Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : paaaa

Reniaaa
04-10-2009, 19:52
Durne to forum....
boicie sie konkurencji hehehhee
żałosne...

Jedyna
04-10-2009, 19:53
...

Zelda
04-10-2009, 19:54
Durne to forum....
żałosne...

??????????? :confused:

Eyja
04-10-2009, 19:55
nikt konkurencji się nie boi:)
po prostu nie podoba nam się, że ktoś zaczyna swój pobyt tutaj od handlu. to chyba nie jest nic dziwnego?
jesteśmy miejscem wymiany poglądów o chustach, nosidłach, itp., a nie centrum handlowym.
szkoda, że tego nie rozumiesz...
może jeszcze zmienisz zdanie?

Biedronka
o kurde coś mnie mineło :omg:

paaaa

sylvetta
:hello: pozdrawiamy i pozwól, że nie będziemy zatrzymywać...
A konkurencji to się boję jak najbardziej - tej z wątka "sezon październikowy czas zacząć" - wiesz chciałabym urodzić pierwsza i wygrać mikrofalówkę!

tysia
04-10-2009, 19:56
:omg:...

:rolleye:...

JKG
04-10-2009, 19:57
Durne to forum....
żałosne...

Skoro takie durne to nie masz co żałować i znikaj bez żalu

Tinta
04-10-2009, 19:59
Zostaje mi napisać paaaaa :roll:

Jedyna
04-10-2009, 20:03
??????????? :confused:

http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=18743

Zelda
04-10-2009, 20:15
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=18743
ale tam nikt nic zlego nie napisal :omg:
dlatego sie dziwie ;)

aliona
04-10-2009, 20:18
ale tam nikt nic zlego nie napisal :omg:
dlatego sie dziwie ;)

może Reniaaa oczekiwała, ze się kolejka od razu ustawi i się rozczarowała.:lool:

Eyja
04-10-2009, 20:27
chyba jednak poszło o cos innego:

http://www.chusty.info/forum/showthread.php?p=375653&posted=1#post375653

i teraz faktycznie się jej nie dziwię, że ma żal.
zareagowała emocjonalnie, ale pewnie niejedna z nas zareagowałaby podobnie w takiej sytuacji.

Jedyna
04-10-2009, 20:28
o matko, to o to poszło ???

Eyja
04-10-2009, 20:29
o matko, to o to poszło ???

nie wiem, tylko przypuszczam.
mi byłoby bardzo przykro na jej miejscu.

Jedyna
04-10-2009, 20:32
zdjęcia nie widziałam,
wątek o szyciu czytałam, tam były tylko życzliwe komentarze - to wiemy
trudno mi zrozumieć reakcję, dość ostra

Dagmara
04-10-2009, 20:32
A ja uważam, że w obu miejscach mogła się źle poczuć. Co chwila upominana przez moda, a raz chyba naprawdę jest wystarczający, zwłaszcza, że zrozumiała i chciała tylko pokazać.

Eyja
04-10-2009, 20:33
A ja uważam, że w obu miejscach mogła się źle poczuć. Co chwila upominana przez moda, a raz chyba naprawdę jest wystarczający, zwłaszcza, że zrozumiała i chciała tylko pokazać.

mam takie same odczucia jak Dagmara:cool:

garlicgirl
04-10-2009, 20:35
a ja mam wrażeni, ze była ciągle strofowana. fakt, że słusznie i trudno się do tego przyczepić (a przynajmniej do więszkości uwag) bo zaczęła od niewłaściwej strony, ale wierzę, ze coś takiego może zrazić.

a największy niewypał to była moim zdaniem prośba żeby zmieniła nicka. pasja była i odeszła, jak ktoś chce używać takiego nicka bo jest WOLNY to w czym problem. wiele z dziewczyn nawet nie wie kto to był.

lindgren
04-10-2009, 20:36
no i poza tym musiała jeszcze zmienić nicka...

edit: pisalam równocześnie z garlic

edoro
04-10-2009, 20:41
Ale po pierwszym upomnieniu, że ma za mało postów żeby się reklamować, ja na jej miejscu nie ciągnęłabym tematu, tylko zajęła się czytaniem forum/pisaniem i w międzyczasie... szyciem MT czekając na dobry moment żeby je pokazać...

