PDA

Zobacz pełną wersję : Chustowanie czyni cuda

stonesik
02-10-2009, 14:58
Podbudowałam się.Byliśmy dzisiaj z Kubą na długo oczekiwanej wizycie u neurologa. Skierowanie dostaliśmy od ortopedy w związku z asymetrycznym ułożeniem ciała. Nic poważnego jak sugerował ortopeda , ale nie zaszkodzi skontrolować. Wbijamy się do pani doktor a ona na widok chusty aż się prawie zapowietrzyła:omg:.Myślałam , że jakieś wyrzuty zaraz będą. Pani doktor nas dokładnie obejrzała i powiedziała , że tylko mądre mamy tak swoje maleństwa noszą , bo instynktownie wiedzą czego dziecku najbardziej potrzeba. Zrobiłam dla swojego dziecka najlepszą rzecz pod słońcem i zupełnie nieświadomie wyleczyłam go z asymetrii.I jedyne wskazanie jakie dostaliśmy , to "nosić jak najwięcej":thumbs up:.

tamyk
02-10-2009, 17:54
Ale fajna Pani doktor :):applause::applause::applause: No i dobrze, że z maluchem OK :)

Leika
02-10-2009, 19:52
No i super :)) Jak najwięcej takich lekarzy :)

AMK
02-10-2009, 19:55
powiało optymizmem :D Fażjnie, że maluch zdrowy:thumbs up:

anmuszka
02-10-2009, 20:01
Gratulacje fajnego lekarza! Ja mam wrażenie że nam też chusta pomogła na lekką asymetrię:)

silver
02-10-2009, 20:32
:thumbs up:

roziii
04-10-2009, 23:58
Super pani dr! Gratulacje i noście się na zdrowie :-)

Agut
05-10-2009, 00:09
Ale super doktorka!!!!!!! echhh no ja musze zmienić naszą neurolog!!

melkaj
05-10-2009, 00:09
Ukłony dla Pani doktor!!
Super jest tak usłyszeć pochwałę od specjalisty, tego co większość a pewnie raczej wszystkie, czujemy właśnie instynktownie.

kulka37
05-10-2009, 07:23
Brawa dla pani doktor i dla mądrej,czułej mamy:applause::applause::applause::applause:

exxon.valdez
05-10-2009, 08:27
fajnie;)
nam się odwodzenie bioderek poprawiło bez żadnego pieluchowania, więc coś w tym jest;)

Kasia
05-10-2009, 10:37
Stonesik, dziekuje za ten wpis - podnoszacy na duchu, ze sa lekarze, ktorzy potrafia zauwazyc w chustach narzedzie terapeutyczne :) A nie mniejsze brawa niz dla lekarza naleza sie Tobie - ze potrafilas odpowiednio nosic malucha tak, ze nie poglebilas wady. To naprawde sztuka!

Najwazniejsze, zeby nie popadac w przesade w zadna strone :)
Owszem, asymetria zazwyczaj nie przeszkadza w noszeniu, czesto noszenie pomaga. Chusta w dysplazji tez jest czesto stosowana jako wspomaganie leczenia.

Teraz "tylko" trzeba sie przebic do lekarzy w Polsce. Sztuka nielatwa - nikt nie lubi byc pouczany. A co dopiero lekarze ;)

Trzymajcie kciuki za to, zeby jak najwiecej medykow zechcialo wziac udzial w lutym w konferencji naukowej!