Zobacz pełną wersję : noszenie jesienią, zimą :/
Tak dziś, wraz z lekkim pogorszeniem pogody, no i początkiem kalendarzowej jesieni, dotarło do mnie, że kończy się ten miły czas noszenia bez kilku warstw ubrań, kiedy wystarczy wrzucić dziecia do chusty i już można wyjść z domu. Bez kombinowania jak się ubrać do chusty, bez zastanawiania się czy nie zmarznie/nie zgrzeje się. ech... w ogóle chyba mnie jakaś chandra jesienna dopada, wczoraj jeszcze grzałam się na słońcu, a już dziś czuję, że POTRZEBUJĘ SŁOŃCA!
a tak w ogóle macie już jakoś chuścianą garderobę dla siebie i dziecka zaplanowaną.
Polecam skorzystanie z usług Szukaja - temat garderoby jesienno-zimowo-wiosennej itp. przewijał się wielokrotnie
sa bardzo fajne kurtki i polary do noszenia.dziewczyny forumowe same tez szyja.
Do tego jakis kombinezonik lekki dla dziecka i ciepłe paputki na nogi.
Ja juz sie nie moge doczekac az kombinezony welniane z disany beda u nas dostepne!!!!!
Polecam skorzystanie z usług Szukaja - temat garderoby jesienno-zimowo-wiosennej itp. przewijał się wielokrotnie
:thumbs up:
dzięki dziewczyny,ale ja tak mimochodem o tę garderobę zapytałam. Raczej chodziło mi o "wylanie z siebie żalu" że jesień nadchodzi;-) może jakoś źle się wyraziłam:rolleyes:
nikt nie pociesza, ale przynajmniej słońce jeszcze jednak jest - idę się grzać:D.
I dziękuję natko za odpowiedź:)
monika999
26-09-2009, 18:56
no wlasnie lato takie krotkie!!! rano o 6 ciemnawo, a w lipcu slonce juz grzalo, tez tesknie za latem. przelecialo nawet nie wiem kiedy.
kupiłam polar z tesco za 12,60 :D i bede przerabiać.
jak nie wyjdzie to w planach mam osłonkę hoppediza, mąż się na nią najarał więc pewnie kupi...
ale najpierw kombinuję z polarem.
no i zanabyłam piękne geterki u forumowej kolezanki dzisiaj, wesołe acz eleganckie :)
do tego zapewne dokupię fajną czapkę i kombiezon polarowy (poluję na kappahlowy w lumpeksie)
a ja lubie ciepla jesien
taka ktora nie wymaga jeszcze zbyt cieplych ubran
zimy nie lubie
ale udaje ze do niej jeszcze ho ho!
udaje glupa
ze niby nie widze pogorszenia pogody
narazie mi dobrze wiec
ja też zaczęłam udawać, że nie widzę tych liści żółtych i że zaraz już październik. Tym bardziej, że wciąż ciepło i faktycznie jest to dobra pora do noszenia - przynajmniej się człowiek nie poci:)
ja też się zastanawiałam w co się będziemy ubierać,,,
no i od poniedziałku ma już zimno być, a katar mamy już od tygodnia
pozytywnym aspektem są kasztany- piękne i jeszcze takie nowiutkie.
pozytywnym aspektem są kasztany- piękne i jeszcze takie nowiutkie.
do nas od sąsiadów z drzewa spadają i na spacerach zresztą też nie mogę się oprzeć by napotkanych kasztanów nie pozbierać... Piękna pogodę dziś u nas mamy :)Oby cała jesień była taka słoneczna...
andzia_1978
27-09-2009, 17:22
a dla mnie, to będzie pierwsza jesień z chustą i Młodzieńcem, niestety wracam do pracy niebawem, ech.... i też mi jakoś smutno :(
martalicja
27-09-2009, 17:27
My również zbieramy ze starszakiem kasztany, żołędzie, Damianek uwielbia szuranie w suchych liściach, oby taka złota polska jesień się jeszcze długo utrzymała!!
Ja jestem gotowa na pierwsze jesienne chłody :) oczywiście dzięki inspiracjom z forum :applause:
Uszyłam sobie jeszcze zimą osłonkę dopinaną zamkiem błyskawicznym do mojej kurtki wiosenno-jesiennej :) A wczoraj skończyłam szyć z polaru golfik dla siebie i dopinany do niego kapturek dla Damianka :D
Dodatkowo doenergetuzyjemy się będącą u nas na dniach katją:applause:
A ja mam już dylemat w co ubrac Gosię i kończy się zwykle rozbieraniem w trakcie spaceru :cool:
Tuja zapraszam do nas na kasztany, pięknie spadają!
chociaż kasztany walają nam się po całym domu - chętnie przyjedziemy do Was po więcej:mrgreen: