Zobacz pełną wersję : co wybrać
proszę o poradę, marzy mi się czerwona chusta wiązana, zastanawiam się nad storchenwiege leo rouge albo nati diament czy może coś innego nie mogę się zdecydować:roll:
osobiście wybrała bym diamencik. jest mega miękki i milusi :)
storczyk będzie grubszy i twardszy. mi się w nim dobrze nosiło 2-3 latkę. dla małego dziecka na pewno wzięła bym diamencik:)
obie chusty sa świetne. PO prostu, która Ci sie bardziej podoba. Np. kolor, bo troche sie róznia od siebie odcieniem.
Nata rację ma! Obie miałam i są inne. Diament ma bardziej soczysty, strażacki kolor. Leoś ma dwie nitki - jaśniejszą i ciemniejszą i jest przez to bardziej stonowany, choć nadal czerwony.
Moim zdaniem obie doskonale nadadzą się nawet dla noworodka, ale wydaje mi się, że starszaka lepiej niesie leo - test dotyczył 2-latki.
leo rouge to była moja ukochana chusta :love:
jest mięciutka, świetnie nosi i ma piękny winny kolor.
do dzisiaj żałuję, że sprzedałam swoją:cryy:
Jasnie Pani :)
01-10-2009, 19:25
storczyk będzie grubszy i twardszy. mi się w nim dobrze nosiło 2-3 latkę. dla małego dziecka na pewno wzięła bym diamencik:)
chyba ci sie pasiaki storcha z leo pomylily. Storchenwiege Leo to tez splot diamentowy.
a ja do rownania dodalabym jeszcze koire - najpiekniejsza czerwien jaka widzialam :heart:
i grecka welenke nati :)
mozna jeszcze poczekac na nowosci nati i miec nadzieje na czerwien na gwiazdke :ninja::lol:
ale diament sama bawełna czy bambus?
jesli sama bawełna to chyba nie będzie różnicy, tylko kolorystyczna. jeśli diament z bambusem to jest trochę inny niż storcz- musiałabyś pomacac obie i wybrac :)
Wzięłabym bambusik :)
Miałam Leo Marine, testowałam bambusową Nati, więc porównanie mam.
Dzięki dziewczyny, chyba jednak będzie storczyk bo to była moja pierwsza myśl;)
Dzięki dziewczyny, chyba jednak będzie storczyk bo to była moja pierwsza myśl;)
Moja pierwsza to też był storczyk ;)
A teraz kocham mojego bambusika nati całym sercem :love: I wyboru nie żałuję!
a ja nie wiem co mam wybrać. dopiero zaczynamy przygodę z chustą. Maluch ma 5 miesięcy a my Rodzice mamy mętlik w głowie. Dzisiaj oglądaliśmy chustę POLEKONT ELASTYCZNĄ miała 6 m długości i była dobra. Czy macie jakieś inne typy dla nas "żółtodzióbów chuścianych"?
Na takie duże dziecko, to nie lepiej kupić tkaną chustę? Przynajmniej dłużej wam posłuży.
czy jest jakaś różnica w wiązaniu?
jest, wiele :) tkana ma wiele rodzajów wiązan, elastyczna w zasadzie jedno. jak się uprzeć dwa. :)
i gorzej się dociąga.
i mniej wygodnie :)
i dłuższa jest :)
a co myślicie o NATI? Czytam i czytam i nadal mętlik, pomocy. Chętnie pogadam z kimś na PW żeby nie zaśmiecać forum. Mam jeszcze inny dylemat czy dlugość 5,2 czyli maxi NATI będzie oki jak noszę rozmiar 44/46 a czasem 48 (zależnie od producenta)?
paskowka
08-10-2009, 23:37
Po to jest to forum, żeby pogadać, rozwiac wątpliwości. Wcale go nie zaśmiecasz. Dobrze by było gdybys przymierzyła chustę. 5,2 na pewno będzie dobra, choć śmiem twierdzić, że i w 4,7 się owiniesz, kwestia jak długie ogony lubisz mieć:)
Jest dużo różnych chust, pooglądaj jeszcze trochę (ale nie za długo bo mętliku dostaniesz:) i wybierz ta która ci się najbardziej wizualnie podoba.
OT - zajrzałam na Twojego bloga. Cuda, cudeńka!!! I ty to wszytsko tak sama? Zajrzyj do naszego działu Handmade:D
Ja już mam mętlik, a mój M. z tego wszystkiego zasnął ;) Chciałabym się omotać chustą i sprawdzić czy długość 4,7 czy 5,2 ale w mojej mieścinie nikt o chuście w sklepach nie słyszał. Na ulicach ani widu ani słychu i znowu będziemy pierwsi, ech życie. Wprowadziliśmy już wygodny wózek do naszego miasteczka. Co do bloga to owszem sama dziergadelka robię i mam z tego ogromną radochę. Paskowka milo, że tam zajrzałaś.
paskowka
09-10-2009, 00:14
A z ciekawości, jeśli to nie tajemnica to co to za mieścina? I koło jakiego większego miasta? Bo może dalibyście dojechać do jakiegos klubu kangura żeby pooglądać.
Jasnie Pani :)
09-10-2009, 00:27
40 km od Krakowa ;)
w ktora strone? bo jak w strone Zakopca to tam nosza dziewuchy w Myslenicach ;-)
Piuma sądzę, że zawiniesz się w 4,7.
W stronę Olkusza, czyli na północ. W Kraku byliśmy dzisiaj i będziemy 19 października.
paskowka
09-10-2009, 09:36
Piuma sądzę, że zawiniesz się w 4,7.
Ja tez tak sądzę, tyle że ja nie lubie ogonów.
No a w Krakowie tez na pewno ktos nosi:) A tu o kontakt do krakowskiego Klubu Kangura:
http://klubkangura.com.pl/krakow
:op: piuma ale fajnie, że tu wpadłaś do nas :jump::jump::jump: