PDA

Zobacz pełną wersję : Obciążenie kręgosłupa w Manducy

Lotna
01-10-2009, 20:25
Niosłam sobie raz, w nowej manducy.
Zaczął mnie po noszeniu boleć kręgosłup.
Pobolewał mocno kilka dni.
Dziś dźwignęłam dziecia i tak mnie siekło że boli udo, łydka, stopa, miednica, wszystko :cryy::cryy::cryy:

Czy to możliwe że po manducy? :confused:Czytałam że jej wygoda jest właśnie spowodowana tym że ciężar nie jest na ramionach ale na biodrach...

britta
01-10-2009, 23:09
Lotna, kupilysmy manduke w ten sam dzien i widze ze obie nas sieklo :)
ale mnie nie po, tylko przed noszeniem :( autentycznie, jeszcze nie zdazylam jej zalozyc od kiedy przyszla, bo na razie musze odciazyc kregoslup i dojsc do siebie. a manduka w szafie lezy i teskni :(
tak wiec nic Ci nie poradze, ale polacze sie w bolu. w jakis pechowy dzien kupilysmy, czy jak? ;)

morepig
01-10-2009, 23:15
moze macie jakies szatanskie numerki na mandukach :)

atelka
01-10-2009, 23:17
mnie manduca ostatnio skatowała, bolało mnie wszystko, tylko nie wiem czy to wina manduki czy grypy która mnie chwilę potem dopadła :rolleyes:

britta
01-10-2009, 23:37
moze macie jakies szatanskie numerki na mandukach :)
no patrz, trzeba bedzie dokladnie wszywke obejrzec ;)

mnie manduca ostatnio skatowała, bolało mnie wszystko, tylko nie wiem czy to wina manduki czy grypy która mnie chwilę potem dopadła :rolleyes:
no jasne, ze wina grypy!

Annick
01-10-2009, 23:40
Noszę swoja małą (ok. 8,5 kg) z przodu i nic nie czuję. Najwyżej łydki mnie bolą, jak połażę za długo. Rzeczywiście mam odczucie, że ciężar opiera się na biodrach.

kasia wska
02-10-2009, 22:17
ja też nic nie czuję, jaśka ma 8kg. tzn jak jest z przodu i wypuszczę się na trzy godziny, to czasem potem trochę boli mnie krzyż, ale to u mnie norma po przeleżanej ciąży, jak się przejdę z siatką po zakupy tez mnie boli. jak na plecach to nic. jestem bardzo zadowolona, szarpnęłam się na mandukę, rezygnując z pięknego mt i po przetestowaniu ono, właśnie z powodu tych pleców, bo w manduce jednak boli najmniej/wcale. ja polecam.

Sunvill
02-10-2009, 22:20
Ja nosze 13 kg na przemian z 9 kg i zyje - a kregoslup zawsze mialam kiepawy. Nie, jak dla mnie Manduca to ideal nosidla. Wygodne przez duze W:thumbs up:

jonaelle
04-10-2009, 00:44
A ja spróbowałam raz manduki i mam tak samo - boli mnie kręgosłup. Doszłam do wniosku, że ona na mnie ciut za szeroka (nie wiem jak to dobrze wyjaśnić, ale nie mogę jej tak wyregulować, żeby ciężar był głównie na biodrach), jestem dość drobnej budowy, i wolę mt jednak, bo lepiej mi jest do siebie dopasować

natala
04-10-2009, 22:00
a ja dlatego nie nosze w mezowym Ergo... we wszystkich innych jest w porzadku, nawet w pouch'u i kolkowej - a jak ponosze w Ergo to mi kregoslup zaczyna wylazic w okolicy lopatki.... czemu tak jest nie wiem, prob za czesto nie podejmuje, bo mam swoich szmat pelno :)

Lotna
17-01-2010, 20:10
Po takiej długiej przerwie odważyłam się dziś spróbować z Manducą znowu. Krótko więc póki co nie siekło mnie :lol:ale czuję to miejsce :cryy:
Nie wiem co jest grane...

Doszłam do wniosku, że mam dużą różnicę miedzy talią a biodrami, ponad 30 cm i cały ciężar leży mi na biodrach :(

Iwanna.T
17-01-2010, 21:37
:op: sorki, muszę to napisać:
Lotna - masz rewelacyjną figurę klepsydry! :)

mucha
18-01-2010, 08:54
podejrzana sprawa. U mnie wszystko gra a Helena ma 10Kg. Mnie raz bolały plecy jak za mocno ścisnąłem pas biodrowy no ale o bólu łydek itp tu już nie wiem co powiedzieć

Lotna
18-01-2010, 09:51
:op: sorki, muszę to napisać:
Lotna - masz rewelacyjną figurę klepsydry! :)

Bleeee moja zmora :mad:mrgreen:

Luthienna
15-02-2010, 17:57
Ja nosze 13 kg na przemian z 9 kg i zyje - a kregoslup zawsze mialam kiepawy. Nie, jak dla mnie Manduca to ideal nosidla. Wygodne przez duze W:thumbs up:

Zgadzam się i dla mnie jest to ideał. Nosiłam na brzuchu do 12 kg, na boku do 10 kg a tatko nosił na plecach - na razie noszenie zarzucone, bo na nóżkach lub sankach fajniej :ninja:
Wózek w trzynastym miesiącu życia poszedł w odstawkę...... Teraz tylko nogi i nogi lub manduca :)