PDA

Zobacz pełną wersję : Przecieki :(

Lotna
08-10-2009, 00:24
Nie wiem co się u nas dzieje.
Chyba nam pieluchy szwankują bo mamy przecieki.
Dwa razy dziecko siknie ( no dobra, dużo sika) i pielucha na wylot mokra!!!
Używamy w większości Tots Bots Flexi.
Tak samo otulacze, od BG, IV - wszystko przecieka a pielucha na pupie 1 h.
Nie wiem co robić :cryy::cryy:

Anna Nogajska
08-10-2009, 00:37
Młode ząbkuje może? Jak wcześniej nie przeciekały to stawiam na zęby. Czy mocz ma bardziej intensywny zapach?

pzoostaje ci tylko przeczekać, zamiast bodziaków podkoszulki, zebys całości nie musiała przebierać, getry na nogi. No a noc, hmmmm masz jakieś kieszonki? Wtedy podwójna dawka wkąłdek powinna około 3 godzin wytrzymać.

calineczka
08-10-2009, 00:39
Stawiam na ząbki.
Albo baaardzo mu nie pasuje coś co zjadł ("żrący" sik jako objaw alergii).
Mój wczoraj w nocy 3 razy PRZEBIERANY :eek: bo wyciekło bokiem,potem na brzuchu a potem na mix powyższych.
Ale kły się ruszyły chyba :rolleyes:

Lotna
08-10-2009, 00:44
Tak zęby ida, non stop, od kilku miesięcy :( Te sikanie to tak ma od 3 miesięcy i ciągle wszystko przemaka :( Już nie wiem co robić :(

Tuja
08-10-2009, 12:24
łączę się w bólu - u mnie to samo:twisted:
to co u nas ostatnio jako jedyne daje radę to BG AIO i close parent, wszystko inne, czy to kieszonki czy formowanki i otulacze - wszystko przesikane w zastraszającym tempie

znakoff
15-10-2009, 18:44
Mój przez to przesikiwanie śpi w Huggiesach :mad, bo nawet potrójne wkładkowanie nic nam nie pomaga. Tak myślałam, że to od zębów...

magnolia
15-10-2009, 20:51
u nas było dokładnie to samo, po niecałej godzinie kieszonka i ubranie mokre - zrezygnowałam całkiem z kieszonek zatem;-) u nas i tak głównie wełna rulez, wstyd powiedziec ale lepiej nam się sprawdzała tetra + wełniane gacie niż taki bg, gdzie po godzinie wszystko było mokre...w sumie nie wiem czy to zęby, ale chyba tak, bo miałam kieszonki w różnym wieku że tak powiem a zaczęły przeciekac wszystkie dokładnie tego samego dnia:omg:
problem tylko w tym, że jeśli to zęby to porażka, bo dziecko ząbkuje prawie przez połowę okresu pieluchowania...

Agatita
27-10-2010, 22:10
To znaczy, że w okresie ząbkowania dzieć więcej sika? Mnie ostatnio przeciekła kieszonka Bum Genius i jakaś inna firmy X, ale obie do tej pory były niezawodne. Używam na noc też pieluch Swadless i nie ma z nimi żadnego problemu. Młoda ma 6, 5 miesięca i zęby już prawie na wierzchu. Cały czas się zastanawiam, czy może ja coś zepsułam w tych pieluchach?? Piorę zwykle w 40 C łyzka Bambinexu i łyżeczka nappy fresh, suszę z dala od grzejnika? Możecie coś poradzić? Przyznam szczerze, że jestem załamana, szczególnie tym Bum Genusem :(

erithacus
29-10-2010, 00:37
Bum genius na noce u półroczniaka to chyba ma prawo przeciekać ;) Niezależnie od zębów.
BG nie jest pieluchą nocną. Poczytaj sobie, jest sporo wątków o tym, co wytrzymuje noce.

A zęby swoją drogą.
Możesz też spróbować odtłuścić pieluchy. Ale jeśli nie używasz płynu do płukania, ani nie smarujesz pupy kremem, to raczej nie ma takiej potrzeby.

dokebu
29-10-2010, 10:27
To ja napiszę jako doświadczona w przeciekaniu, bo nam już wszystko przecieka :( Szymek ma zwyczajnie duży sik, bo nawet po 15 minutach ma wsio mokre... A do tej pory myślałam, że to wina pieluszek.

