Zobacz pełną wersję : Chusta- przedłużenie ciąży
mamka_klamka
05-10-2009, 21:39
Kolega mojego najstarszego syna zobaczył mnie wczoraj pierwszy raz od czterech miesięcy. Oczywiście miałam Krzysia w chuście. Popatrzył na mnie i powiedział, że chyba za długo w tej ciąży chodzę , bo juz główka dziecku wystaje :lol:
Oczywiście żartował, ale mnie rozbawił tym.
ja przy starszym synu ciągle słyszałam ze nie moge przestać w tej ciąży chodzić :lol:
A mnie pewna pani ze zdziwieniem oglądała,bo w/g niej "dawno powinnam urodzić".Dopiero z bliska sprawa się wyjaśniła:lol:
hahah super żarcik. Ale dla mnie to naprawdę jak przedłużenie ciąży ;-), co gorsza podoba mi się to :hide:
ciąża to cudny dla mnie czas :D
i chustowanie faktycznie traktuję jak jej przedłużenie :D
Ostatnio jakis pzrechodzien na spacerze powiedzial do mnie "Juz 9 mcy nosilas dziecko i jeszcze nosisz?" Zapytalam tylko czy zazdrosny jest;-))
paskowka
06-10-2009, 11:02
W instrukcji wiązań firmy Chimparoo (kurcze nie wiem czy regulamin to dopuszcza:) - jest właśnie napisane wprost, że chustowanie to przedłużenie ciąży - nie tylko dla matki, ale również dla dziecka, które to w brzuchu miało super, ciepło, cicho, milutko:)
Chustowanie tez pomaga matkom, które dopada depresja poporodowa, pomaga przyzwyczaic się do nowej sytuacji i przyzwyczaić do malucha.
A żart chłopakowi sie udał:)