Zobacz pełną wersję : Apel do Warszawianek;)
Jeśli spotkacie girasolka opuńcje meksykańską to przybiegnijcie szybko (choćby i przez ruchliwą ulicę) i poddajcie wnikliwej inspekcji wiązania, układ bioderek i kręgosłupa i co tam jeszcze potrzeba:D.
To będę ja, niepewna jeszcze czy wszystko w porządku wiążę...:hide:
I pozdrawiam gorąco chustomamę spotkaną dziś na skrzyżowaniu Mokotowskiej z Koszykową!!! Jesteś tu chustomamo? Miałam ogromną ochotę zagadnąć, ale się bardzo śpieszyliśmy bo bałam się, ze Szymek zaraz zacznie się złościć z głodu. Ale to była dla mnie wielka radość i spotkać kogoś zamotanego. I dumna się poczułam, że zamotana jestem i ja:jump:!
Ja podejdę na 100%:lol:
No mam nadzieję:lol:! Musimy się umówić na spotkanie. Szkoda że już tak zimno się zrobiło...
Foxy Lady
03-10-2009, 00:26
ooo :D
a moja teściowa dziś mi opowiadała, że z Centrum naszego miasta widuje coraz częściej zamotane mamy
ja ostatnio do centrum rzadko docieram, a w mojej dzielnicy (Włochy) do tej pory dwa razy widzieliśmy zamotańców i w związku z tym robimy furorę nadal :)
ja też bym chyba podeszła, ale mam za małe doświadczenie, żeby radzić, bo póki co wiążemy głównie kieszonkę, a poza tym próbowałam dwóch sposobów na kołyskę, ale młodej za szybko rosną nogi, żeby z kołyski nadal był jakiś pożytek :lol:
ale chusta jest super... pozwala na eskapady z wózkiem niedostępne - buszowanie po lesie, zakupy, wizyta u strażaków - to już za nami
a co przed nami... rozmarzyłam się
Oj super, super!!! Już teraz to już całkiem nie wyciągnę wózka na spacer...
Pochwalę się jeszcze, ze mam genialny (dla mnie genialny:lol:) pomysł, który już zaczełam realizować. Do końca macierzyńskiego chcę spacerować sobie po Warszawie i ją zwiedzać, zwłaszcza w miejcach gdzie nie można się dostać wózkiem. Dlatego może uda mi się jeszcze natrafić na jakiegoś zamotanego chuścioszka...
Foxy Lady
03-10-2009, 00:42
Szkoda że już tak zimno się zrobiło...
a na zimno dobry polar dla dwojga
właśnie szukam takiego dla męża
Foxy Lady
03-10-2009, 00:47
O
Pochwalę się jeszcze, ze mam genialny (dla mnie genialny:lol:) pomysł, który już zaczełam realizować. Do końca macierzyńskiego chcę spacerować sobie po Warszawie i ją zwiedzać, zwłaszcza w miejcach gdzie nie można się dostać wózkiem. Dlatego może uda mi się jeszcze natrafić na jakiegoś zamotanego chuścioszka...
No popatrz, ja też o tym myślałam. Nawet niekoniecznie o niedostępnych miejscach, tylko żeby tak sobie bez zobowiązań pojeździć po mieście, bo do tej pory nie było na to czasu. A to Praga, albo może Mokotów i do zoo mam ochotę pojechać, bo wieki nie byłam, a mówią, że teraz tam fajnie.
A to trzeba robić przy pierwszym dziecku, bo potem może być już ciężej ;)
Ale czym ja się martwię, jak moja ma dopiero dwa miesiące...
Oj tak, bardzo fajnie jest tak chodzić sobie niezobowiązująco. Zwłaszcza, że ja kocham Warszawę całym sercem. Tylko ciągle brak czasu by szukać tych uroczych zakątków.
A spacerowanie ciągle po tym samym parku jest szalenie nudne...
To mogłam być ja - a jeśli to nie byłam ja, to mogę być ja następnym razem.
A pomysł na spędzanie macierzynskiego mam podobny, biegam obecnie po Powiślu i fotografuję urocze zakątki...
I wcale mi nie przeszkadza fakt, że mamą jestem już podwójną, bo starsza w tym czasie bryka w przedszkolu :)
Pozdrawiam :)
kasia wska
03-10-2009, 11:40
ja też tak spędzam macierzyński, tzn w sumie już wychowawczy (ósmy miesiąc;)), a w sumie to żaden (wolny zawód;)) - bardzo dobry plan!
aż sprawdziłam, jak ten girasol wygląda - my co prawda w manduce (petrol), ale będziemy mieć na Ciebie oko, chustomamo!
a może jakis spacer warszawoznawczy dla chustomam? z przewodnikiem (choćby i papierowym)? ha?
:)
No proszę! To się okazuje, ze jesteśmy bardzo wycieczkowe mamy! Chustomamy górą! :applause:
Ale to jasne, dzięki chuście można robić wszystko i wszędzie. Nie ma co się dziwić, że jesteśmy bardziej pomysłowe i odkrywcze. Chyba wózek przywiązuje do stereotypów, więc jak spacer to tylko po alejce w parku...
a może jakis spacer warszawoznawczy dla chustomam? z przewodnikiem (choćby i papierowym)? ha?