Agatita
29-10-2010, 21:17
erithacus, no tak. Do tej pory Bum Genius na noc starczał, ale jakoś umknęło naszej uwadze, że dziecko urosło i że więcej sika... Skupiłam się na tym, że pieluchę zepsułam :]

erithacus
29-10-2010, 23:06
To ja napiszę jako doświadczona w przeciekaniu, bo nam już wszystko przecieka :( Szymek ma zwyczajnie duży sik, bo nawet po 15 minutach ma wsio mokre... A do tej pory myślałam, że to wina pieluszek.
A formowanek używasz czy kieszonek?

zyta
29-10-2010, 23:18
U nas też przeciekają. Imse Vimse od dawna, Flip (mam nadzieję, że nazwy nie mylę) najrzadziej. Ja się z tym po prostu pogodziłam. Zaopatrzyłam się w dodatkowe otulacze. IV zakładam rano jak się grubszej sprawy spodziewam, a potem zmiana na Flipa, który dłużej wytrzyma. Czasem rajstopki się zamoczą, trudno zmieniam. Na pocieszenie przypominam sobie dawne czasy, gdy moje siostry były małe, mama nie lubiła im ceratek zakładać z wiadomych powodów (a otulaczy nie było). Po prostu pielucha i rajstopy :) i często dywany zasikane. Oczywiście codziennie stos rajstop i pieluch do prania i to we frani. O jak dobrze, że są otulacze, nawet jak przemakają.
Myślę, że dziecię urosło i więcej sika.

Behemot
27-01-2011, 23:21
i jak Wasze przecieki?bo u ns od trzech miesięcy ciagle:(

gosia2809
27-01-2011, 23:37
u nas też przeciekają wszystkie kieszonki, byłam pewna że je zepsułam, potem że są zatłuszczone, więc zrobiłam parę zabiegów i niby chłonność ciut lepsza,a le dalej przemakały, więc na bazarku dokupiłam parę sztuk i co przemakają:hide: czasami to faktycznie większy sik, ale często jakoś zboku nasika i leci po bokach bodów i rajstop. nie raz przebierałam go po 3 razy w ciągu dnia,a do tego nocą używamy zwykłych pampersów które regularnie TEŻ przesikuje i wiecznie mam zasikane łóżko:twisted: powiem Wam szczerze, że w chwili obecnej odechciało mi się wielo bo tak naprawdę zwykłych pampków w dzień już tak dużo bym nie zużyła...

moli1978
29-01-2011, 19:50
Jeju mi od kilku dni przecieka wszystko.... oprócz moich handmadów. A moje handmady są na prawdę pokraczne i mają sporo "braków", nie wiem więc jakim cudem. Co ciekawe przecieka górą na plecach, nie wiecie czemu? Ciasno zapinam, nie wiem już co zrobić.

mila
29-01-2011, 21:24
U nas na przecieki pomaga NIE zapinanie bodziaka, tylko luzem w spodenki czy rajty. wtedy nie wciska się w pachwinkę i nie ciągnie wilgoci

bianka2009
30-01-2011, 10:26
Proponuję zapakować malucha w chłonną formowankę i otulacz flip lub wełniaki. Jestem prawie pewna że nic nie przecieknie. U nas sprawdzone. Czasem na spacer lub na noc potrafię na flipa wełniane gacie naciągnąć dla pewności :hide:

s0nata
30-01-2011, 11:04
ja jestem fanką wełnianych gaci i konopnej pszczoły :-)

kejti
03-02-2011, 01:00
i u nas przecieki:cryy:na noc zakładam jednorazówki i też mokro

mama-donna
03-02-2011, 13:22
Ja zauważyłam (nie wiem czy trafnie czy to przypadek), że z tyłu nam przecieka jak za dużo napakuję do kieszonki i jest za grubo. Mam wrażenie, że wtedy robi się przestrzeń w środku między ciałem a pieluchą i jak dzieć siusia to zanim to doleci do polara i przez niego przejdzie do wkładu (a polar jednak nie od razu przepuszcza) to zdąży spłynąć, a jak dam chudy wkład ale mocno chłonny to czasem można go wykręcić, ale wszystko siedzi w pieluszce. Nie wiem czy to ma sens, ale tak było u nas. Może też źle zakładałam.

A czasami nie wiadomo co by to było to i tak przelane. Bywały noce, że w kilka godzin bambusowe CP było przesikane na wskroś.

Behemot
07-03-2011, 23:03
po chyba 3 miesiacach nie używania wielo-założyłam jupi-3 godz.i przecieków brak

mama-japonka
07-03-2011, 23:58
Ja czasami stwierdzam, ze po prostu nie wiem, czemu :duh:, czasem jest super - przecieków brak, a czasem robię wszystko identycznie, a tu pasztet :omg: doszłam do wniosku, ze zależy od sikacza, pozycji np. spania, przerwy od pupy i pewnie wielu innych rzeczy....choc generalnie mam też swoje ulubione komplety, w których ryzyko przecieków bliskie 0 :mrgreen::mrgreen:

Andzia
07-04-2011, 16:54
To chcecie powiedziec że przecieki moga być spowodowane idącymi zębami?
My pieluchujemy się krótko bo niecałe 2 miesiące i do tej pory było wszystko ok ale od jakichś 2 tygodni większośc pieluch przecieka po bokach.
Myślałam że popsułam te pieluchy bo zdarzyło mi się je na 60 st puścić.
Używam tylko kieszonek.

Malgo
07-04-2011, 19:07
Andziu, może polarek w kieszonkach się zatłuścił i siuśki spływają zamiast wsiąkać? trzeba wymoczyć w wodzie z płynem do mycia naczyń

Andzia
07-04-2011, 21:53
Już tak robiłam, całą noc się moczyły ale nic to nie pomogło.