PDA

Zobacz pełną wersję : Przesiadka z elastyka

eviola
13-10-2009, 00:04
Pomocy! Można się pogubić w tym chustoświecie. Do tej pory wiązaliśmy się w elastycznej (Moby), ale dziecię ma już ponad 6 miesięcy i coraz cięższe. Chyba czas na tkaną, tylko jak tu wybrać. Zachwyciła mnie Kaikoura Vatanai, ale widziałam tylko zdjęcia.
Mamy bzika na punkcie wygody (szczególnie mój mąż) i raczej musi być z tych miękkich i milusich w dotyku.
Może jakieś rady bardziej doświadczonych???

paskowka
13-10-2009, 11:36
Każda z nas ma inne preferencje więc każda z nas powie ci co innego. Dopóki sami nie przetestujecie trudno bedzie cos doradzić.
Milusia i miękka wcale nie musi byc wygodna w użytkowaniu. Ja osobiście wolę mniej flanelkowate chusty, śliskawe i sztywniejsze.
Może macie w pobliżu chustonoszkę, która by dała pomacac chusty:) Albo jakis klub kangura. Inna opcja to upolować cos używanego, albo kupic nową, a jak wam nie podejdzie to sprzedać na chustostraganie.

formichiere
13-10-2009, 14:39
Najlepiej to się zamotać gdzieś to bardzo pomaga (przynajmniej mi pomogło:D) a potem to tylko kolorek i już.
Używana jest fajna na początek bo mięciutka.

eviola
13-10-2009, 15:59
Tak, używana to chyba dobry pomysł. Dziękuję:)
Motałam się w Bebelulu, ale zupełnie mnie nie zachwyciły. Z kolorkiem jest mniejszy problem, bo na pewno coś w winnej czerwieni. Poczytam uważniej recenzje chust, może to mnie natchnie:)

morepig
14-10-2009, 14:39
jakby co mam kaikoure na zbyciu. skad jestes, jak z warszawy/okolic to Ci dam pomacac :)

masz na zachętę
http://morepig.pl/wp-content/uploads/2009/08/IMG_9812_Small.JPG

kubek ma tu 8kilo.
ale starszaka mąż niósł w plecaku z krzyżem jakies 3 miesiące temu, dało radę. 110cm i 17kilo.
spał :lol:

taDorotka
14-10-2009, 15:32
ja też w moby noszę ale za czas jakiś zapewne tkaną kupię, moze za 2 miesiace, a już mi się po nocach śnią...:hide:
macałam i motałam ellaroo, jak gdzieś spotkasz - spróbuj! cienka,miękka,lekka,śliskawa,przewiewna,piękne kolory!

morepig
14-10-2009, 15:37
ale ostrzegam, wygodna IMO tak do max 7 kilo a i to niekoniecznie :)
no i nie wie czy az tak cienka chusta jest dobra na zime, na sweter takie chucherko motac? :)

Olapio
14-10-2009, 16:14
morepig a jaka chusta jest dobra na lato dla takiego 6 miesiecy + ? bo ja sie chyba juz bardzo wciagnelam :)

jewa
14-10-2009, 16:49
My właśnie też się przesiadamy z elastyka - zobczymy jak tkana nam się będzie podobać ;) Kacperek też niedawno skończył pół roku i elastyk zaczyna nam nie starczać waży coś ok 9,5 - 10 kg i ogólnie duży z niego chłop. Marzy się mi przesiadka na wiązanie - plecaczek ;-)

morepig
14-10-2009, 21:49
ja nosiłam w tym vatanaiu, tyle że młody miał 5-6-7miesięcy jak ciepło było. i w hoppedizach cienkich, dużo w nich. i trochę w indio tym z avatarka :)

poza tym 6 miesiecy 6 miesiacom nierowne. moj wazyl 7700 a kolezanki 5600 :)

jewa
14-10-2009, 22:05
poza tym 6 miesiecy 6 miesiacom nierowne. moj wazyl 7700 a kolezanki 5600 :)

Dokładnie mój ma ok 9,5 kg i jest wielgaśny - większość ubranek na 80 nosi ;) ale urodził się wielgachny 4200g i 61 cm
Sam już siedzi od miesiąca, a teraz zaczyna już raczkować ;) no i wstawać przy czym się da

eviola
15-10-2009, 12:27
jakby co mam kaikoure na zbyciu. skad jestes, jak z warszawy/okolic to Ci dam pomacac :)

kubek ma tu 8kilo.
ale starszaka mąż niósł w plecaku z krzyżem jakies 3 miesiące temu, dało radę. 110cm i 17kilo.
spał :lol:

Tak jestem z Warszawy:) z Żoliborza. Chętnie umówię się na pomacanie, chociaż kolor na Twoim zdjęciu nie ten sam, co na zdjęciu w sklepie. Ale tak to jest ze zdjęciami.

Moja jest wielgaśna i długaśna. Ma nieco ponad 6 miesięcy,a waży już prawie 8,5.

A jaka Waszym zdaniem dobra na zimę???

taDorotka
15-10-2009, 13:32
moja Helenka klocuszek ze hej-3 miesiace ma i 7kilo! dlatego juz o wiazanej mysle
i chcialabym taka i na zime i na lato
ktos moze przy okazji podpowie?

jewa
16-10-2009, 11:13
To idzie prawie jak mój Kacperek w 3 miesiącu 7100 g :P
Rozglądaj się rozglądaj to spokojnie sobie cos wybierzesz :)

morepig
16-10-2009, 11:41
ja jestem zdania ze ta co dobra na lato to i dobra na zime. bo albo nosisz pod kurtka i tez optrzebna cienka. albo na kurtke i kombinezon i wtedy nei ma znaczenia :)
zapraszam na PW, jakoś się umówimy. ew może w kalimbie w poniedziałek? tam są spotkania klubu kangura, mogę dać się zaprosić na kawe :P (żart :))

paskowka
16-10-2009, 12:01
Tak jestem z Warszawy:) z Żoliborza. Chętnie umówię się na pomacanie, chociaż kolor na Twoim zdjęciu nie ten sam, co na zdjęciu w sklepie. Ale tak to jest ze zdjęciami.

Moja jest wielgaśna i długaśna. Ma nieco ponad 6 miesięcy,a waży już prawie 8,5.

A jaka Waszym zdaniem dobra na zimę???

Ja tez prawie z Żoliborza, bo z Bielan:)

Ja tak jak morepig uważam, że w sumie i na zime i na lato dobra taka sama, bo w zimie pod kurtka nosisz, albo tylko w pomieszczeniu. Ja nosze moje 8,5 kg (choć 11 m-cy:) w Nati lub Indio lub Chimaproo. Mam te trzy i wymieniam sobie.

Jak byś chciała pomacac te chusty to będe w sobotę 17.10 o 10.30 w Bajkolandii na Bemowie - zbiera sie tu bielański i bemowski klub mam (wejścia za darmo). Możesz przyjść, po pierwsze dziecko się zintegruje, po drugie ty pogadasz z mamami, po trzecie będę z chustami, bo umówiłam się z koleżanką i bedziesz mogła pomacać i poprzymierzać:)

morepig
16-10-2009, 12:29
oo, może i ja bym wtedy wpadła, mam nino do odebrania na bemowie :D

paskowka
16-10-2009, 13:17
To wpadaj:) wszyscy mile widziani.

morepig
16-10-2009, 18:00
a masz kontakt z mamami bielanskimi? obiecywalam im kiedys poprawki wiazania.... i tak jakos nei miałam czasu a i one sie nie dopominały... :)

taDorotka
16-10-2009, 20:17
To idzie prawie jak mój Kacperek w 3 miesiącu 7100 g :P
Rozglądaj się rozglądaj to spokojnie sobie cos wybierzesz :)

SPOKOJNIE - w to wątpię;-)

paskowka
16-10-2009, 20:51
a masz kontakt z mamami bielanskimi? obiecywalam im kiedys poprawki wiazania.... i tak jakos nei miałam czasu a i one sie nie dopominały... :)

A konkretnie, które mamy:) Mam oczywiście, sama jestem Mama z Bielan:)

A i pomyliło mi się, spotkania w Bajkolandii sa o 12.30.:duh:

morepig
17-10-2009, 12:39
uuu to szoda że dopiero wstałam :D :D
jeśli się ogarnę to wpadnę... :) ie jeść expresowe śniadanie :)

morepig
17-10-2009, 18:06
ha! nie o te mi chodzilo bo zadnej z nich nie znalam, ale to pewnie te ktore znam nei dotarly :)