PDA

Zobacz pełną wersję : Witam z Krakowa (a okazjonalnie z okolic Bielska-Białej) :)

claribell
27-09-2009, 00:45
Witam serdecznie wszystkie forumowiczki :)

Jestem mamą aktualnie 2-miesięcznego Eryczka i powoli zaczynam wnikać w tajniki chustowania. Aktualnie posiadam kółkową i elastyka z chusta.pl, ale w najbliższym czasie zamierzam zaopatrzyć się także w tkaną (pewnie niejedną :) ).

Nie pamiętam w sumie, kiedy pierwszy raz się spotkałam z chustami, ale na pewno duży wpływ na decyzję o chustowaniu miały zdjęcia Tsumiko (dawniej elbazetki) - mojej koleżanki z liceum - na Naszej Klasie. Ona też poleciła mi to Forum - faktycznie jest wciągające :)

Aktualnie mieszkam z narzeczonym w akademiku Collegium Medicum w Krakowie-Prokocimiu i mam ambicję szerzyć ideę chustowania wśród przyszłych lekarzy, pielęgniarek i położnych :D
Czasem też wędruję do rodziców do Czańca k. Bielska-Białej.

Teraz czeka mnie nauka wiązania. Z chęcią spotkałabym się z innymi chustomamami, bo nawet w elastyku nie jestem pewna czy dobrze motam, a co dopiero, jak przyjdzie z tkaną współpracować.

Pozdrawiam wszystkich - Claribell - Asia :)

myrra
27-09-2009, 00:48
Witaj :hello:

Ja ostatnio co tydzień przejeżdżam przez Czaniec ;)

A w nauce wiązania na pewno pomogą Ci Krakowskie chustomamy - wybierz się na jakieś spotkanie :)

sabcia
27-09-2009, 00:50
A w nauce wiązania na pewno pomogą Ci Krakowskie chustomamy - wybierz się na jakieś spotkanie :)

Witamy, bielski Klub Kangura też serdecznie zaprasza :D

britta
27-09-2009, 01:08
witaj Asia
slyszalas juz, ze to forum uzaleznia?

pozdrow "moj" akademik :)

kulka37
27-09-2009, 20:59
Witaj!Oj propaguj tę wiedzę szeroko,bo warto:D:D

grazynajac
27-09-2009, 21:54
Witaj:welcome:

omniemka
29-09-2009, 12:44
Witaj po sąsiedzku :) Bywasz w Wadowicach?

Mania
29-09-2009, 14:08
Witamy i zapraszamy na chustowe spotkania do Figi w Bronowicach (Kraków)

wrapsodia
29-09-2009, 14:10
Witaj Asiu! :) Jeśli masz ochotę na miłe spotkanko z chustomamami i ich szkrabami zapraszamy w poniedziałki do Figi - odsyłam do wątku: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=16450
Pozdrawiam, Gosia :)

edit: hehe Mania mnie uprzedziła o parę sekund :)

claribell
29-09-2009, 14:12
Witaj po sąsiedzku :) Bywasz w Wadowicach?
Przejeżdżam przez Wadowice regularnie w drodze do Krakowa. Ostatnio nawet wypadek w Choczni miałam - przydzwonili mi w tył samochodu (na szczęście bardzo delikatnie) na przejeździe. Jechałam z Małym - biedak się zestresował trochę - szkoda, bo miałam elastyk w bagażniku, ale jeszcze nie umiałam go miotać - oszczędziłabym mu trochę stresu.

