PDA

Zobacz pełną wersję : Pieluchowa wyprawka dla niemowlaka

kubutkowa
28-09-2009, 23:30
Proszę o konsultację, planuje używać pieluch wielorazowych od razu i chcialabym zgromadzic wyprawke.Tylko jak wybrac.Doradzono mi zestaw:

pieluchy do składania tetra lub muślin ok 30 szt
bambusowe formowane ok 10 szt
ok 4 otulacze
AIO 5 szt
wyliczyłam ,ze taki zestaw to ok 1000 zl,moze wiecej.Czy tak? jak czesto trzeba dokupywac pieluchy otulacze etc?Czy na noworodka bedzie pasowal one size?

Druga opcja to min 20 szt AIO
czyli min 2000 zl
pieluchy sa przesliczne i wydaja sie praktyczne czy rzeczywiście?Co myslicie? Prosze o sugestie!

ala
28-09-2009, 23:55
tak, są otulacze one size, jednak nie wiem jak leżą na noworodku, bo ja używałam tych najmniejszych

zamiast AIO wybrałabym kieszonki, bo szybciej schną i mozna w zalezności od potrzeby wkładac rózne wkładki chłonne

przy ograniczonym budżecie kupiłabym 40 tetry zwykłej, kilka formowanek na nocki, kilka kieszonek na wyjścia i otulacze. Pozniej stopniowo mozesz dokupic cos

córka moja ma niecałe 2 miesiące i od początku jedzieny na wieloraówkach, samych formowanych, dopiero teraz kompletuje kieszonki

Anna Nogajska
29-09-2009, 00:49
Otulaczy wystarczy ci 3. możesz przed urodzeniem maluszka kupić 2 i potem dokupić 3, ten który ci podpasuje bardziej.

Nie szłabym w kierunku tylko AIO.
Pieluszki One size pasują z reguły od około 3,5 kg, ale nie wszystkie.

Warto mieć 5-6 kieszonek na noc i na wyjścia.
Reszta to mogą być formowanki i tetra, jeśli będziesz miała wytrwałość do jej składania :). pamiętaj, że bambus dosyć długo schnie.

kubutkowa
29-09-2009, 11:42
Dziekuje bardzo za cenne wskazowki!

Hainaut
29-09-2009, 12:05
Kubutkowa, my uzywamy wielorazowych pieluch Popolini one size od ok. miesiaca. Mamy 24 sztuki + 2 szt. gatek nieprzemakalnych.
Jest ok jesli sie pierze co 2-3 dni.