Mam wrażenie(od początku) że przyszła tu tylko po to żeby sprzedawać swoje MT. Mogę się mylić.

edoro
04-10-2009, 20:42
pasja była i odeszła, jak ktoś chce używać takiego nicka bo jest WOLNY to w czym problem. wiele z dziewczyn nawet nie wie kto to był.
No właśnie- KTO TO BYŁ?:ninja:

grimma
04-10-2009, 20:43
uwazam ze mod swoje upomnienia raczej powinien kierowac na priv. jesli to zrobil i nie bylo zmiany to lepiej samemu wyedytowac kontrowersyjnego posta i tyle. nikt nie lubi byc przesadnie upominany na forum

no i szkoda mi zawsze kazdej osoby ktora po takiej wymianie zdan odchodzi z forum.

morepig
04-10-2009, 20:44
chyba jednak poszło o cos innego:

http://www.chusty.info/forum/showthread.php?p=375653&posted=1#post375653

i teraz faktycznie się jej nie dziwię, że ma żal.
zareagowała emocjonalnie, ale pewnie niejedna z nas zareagowałaby podobnie w takiej sytuacji.
mam niesmak, sama ją tu przysłałam ze szmaty..

niech zaczyna od handlu, moze potrzebuje kasy. a w miarę handlu pisałaby inne posty?
chustonoszką jest skoro z potrzeby chwili sobie sama mt na wyjazd uszyła..
buuu
szkoda

co do nicka- wiedzialam ze te jej sygnaturkę juz widziałam jak się pasja pojawiła (ta, nie ta "dawna" ze tak powiem)

JJ
04-10-2009, 20:44
to ja zakoncze ... widzialam fotki i posty reniaaa ... troche to dziewcze pyskliwe jak dla mnie i malo cierpliwe ... MT owszem to drugie z miskiem fajnie wygladalo ... ale dzis jest niedziela ... na forum przez caly dzien zasiaduja moze z 4 osoby wiec kto mial fotki ogladac?
forum w niedziele caly dzien to pewnie tylko ja sledze :twisted: wystarczylo poczekac np. 2 dni i wiecej osob by ocenilo prace reni ... chyba jej sie wydawalo ze przyjdzie tu pokaze nam swoje prace i cale forum padnie na kolana i zlozy zamowienia na 1000 sztuk od razu ... na oklaski i klijentow czeba sobie zapracowac ... moje odczucia ...

myrra
04-10-2009, 20:48
Nicka nie MUSIAŁA zmieniać, jak sądzę, była to tylko prośba - słuszna czy nie, nie mnie to oceniać. W moim odczuciu nikt tu na nią nie naskoczył.

Widziałam jej watek od początku i szczerze mówiąc zdziwiłam się, że nikt ostrzej nie zareagował. Post nr jeden sprzedam (ok, zgodne z regulaminem), post nr 2 czy 3 - "prośba o poradę biznesową" :roll: Właściwie większość postów to było dążenie do tego, żeby jednak swoje MT pokazać,zareklamować. No wybaczcie :roll:

Pewnie zostanę odebrana jako "zazdrosna" konkurencja, ale tak nie jest (niektórzy już wiedzą, że wracam do pracy i kończę z szyciem). Po prostu tak się forumowania nie zaczyna.

morepig
04-10-2009, 20:51
Nicka nie MUSIAŁA zmieniać, jak sądzę, była to tylko prośba - słuszna czy nie, nie mnie to oceniać. W moim odczuciu nikt tu na nią nie naskoczył.