Za to na policję w Wadowicach po notatkę już zachustowana szłam - dzięki temu udało mi się wziąć dyżurnego policjanta na litość, bo przyszłam za późno i normalnie by mnie z kwitkiem odprawili :)

tsumiko
29-09-2009, 21:08
Asiu,jak milo cie widziec!!!!Az serce rosnie!No i witam Eryczka,jak fajnie ze sie rozmnozyliscie:).

silver
29-09-2009, 21:45
witaj :D

JJ
29-09-2009, 23:05
witaj :) :)
he he he my to kiedys sasiadki bylysmy :)
pochodze z Bulowic :)
no ale od kilku lat mieszkam w UK
machamy z wysp :hello:

rzezuchama
30-09-2009, 02:23
:hey:

magi104
30-09-2009, 08:53
Ja też propaguję chustonoszenie na Naszej Klasie, hehhehe :applause::applause::applause:
Witaj na tym ciepłym forum :hello::hello:

Pondo
03-10-2009, 21:26
Pozdrawiam:)
Ja mam M z B-B:) więc przez Czaniec jeździmy:)

To jeszcze o pieluchach wielorazowych poopowiadaj wśród młodych adeptów sztuki medycznej:)
Ja na NK też działam:)

maminkastasinka
04-10-2009, 00:12
Witamy, bielski Klub Kangura też serdecznie zaprasza :D
Też serdecznie pozdrawiam z Bielska i za sabciass zapraszam na spotkania Klubu Kangura. Ja co prawda byłam tylko raz, ale mogę je serdecznie polecić. Poza tym na tym jednym razie nie zamierzam poprzestać więc mam nadzieję do zobaczenia :)

claribell
04-10-2009, 00:59
To jeszcze o pieluchach wielorazowych poopowiadaj wśród młodych adeptów sztuki medycznej:)

W temat pieluch wielorazowych muszę się sama wdrożyć, ale ilość "materiału do opanowania" mnie trochę przeraża - kieszonki, otulacze... - przydałaby się jakaś obrazkowa instrukcja - co jak wygląda i jak się dokładnie używa :)
Do tego tyle różnych firm produkujących te rzeczy i tyle opinii na ich temat :omg:

Z jednej strony chciałabym spróbować, z drugiej strony się boję, że sobie bym nie poradziła - ale zobaczymy... :) Intryguje mnie też EC.

Na razie mogę uświadamiać, że nie tylko tetra jest alternatywą dla pampersów :)

Jak się pojawię w Czańcu w odpowiednim czasie, to spróbuję się wybrać na spotkanie Klubu Kangura w Bielsku.

Czuję, że mnie to wszystko coraz bardziej wciąga :D - dziś zwiedzaliśmy w chuście zamek i muzeum w Niepołomicach. Panie kustoszki były chyba przyjemnie zaskoczone, że takie maluszki już kontakt ze sztuką mają :)

Tau777
13-10-2009, 13:14
Aktualnie mieszkam z narzeczonym w akademiku Collegium Medicum w Krakowie-Prokocimiu

Witaj!
A ja jeszcze do niedawna pracowalam w szpitalu na prokocimiu :-)

piuma
13-10-2009, 14:39
a my jeździmy na konsultacje do Prokocimia

Pasiata
13-10-2009, 17:02
W temat pieluch wielorazowych muszę się sama wdrożyć, ale ilość "materiału do opanowania" mnie trochę przeraża - kieszonki, otulacze... - przydałaby się jakaś obrazkowa instrukcja - co jak wygląda i jak się dokładnie używa :)
Do tego tyle różnych firm produkujących te rzeczy i tyle opinii na ich temat :omg:

Z jednej strony chciałabym spróbować, z drugiej strony się boję, że sobie bym nie poradziła - ale zobaczymy... :) Intryguje mnie też EC.

Na razie mogę uświadamiać, że nie tylko tetra jest alternatywą dla pampersów :)

Witaj!
I w tej kwestii możemy Ci pomóc na figowych spotkaniach chustowych, bo ostatnio pieluchy wielorazowe i EC stało się jednym z dyżurnych tematów ;-)
Zapraszamy!

tija
13-10-2009, 22:45
witaj :)

ja mieszkam w Prokocimiu , moze sie umowimy na spacerek :)

a na NK dzialam :)

pozdrawiam

melkaj
14-10-2009, 07:04
Witamy wśród chustonoszących - rodzina się rozrasta.
Pozdrawiamy z Krakowa.

jewa
14-10-2009, 09:28
Witam
i pozdrawiam z Podlasia :hello:

Dominique
21-10-2009, 10:53
:hey::hey: