Zobacz pełną wersję : snapi
do jakich pieluszek uzywacie klamerki?
Ja do frottowych Imse Vimse.
Anna Nogajska
22-09-2009, 16:15
ja do prefoldów wszelkaich do tetry i do formowanek, które nie posiadają żadnego zapięcia :)
do formowanek bez zapięcia. bardzo lubię tę klamerkę, uważam, że się super sprawdza.
sprawdziłam na moim kawałku flanelki i - kiepsko, jak już "złapie" to przy okazji dziurkę zrobi.
Ja używam m.in. do flenelek, grube mam więc nie oszczędzam ich :) Zresztą podziurawione zbytnio nie są :D
Poza tym tradycyjnie tetra.
Mnie flanelek IV szkoda dziurawić... a bez dziurawienia nie łapie.
magnolia
22-09-2009, 23:22
no i dośc ciężko się zapina na flanelce, i spada też czasem ten snappi z flanelki. Za to super sprawdza się na tetrze i frotce:)
oj to pokrzyżował mi plany ten snapi i flanelka ;-) mam taką śliczną i już pociełam na dużo formowanek, musze zastosować inne zapięcie:rolleyes:
magnolia
23-09-2009, 21:15
czyżbyś Alu jakieś one sizy zawijane z przodu szyła? (i dlatego snapi a nie rzep tradycyjny)
magnolia
23-09-2009, 21:51
bo ja coś podobnego też szyłam i zrobiłam długie uszy i na tych uszach tylko rzep - więc zapinam ucho o ucho a przód bez rzepu więc można zawijac:) na razie sprawdza się fajnie
mamka_klamka
23-09-2009, 22:46
To może zamiast rzepu wszyj frotkowe panele, żeby było za co złapać klamerką.
no i własnie o tym myślałam też :) ale klamerke kiedys mialam i sprzedałam, a teraz czekam na nastepną, bo nie wiem jak ten panel z przodu zrobić, tzn ile wszyc tej froty
Odgrzebałam temat, bo zastanawiam się, czy snapi nie odciska się na brzuszku... Taki kilkumiesięczny niemowlak dość często leży na brzuszku, potem pełza - czy snapi nie zrobi mu krzywdy?
owieczka33
24-05-2013, 20:12
Pomiędzy snapi, a brzuszkiem jest pieluszka. U nas nic się nie odciskało.
Pomiędzy snapi, a brzuszkiem jest pieluszka. U nas nic się nie odciskało.
no to super, dzięki.
Wiewiórka
24-05-2013, 21:06
u mnie tez nigdy
tytanowa@
24-05-2013, 21:51
Odgrzebałam temat, bo zastanawiam się, czy snapi nie odciska się na brzuszku... Taki kilkumiesięczny niemowlak dość często leży na brzuszku, potem pełza - czy snapi nie zrobi mu krzywdy?
Nigdy nic takiego się nie stało. Snappi jest bardzo hmm wiotka? Miękka taka, nic nie powinno się stać :)
A u nas snappi jest przede wszystkim do tetry odkąd nauczyłam się składać tetrę dla 19miesięczniaka to jest w ciągłym użyciu z powodzeniem zastępując formowanki,choć i po te sięgam na noc wraz z wełniakami.Jak dla mnie genialny wynalazek
margolcia1006
28-05-2013, 13:48
A u nas snappi kompletnie się nie sprawdziło. Przecież i tak na tertrę zakłada się otulacz. Nam otulacz zawsze bardzo dobrze trzymał tetrę bez żadnych klamerek :)