Widziałam jej watek od początku i szczerze mówiąc zdziwiłam się, że nikt ostrzej nie zareagował. Post nr jeden sprzedam (ok, zgodne z regulaminem), post nr 2 czy 3 - "prośba o poradę biznesową" :roll: Właściwie większość postów to było dążenie do tego, żeby jednak swoje MT pokazać,zareklamować. No wybaczcie :roll:

Pewnie zostanę odebrana jako "zazdrosna" konkurencja, ale tak nie jest (niektórzy już wiedzą, że wracam do pracy i kończę z szyciem). Po prostu tak się forumowania nie zaczyna.

najpierw pojawiła się na szmacie..

http://forum.gazeta.pl/forum/w,44603,100989355,100989355,Szycie_Mei_Tai_i_chust _dobry_pomysl_.html

mnie sie wydaje jednak ze 2 czy 3 upomnienia moda to strasznei niemiłe i stresujące dla ogarniającej się chustonówki, ktora na dodatek przeprosiła i obiecała poprawę...

edit- wydaje mi się że chciała tu wejść "jak do rodziny" a została potraktowana "jak obcy"
jesli rozumiecie o co mi chodzi :)

lillyofthevally
04-10-2009, 20:57
najpierw pojawiła się na szmacie..

http://forum.gazeta.pl/forum/w,44603,100989355,100989355,Szycie_Mei_Tai_i_chust _dobry_pomysl_.html

mnie sie wydaje jednak ze 2 czy 3 upomnienia moda to strasznei niemiłe i stresujące dla ogarniającej się chustonówki, ktora na dodatek przeprosiła i obiecała poprawę...

edit- wydaje mi się że chciała tu wejść "jak do rodziny" a została potraktowana "jak obcy"
jesli rozumiecie o co mi chodzi :)

i się zgadzam ze słowami moreig

garlicgirl
04-10-2009, 21:01
uwazam ze mod swoje upomnienia raczej powinien kierowac na priv. jesli to zrobil i nie bylo zmiany to lepiej samemu wyedytowac kontrowersyjnego posta i tyle. nikt nie lubi byc przesadnie upominany na forum
a ja się podpisuję pod tym.

Jasnie Pani :)
04-10-2009, 21:12
Taaa, teraz to bedzie wszystko na moda??? Boszzzz, jakie wy czasem dziwne jestescie...
Ja to akurat podpisuje sie pod JJ i myrra.

1. Przeprosila, obiecala poprawe, ale poprawy nie bylo widac. Dalej to samo robila.
2. Wlazenie na forum tylnymi drzwiami. Conajmniej niestosowne.
3. Moze i biedna, chciala zarobic, ale od tego jest Allegro. Tu mogla sie wtopic najpierw, dac zaakceptowac, a pozniej miec pretensje, ze nikt sie nie spyszcza w zachwycie nad jej dzielami.

aliona
04-10-2009, 21:21
mi się nawet nie udalo tego MT zobaczyć.

zgadza się, obiecanej poprawy nie było.
Tu jest naprawdę wiele fajnych zakątków, w których można czytać i pisać i czytać i pisać.... i tak do emerytury.
Nie trzeba wałkować tematu sprzedaży MT na samym wejściu i z miejsca się obrażać.
Jakoś mało mam współczujący nastrój dzisiaj :evil:

Eyja
04-10-2009, 21:23
Dominiko, ale grzecznie zapytała gdzie może pokazać MT, którego uszyła DLA SIEBIE.
Meta wskazała jej handme,z Marta-la zwróciła jej uwagę.
a że Marta-la szyje MT, stąd jej wniosek że konkurencji sie boi. emocje zadziałały. nie chcę bronic dziewczyny, ale wcale się nie dziwie że nwerwy jej puściły..

myrra
04-10-2009, 21:28
Ada, ale idąc tym tropem,to połowa z nas nie powinna się w róznych watkach odzywać, bo moze zostać to odebrane jako atak konkurencji (takiej czy innej, nie tylko o szycie mi chodzi).

Ja zawsze każdą szyjącą, sprzedającą traktuje najpierw jako forumkę, a w drugiej kolejności jako sprzedawcę/producenta.