Ja bardzo chętnie się piszę na to!!! Można by coś zorganizować. Ale byśmy zamieszanie zrobiły w Warszawie:lol:
Yuka a masz zieloną chustę i nosiłaś swe dziecię pod kurtką? Jeśli tak to na pewno ty... A jak nie to daj znać jaką masz chuste to jak się spotkamy to się od razu poznamy:lol:. Ostatnio i ja w okolicach Powiśla biegałam! No popatrz i się nie zderzyłyśmy:)
gagatek78
03-10-2009, 16:58
ja nosze zielona chuste pod kurtka (niebieski polar albo czerwony sztormiak) i czesto sie szwendam po powislu albo starowce albo krakowskim przedmiesciu zaleznie od humoru;-)
Buuuuuuu
Jak ja wam zazdroszcze...
6 lat szwędałam się po stolicu studencko
Ach co to były za czasy a teraz mam niedosyt Warszawy
A jeszcze takie spacery macie w planach że aż mnie ściska :frown
my z Va jutro sie wybieramy na spacer ze "spacerownikiem" z GW
kasia wska
03-10-2009, 17:55
a tak po prostu się umówiłyście, czy jest jakiś spacer odgórny organizowany przez GW? bo nie kojarzę.
tak po prostu :) probujemy wyswatac nasze dziecka :D
a na serio- tak sobie, pogoda ma byc spacerowo-chustowa to się polansujemy :)
kasia wska
03-10-2009, 19:44
też bym chciała ale mam gości .. a za tydzień?? może pójdziemy wtedy jakoś grupowo? z dużymi i małymi dziećmi :)
pewnie ze tak :) chetnie.
(chyba ze na grzyby sie bedziemy wybierac ale to tez grupowo mozna :))
kasia wska
03-10-2009, 20:40
chodźmy! :)
Za tydzień też chętnie bym się na taki wspólny spacer wybrała. Na razie moja mała choruje.
na grzyby :thumbs up:
Żeby zauważyć grzyba muszę w niego wdepnąć i się poślizgnąć. Nie będzie ze mnie nigdy grzybiary. Ale spacer po lesie, czemu nie?
no to jedziemy :) my zamierzamy w okolice broku :P na calodniowy wyjazd z ogniskiem itp itd.
ale wszystko jest do dogadania! :)
kasia-wska- moj telefon masz na str, jakys sie jutro nudziła to daj znac :)
kasia wska
03-10-2009, 21:06
morepig - dzięki, kochana - jutro niestety bobas z ojcem do dziadkow, a ja pracuje:( pozdrawiam!
o to my z Wyszkowa już rzut beretem będziemy mieli :D tyle, że po weselu będziemy :cool:
te grzyby w Broku?? byle nie wcześnie rano to i ja dojadę ;) ( tak koło 12 ?? ) ;)
te grzyby w Broku?? byle nie wcześnie rano to i ja dojadę ;) ( tak koło 12 ?? ) ;)
noo, pewnie kiele 10 ruszymy. o ile sniegu nei bedzie... :)
jamamajka
04-10-2009, 19:55
Doszły mnie słuchy, że się tu jakieś chustowo-lanserskie spacery proponuje! :applause: Można zrobić taki mini-flashmob, bo już widać się ludziom w stolicy nudzi i znów im trzeba rozrywek dostarczyć ;-)
A tak poważnie to gdyby były widoki na spacerek w przyszłym tygodniu, to my się piszemy bardzo chętnie.
Spacerek bardzo chętnie. Oj na grzybki też bym się chętnie wybrała. Tylko nie ma jak i z kim...:frown
jutro kino na ursynowie..? :)
Foxy Lady
04-10-2009, 22:33
któraś z Was pisała o weselach
to ja słówko - dzięki chuście nasza młoda zaliczyła już trzy!
nie był to wprawdzie pełny udział - bo mamy szacunek dla naszego bobasa i nie chcemy go nadto forsować, ale ostatnio (wczoraj) nawet udało nam się zatańczyć we troje :lol: - a to wszystko a propos Warszawy na Grochowie się działo
Foxy Lady
04-10-2009, 22:35
kino, kino :applause:
gdzie są seanse dla mam z dziećmi? kiedyś były w Muranowie
jutro jest weronika postanawia umrzec- na ursynowie. ja chyba ide, chyba w manduce :D
Foxy Lady
04-10-2009, 23:13
to ja chętniej do Muranowa, jakby się ktoś wybierał, bo mi łatwiej dojechać :)
mi tez chyba :) ale rzadko cos jest :(
Foxy Lady
04-10-2009, 23:24
:oops:
Yuka a masz zieloną chustę i nosiłaś swe dziecię pod kurtką? Jeśli tak to na pewno ty... A jak nie to daj znać jaką masz chuste to jak się spotkamy to się od razu poznamy:lol:. Ostatnio i ja w okolicach Powiśla biegałam! No popatrz i się nie zderzyłyśmy:)
Mam Babylonię Pineapple, więc to jednak nie byłam ja...Ale na pewno jeszcze na siebie wpadniemy :)
A po Powiślu ganiam z wózkiem, ups... ;-)
mamka_klamka
05-10-2009, 13:30
Jak sie bedziecie razem na spacer wybierać, to ja też chętna :lol:.
dorkazmorka
05-10-2009, 22:45
no i jak bylyscie w tym kinie? polecacie film? czytalam ksiazke i zastanawiam sie na filmem...