaz wiazanie takie trudne było raczej;-)
ja myślałam o przeróbce jakiejś kupionej w lumpku np. kurtki, bo ceny tych do noszenia faktycznie :omg: duuże
kurtka męża nie wchodzi w grę, bo mąż ma bagatela 190cm wzrostu...
Ubieranie się osobno...ech, u mnie się nie sprawdza, niewygodnie i ciężej jakoś.
Przeróbka kupionej kurtki może by się udała..? Choć chyba dwie kurtki raczej trzeba by przerobić, skleić w jedną;) Ale nie wiem czy dałoby się tak, żeby i z przodu i z tyłu nosić.. Hmm hmm...
ja mam nadzieje dac rade w osłonce...
ale nie wiem jak nam to wyjdzie :(
calineczka
18-10-2009, 01:45
Ale nie wiem czy dałoby się tak, żeby i z przodu i z tyłu nosić.. Hmm hmm...
:mrgreen: za takie pieniądze to 2 kurtki można byłoby sobie strzelić ;-)
sama o tym myślałam ;-)
dankin-82
18-10-2009, 10:27
ja też myślałam o kupnie takowej kurteczki ale na razie się wstrzymam, bo przetestowałam, ja płaszczyk, młoda kombinezon i się da, nawet całkiem wygodnie ;)
Biedronka
18-10-2009, 11:21
nie wyobrazam sobie jesieni-zimy bez kurtki dla dwojga.
Rok temu miałam 3
2 przekombinowane
- sweter wielki zapinany tak że dziecko jest ponakrywane i tylko dawalam osłonkę .Tak przechulałam do pierwszego - zimno .
- kurtke na deszcz i zawieruche
- polar dla 2 ( cała zimę przechodziłam w nim- sprzedałam 2 dni temu na bazarku )
ja mam nadzieje dac rade w osłonce...
ale nie wiem jak nam to wyjdzie :(
szczeze ?
i tak bedziesz musiała sie ubierac i dziecko odpowiednio temperaturowo :frown
przekulacie sie do pierwszej niskiej temperatury i bedziesz szukała kurtki ciepłej/grubego polara bo niewydolicie :frown
kasia wska
18-10-2009, 11:33
ja już odpuściłam "wyglądanie" (tzn zależy, jaki kto ma styl, ja za bardzo niesportowy...) - mam 164cmm/55kg i w czerwonej lennylamb dla dwojga (tylko na nią było nas stać, trafiłam na bazarku z 2giej ręki) wyglądam jak pomidor.
albo jabłuszko z wystającą głową robaczka z przodu bądź z pleców.
co poradzić... przynajmniej jest nam ciepło. i na pewno jest nam lepiej niż w mojej zwykłej kurtce, bo w tylko jednej (cienkiej) udało nam się troch zapiąć...
cały czas myślę, jakie dodać do tego namiotu dodatki, żeby się nie czuć dziwnie, ale do głowy mi przychodzi tylko zielony pióropusz i wielki transparent z napisem "heinz".
powodzenia!
Zeszłej jesieni/zimy używałam osłonki uszytej przeze mnie.
Było nam naprawde ciepło :D
A to my w styczniu nad morzem :wink:
http://images48.fotosik.pl/46/853662ab76ea1a67.jpg (http://www.fotosik.pl)
Ostatnio myslałam nad tym,aby poprosić krawcową aby uszyła panel do mojej kurtki:wink:
Można zrobic to na rzepy,lub na zamki.
Czyli do zwykłej kurtki dopinało by się panel z polaru lub innego materiału:D
Ostatnio myslałam nad tym,aby poprosić krawcową aby uszyła panel do mojej kurtki:wink:
Można zrobic to na rzepy,lub na zamki.
Czyli do zwykłej kurtki dopinało by się panel z polaru lub innego materiału:D
to jest myśl:thumbs up:
muszę pokombinować :D
Mimka, najtaniej zrobić dopinkę. Tutaj jest pokazane na zdjęciach, jak to wygląda:
http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/932185,2,13,i-po-dopasowaniu
a tu jest opis, jak to uszyć:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,44603,71217124,71243193,Re_Primamamo_.html
Kasia, będziesz może jutro w Kalimbie w tej kurtce LL? Chętnie bym ją zobaczyła, bo tylko na zdjęciach miałam do tej pory okazję.
stokrotka.a
18-10-2009, 14:40
Czy może lepiej uszyć??? o ile da się wytłumaczyć co i jak krawcowej, która kurtki dla dwojga nie widziała, ba!, nie słyszała nigdy o takowej..
jeśli dobra krawcowa, to wszytko uszyje :ninja:
a ja mam kurtkę dla dwojga i może posłużyć jako wzór :thumbs up:
dzięki dziewczyny za odzew!
panel wydaje mi się optymalnym wyjściem.
Albo uszycie;)
Stokrotko, a masz jakieś zdjęcia? widziałam Was rok temu, ale nie pamiętam...
stokrotka.a
18-10-2009, 23:57
dzięki dziewczyny za odzew!
panel wydaje mi się optymalnym wyjściem.
Albo uszycie;)
Stokrotko, a masz jakieś zdjęcia? widziałam Was rok temu, ale nie pamiętam...
nie mam ale u Vegi wiszą SK ...Hanti jest w nią odziana.
jamamajka
22-10-2009, 09:33
Ja się bardzo mocno zastanawiałam nad osłonką Felix Pera od Vegi - jest superciepła, mogą ją nosić rodzice o różnych gabarytach, bo jest na paskach, a poza tym na swój grzbiet zarzucasz swoją kurtkę - więc nie wyglądasz jak w worku. Ogólnie jest superaśna.
W końcu kupiłam kurtkę MaM, ale z bólem serca i za namową mamy... i w sumie dobrze się stało. No ale my często łazimy podwórko-autobus-podwórko-sklep-podwórko-sklep itd., więc chciałam coś co wystarczy rozsunąć - cyk - i już. I spowrotem.
Ale gdybym szukała czegoś tylko na spacery po parku, zdecydowanie wygrałaby osłonka!
kasia wska
22-10-2009, 17:55
Kasia, będziesz może jutro w Kalimbie w tej kurtce LL? Chętnie bym ją zobaczyła, bo tylko na zdjęciach miałam do tej pory okazję.
niestety do kalimby dotrę dopiero za parę tygodni, chodzę w tym samym czasie na krąg matek :rolleye:.
ale mogę wpaść innego dnia i się zaprezentować:) - w razie czego pisz PW!
mama-japonka
22-10-2009, 18:52
ja na razie kombinuję z poncho, czy jakkolwiek się nazywa takie coś, co nakłada się na głowę. Poncho zwykłe, ale mieści dwie głowy :-), służyło mi dzielnie w ciąży, a kurtka trochę szersza...+ golfik dla dwojga...dzięki temu jest milusio i blisko :mrgreen: ale chyba nie zda egzaminu na -20 st.