Na prawdę, od jakiegos czasu mnóstwo jest na forum "afer" i niestety większość ociera się, lub jest zainspirowana biznesami,kasą itd. Może zmiany wprowadzone przez Jazzoo trochę przywrócą główny status tego FORUM O CHUSTACH, ale czy na pewno...

Meta
04-10-2009, 21:31
O! Jak ładnie się tu o mnie mówi a nikt nawet z nicka nie wymienił :ninja:
Tak, mogłam napisać na PW ale nie napisałam i były do tego powody.
I oczywiście, że Renia obiecała poprawę i przeprosiła - żeby po chwili robić to samo.
Wątku z Radosnej twórczości w ogóle nie czaję, bo Hanti tam skierowała Renię, ja też jej napisałam, że tam właśnie może pochwalić się tym, co uszyła. Gdzie pokazywać swoje dzieła, jeśli nie w Radosnej twórczości? :dunno:
Do zmiany nicka Reni się nie przyznaję. Do poczucia zagrożenia konkurencją też nie. Do czegoś jeszcze powinnam się przyznać?

grimma
04-10-2009, 21:31
nie mam sily za bardzo bronic swojego zdania na temat moda. jednakze uwazam nazywanie kogos piskliwym dziewczeciem za nietakt.

poza tym troche elastycznosci nikomu nie zaszkodzilo.

04-10-2009, 21:32
Dominiko, ale grzecznie zapytała gdzie może pokazać MT, którego uszyła DLA SIEBIE.
on tego Mt pokazala juz w pierwszym poscie na tym forum, bo chciala go sprzedac. I tak w kolko (chyba ze trzy razy go juz widzialam przy tak malej ilosci postow osoby, ktora go uszyla.

a że Marta-la szyje MT, stąd jej wniosek że konkurencji sie boi.
akurat w tym co jej Marta-la pisala nie widzialam nic zlego, wrecz przeciwnie.

co do konkurencji - to po to sa ograniczenia reklamowe i sprzedazowe, zeby te dzialy byly dla NASZYCH forumek, a nie dla kazdego z ulicy, co cos tam szyc umie i kasy mu brakuje. Jakby te 50 postow nastukala w innych dzialach to by na wieksze zrozumienie trafila, bo bardziej "nasza" juz by byla.

a co do emocji i nerwow - cóz, w biznesie nie sa wskazane.
Patrz - spokoj i opanowanie innych naszych biznes-mam nawet w sytuacjach bardzo forumowo-stresujacych ;-)

04-10-2009, 21:35
Meta daj spokoj, nie tlumacz sie! W koncu ktos porzadek na tym forum potrafi zrobic. Ja tam cenie Twoja prace i ciesze sie, ze nie boisz sie mowic jak cos jest nie tak :thumbs up:.

Eyja
04-10-2009, 21:35
Meto, mi chodzi o to, że z radosnej twórczości Marta-la ją "pogoniła".
i sądze, że to przelało czarę goryczy.

Myrro, ja się z Toba zgadzam. zobacz mój pierwszy post w tym wątku :-)

tsumiko
04-10-2009, 21:36
Strasznie sie tu u nas niesympatycznie niepotrzebnie robi,co chwile ktos cos nie tak powie i awanturka,moze lepiej ten watek tez zamknac i zajac sie powaznymi sprawami?Jak tam wasze dzieci,spia?Moze jakas nowosc diek wypusci....kiedys tak tu chyba nie bylo albo ja slepam.

sabcia
04-10-2009, 21:37
haha, za słaba dziewczna była psychicznie na to hardcorowe forum ;-)

tysia
04-10-2009, 21:48
A prawda jak zawsze leży po środku...
Jakby jej zależało, była ciekawa innych treści na forum to by zastała.

Ja na innym forum na poczatku pisania dostałam po tyłku za głupie poglądy :hide: (teraz jestem mądrzejsza, uświadomiona i dobrze mi z tym :mrgreen:) a teraz jestem tam modem :ninja:
Wychodzę z założenia, że tylko krowa nie zmienia poglądów...

