Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ratunku, odparzona pupa!!!

Olapio
27-09-2009, 16:23
Dziewczyny help. Michas ma odparzony tyleczek. Myslelismy ze to od pampersow, jednak dzis stwierdzam ze to od tetry z otulaczem. Nie sluzy mu widocznie jak mokra pieluszka dotyka do skory. Po nocy w kieszonkach ma ladna pupke, to samo jak zakladamy na spacer pampka. Natomiast po tetrze ma krostki.

I tu pytanie. Mam narazie za malo pieluszek by go trzymac w samych kieszonkach. Niestety maly sadzi za duzo kup ;) Czytalam kiedys cos o wkladkach z polarku. Jak to zastosowac przy tetrze? Mozna?

ala
27-09-2009, 16:45
tak, wkładki polarkowe kładziesz na tetrę
a na odparzoną pupę polecam mydło bambino i linomag albo ten zielony albo bobo

Olapio
27-09-2009, 16:58
my dostalismy na to masc robiona w aptece ale szczerze mowiac najlepsza jest maka ziemniaczana

zadne sudokremy i bepantheny nie dzialaja ;)
mydelkiem narazie nie myjemy bo malemy jeszcze skora schodzi i pozostaje oilatum, chociaz boje sie ze mi pieluchy pozatyka. Na szczescie czekam juz na przesylke z mydlem marsylskim

I pytanie do tych wkladek, jak grube one musza byc, wystarczy ze kupie polar i go potne na wkladki czy musze to jakos obszyc i zrobic z kilku warstw?

Pondo
27-09-2009, 17:33
Może tzreba jeszcze częściej mimo wszytko zmieniać tetrę?i wietrzyć??

Ja też uważam ,ze mąka ziemniaczana jest najlepsza no i nie zapycha pieluch:)

Olapio
27-09-2009, 17:43
czesciej niz co 1,5 godziny? zreszta Michal daje nam popalic i jak juz zasnie to nie mam sily i serca go budzic na zmiane pieluchy...

ala
27-09-2009, 17:51
jeżeli dziecko śpi, to nie zmieniam
jednak mysle ze powinnas sie zaopatrzyć w kilka wkładek polarkowych i najwyzej przepierać je ręcznie, bo schną szybciutko

Olapio
27-09-2009, 18:11
ok ale w koncu jak te wkladki wygladaja, czy po prostu pociac material polarkowy, czy trzeba cos zszywac, obszywac i powinno to miec kilka warstw?

ala
27-09-2009, 18:15
1 warstwa, nie trzeba obszywac, potnij cienki polar

Olapio
27-09-2009, 18:26
dobra to jutro lece do sklepu a teraz musi wystarczyc moich kieszonek...
i tak juz dzis domowilam 5 i zbankrutowalam :D

Pondo
27-09-2009, 22:16
Co do tej zmiany pieluszek to chyba warto wyczaić moment:)
Nie ważne ile w pieluszce ważne żeby był na sucho..
moja zwyczajnie przy sikaniu robi głupią minę i robi się na twarzy na moment czerwona, wtedy wiem ,że od razu trzeba zmienić pieluszkę:)

Koire
27-09-2009, 23:00
Olapio - czasami skóra musi przyzwyczaić się do moczu. Pola 2 tygodnie też miala pupę czerwoną, mąka dawala radę, potem już z górki!

Pondo
29-09-2009, 21:39
No to sie doigrałam , po moim mądrzeniu się:rolleyes:, ze nie miałyśmy nigdy odparzenia!!!

Dziś był pierwszy dzień w otulaczu polarowym, reszta jak zwykle, może to przez to?
Możliwe to to?