Zobacz pełną wersję : gdzie można kupić storchenkindery?
Dziewczyny, pomóżcie - gdzie można kupić storchenkindery? Moja Tuńka 10,5 kg, ale dosyć okrąglutka - w dzień już nie używamy pieluch, ale w nocy ostatnio bunt przed wysadzaniem i wszystko nam przecieka :( Budzi się o 5.30, bo chyba jej zimno się z tego robi i już nie chce potem spać, aż do swojej pierwszej porannej drzemki. Dlatego myślę o jakimś wełnianym otulaczu dla niej - ale nie wiem, jaki rozmiar dla niej dobrac i co wkładać do tego storchenkindera :(
Napiszcie też, proszę, coś o kuracji lanolinowej - czego używacie (gdzie kupić), jak się sprawdza, jak często trzeba to robić :)
monika999
21-09-2009, 13:00
otulacze welniane mozesz kupic u Ani w ekobaby.pl, sa czerwone( w rzeczywistosci kolor bardziej ceglany) i niebieskie, plyny do prania welny i do kuracji lanolinowej tez tam mozesz nabyc:)
chyba M będzie dobra dla Twojej małej. U nas 9kg - 11 miesięcy - mamy M i myślę, że jeszcze sporo ją ponosimy, tzn moje dziecko ponosi:D
kurację lanolinową stosuję właściwie po każdym praniu, czyli tak po ok 1,5 tygodnia, ale w sumie to nie wiem czy to nie za często, chyba może być rzadziej
Dzięki, a co do środka można włożyć? Zwłaszcza, że na noc, to niekoniecznie, żeby dzieć czuł, że ma mokro :)
stokrotka.a
21-09-2009, 13:48
u nas też M rozmiar.młoda waży 11 kg.
a do środka to formowana pieluszka bo tetra lata i się mogą zdarzyć przecieki...
u nas formowanka bambusowa PD się sprawdza bo ma kilka wastw babmbusa i wyścielona polarkiem,sprawia że szkodnik nie czuje wilogoci podczas drzemki lub snu...
można też inna formowankę i wkładkę zapewniającą suchość lub wkładkę polarkową.
ja wtykam w storcheny tetrę i też się super sprawdza,
w zasadzie nie używam już innych pieluszek na dzień
tylko na noc bambus
Biedronka
21-09-2009, 14:51
Ja mam jedne czerwone L na zbyciu zalanolinowane tylko i z 4 razy na tyłku
zalanolinowałam na amen :hide: i teraz nie wepcham formowanki i Tymka :hide:
boszsz :rolleyes:
teraz to juz są M
Ja mam jedne czerwone L na zbyciu zalanolinowane tylko i z 4 razy na tyłku
zalanolinowałam na amen :hide: i teraz nie wepcham formowanki i Tymka :hide:
boszsz :rolleyes:
teraz to juz są M
Biedronka, myślisz, że moja roczniaczka, 10,5 kilosa (chyba - bo może już więcej - dawno nie ważona, więc to na moje oko) by w te Twoje L-M wlazła? A może byś chciała mi sprzedać?? Pytanie tylko za ile :cool: Zaproponujesz coś?
Dziewczyny - czym lanolinujecie?
środkiem do lanolinowania z pieluszkarnii..
Ja na 9-kilowca używam M-ki. Pod spód wkładam formowankę, jak dzieć podrośnie (lub utyje :D) to może i tetra będzie ok, bo na razie ten rozmiar słabo mi trzyma tetrę.
Ja zgodnie z zaleceniem Animamyalexa na samym początku dwukrotnie zalanolinowałam, teraz zamierzam lanolinować jak będzie potrzeba, tzn. jak będę widziała że zaczyna puszczać. Mam nadzieję, że nie będzie to częściej niz co 2-3 tygodnie.
Ja na noc używam innego wełnianego otulacza - Wolwikkelamsterdam - u nas chroni przed przeciekami lepiej niż otulacze i kieszonki z PULem. :D