JJ
04-10-2009, 22:01
Meto, mi chodzi o to, że z radosnej twórczości Marta-la ją "pogoniła".
i sądze, że to przelało czarę goryczy.[QUOTE]

nie rozumiem?? mnie sie wydaje ze marta-la nawet zdjec nie widziala ... wystarczy popatrzec na czas
reniaaa edycja postu 18:36
marta-la napisala posta o 19:10 pewnie zdziwiona ze fotek nie ma w miejscu gdzie sie ich spodziewala

no chyba ze chodzi Ci Adriana o cos innego ???

[QUOTE=tsumiko;375801]Strasznie sie tu u nas niesympatycznie niepotrzebnie robi,co chwile ktos cos nie tak powie i awanturka,moze lepiej ten watek tez zamknac i zajac sie powaznymi sprawami?Jak tam wasze dzieci,spia?Moze jakas nowosc diek wypusci....kiedys tak tu chyba nie bylo albo ja slepam.

tsumiko dziekuje Julia spi , zdrowieje ... a na chuste wiesz jaka poluje bo rozmawialysmy na privie :)

Eyja
04-10-2009, 22:07
o popatrz Janis, na godziny to nie popatrzyłam. w takim razie nie wiem o co poszło?..

Jazzoo
04-10-2009, 22:24
Prosze was. Od pilnowania na forum sa moderatorzy. Oczywiscie mozna pomagac im w tej pracy i od tego jest przycisk "raportuj ten post" z napisaniem komentarza co jest nie tak i wtedy moderator zrobi co uwaza, czy rzeczywiscie post jest niezgodny z regulaminem i usunie lub upomni autora lub nie. Upomnienia moga byc na pw jak i watku.

Ostatni czas jakos bardzo buzliwy jest na forum.
Ja prosze o to zeby wszystcy pisali tak jak by mieli prawdziwa osobe przed soba i nie pisali tego co by prosto w twarz nie powiedzieli tej osobie.
Juz dosc duzo obrazliwych slow padlo na forum przez ten krotki czas ostatni. :frown

JJ
04-10-2009, 22:25
... roznie ludzie reaguja kiedy wchodza w jakis nowy swiat ...
... spodziewasz sie wielkiego bumu a to zwykle bumm ...
... i moze oto poszlo ...

...dobranoc pchelki na noc :hello:... i prosze nie spac z chustami tylko grzecznie odlozyc je na stosiki ;-) ... dobra bredze bo zmeczona jestem ...
edit: moj ostatni post odnosil sie do caloksztaltu watku nie do wypowiedzi Jazzoo ktora musiala pisac rownoczesnie ze mna

Jazzoo
04-10-2009, 22:26
nie rozumiem?? mnie sie wydaje ze marta-la nawet zdjec nie widziala ... wystarczy popatrzec na czas
reniaaa edycja postu 18:36
marta-la napisala posta o 19:10 pewnie zdziwiona ze fotek nie ma w miejscu gdzie sie ich spodziewala

Dobra uwaga JJ.

kulka37
05-10-2009, 06:48
Emocje po obu stronach chyba wzięły czasem gorę.Nie bronię Reni,ale też mi szkoda,jak ktoś z naszego forum odchodzi z rozżaleniem lub złością.Może dlatego,że dla mnie bycie z Wami dużo znaczy?
A co do pracy modów,to :mighty::mighty::mighty::mighty: nie wyobrażam sobie,żeby było inaczej.Kto,jak nie oni będą pilnować porządku?.Bez Mety zakopałybyśmy się w powtórkach po jednym dniu:lol:

sylvetta
05-10-2009, 11:15
Jak wiadomo - każdy medal ma dwa końce:lol:.
A teraz powiem - jak to wygląda z mojej strony - czyli ze strony osoby, która NIE SZYJE i jest na forum nowa.
Otóż spoglądam wczoraj w temat, gdzie zawsze sie witają nowe osoby i widzę "paaaa". No to myslę sobie - moze wyjeżdza ktoś do dzikiej głuszy, tudziez buddyjskiego zakonu, gdzie tubylcy myslą , że internet to jakis owad.
Czytam i dowiaduje się , że forum jest "durne", i że "boimy sie konkurencji" i że jest to " żałosne".Hmmmm...
1. Pozegnianie jest tam gdzie powitanie.
2. Powitanie jakos mi umknęło ,albo nie było az tak spektakularne.
3. W pozegnaniu nie ma nic o szyciu.
4. Nie ma nic o tym, ze osoba, która sie z NAMI WSZYSTKIMI żegna czuje się obrazona, odrzucona itp.

5. Ta JA czuje sie obrazona. Forum na którym przez ostatni miesiąc spędzam ogrom czasu, które mnie wciągnęło, zafascynowało, spowodowało lekki negliż finansowy, które pomaga mi przetrwać ostatni tydzień ciązy zostało nazwane "durnym"!!! :omg:

TO MI POWINNYSCIE WSPÓŁCZUC! :thumbs up: MI!

05-10-2009, 11:37
TO MI POWINNYSCIE WSPÓŁCZUC! :thumbs up: MI!
masz racje sylvetta! lacze sie z toba w smutku ;-)

Budzik
05-10-2009, 13:09
Jejku, dziewczyny, co Wy się tak wczuwacie??? Weszła sobie dziewczyna, napisała 30 postów i sobie poszła obrażona. Wielki mi "halo". Nie ona pierwsza się zarejestrowała, napisała coś tam i zniknęła. I nie ostatnia. Trudno, nie każdemu forum musi się spodobać, nie ma co rozdzierać szat i szukać przyczyn, dochodzić, o której godzinie który post był wysłany (:omg:) i o co się obraziła. A swoją drogą pewnie teraz siedzi i czyta i się dziwi, jakie jej skromna osoba wywołała zamieszanie w szeragach starych wyjadaczek. Oraz - zamieszanie jest najlepszą formą reklamy, "niech mówią nawet źle, byle mówili". Jakbym ja zniknęła po napisaniu 30 postów - nikt by nawet się nie zorientował, nie mówiąc o dyskusji na ten temat. A taka Renia - proszę - 3 strony na jej temat. Zrobiła sobie dziewczyna wielkie "entre" swoim ... wyjściem :-) Czyli - skuteczna kampania reklamowa na chusty.info ;-)

JJ
05-10-2009, 13:21
...które pomaga mi przetrwać ostatni tydzień ciązy ...TO MI POWINNYSCIE WSPÓŁCZUC! :thumbs up: MI!
ja to odebralam jako rodzaj zartu :) po za tym kobiecie w ciazy mozna wybaczyc szczegolnie ze ma termin na 7.10 a dzis jest 5.10 ...

...dochodzić, o której godzinie który post był wysłany (:omg:)
rozumiem ze to do mnie :) czas mi sie poprostu rzucil w oczy i zwrocilam na to uwage innym bo uwazam ze nieslusznie napisano ze jakoby marta-la "wykurzyla" renie z forum :) to Tyle
masz racje Budziku jedni przychodza inni odchodza i tak w kolko ... zycie

sylvetta
05-10-2009, 13:29
[QUOTE=Janis Joplin;376607]ja to odebralam jako rodzaj zartu :) po za tym kobiecie w ciazy mozna wybaczyc szczegolnie ze ma termin na 7.10 a dzis jest 5.10 ...

TO JAK NAJBARDZIEJ JEST RODZAJ ŻARTU:lol:! Chciałam atmosfere rozładować, bo w takim stresie to nigdy nie urodzę!

kulka37
05-10-2009, 15:32
sylvetta nie prowokuj!zaraz Ci dziewczyny podrzucą "1001 sposobów jak urodzić w tej chwili":lol: