PDA

Zobacz pełną wersję : Najładniejsze kurtki do noszenia

Strony : 1 [2]

Mat
03-03-2014, 23:09
Ja też nie mam, ale chyba z tego co się orientuje to nasze kurtki były jednymi z pierwszych :)
No tak, byłyśmy twigowymi Kolumbami ;-)

zochmama
04-03-2014, 12:27
No to może rzeczywiscie nowość ten haft i dlatego na zdjęciach go nie widać:) a wieszaczek jest. Co do polaru, to ja nie umiem go ubrać z maluchem nietrzymającym głowy, da się? Panelu z kurtki po prostu nie zapinam do samego końca i zaginam pod spód na wysokości tego wszytego kawałka materiału na główkę dziecka. Muszę się zebrać wreszcie i foty jakieś wrzucić.

Nima
04-03-2014, 14:02
No tak, byłyśmy twigowymi Kolumbami ;-)

Hehehehe :D:D:D:D ale się promieniście uśmiechnęłam na wieść,że chociaż raz w życiu udało mi się coś odkryć :D

martaj
07-03-2014, 21:05
http://images64.fotosik.pl/733/968d2319d3b4d49cmed.jpg

Twiga off course :)

Nima
08-03-2014, 10:43
martaj!!! jaka kruszynka ! No śliczności po prostu i bardzo Wam zgrabnie :) U nas też Twiga na okrągło :)

giovanka
08-03-2014, 23:32
Martaj no cudnie! No to szybko poszło z tą kurtką, niech Wam służy!!!
Mały Krasnalek jest rozczulajacy!:heart:

zulam
23-08-2014, 23:24
Przebrnęłam przez cały watek, i myślę czy kupić softshell i polar, czy sam softshell, czy jednak w ciepłą Yamamę uderzać :hide:

No to chwalę się :cool:

https://lh5.googleusercontent.com/-YRd2Qdse_wQ/UrX2Io2Vy9I/AAAAAAAAAAg/tzr9Tdh6xTk/s512/DSC_0433.JPG

I jak wrażenia po sezonie?
Nosiłaś na plecach?

A moje kurtki wyglądają tak:

Yamama
http://farm4.staticflickr.com/3780/11341141885_c57c4b0c7d_z.jpg
Gdzieś jeszcze mam zdjęcie z większym wkładem, wrzucę potem.

Jaki Ty masz model dokładnie?
Ten może?
http://yamama.com.ua/product-1761150-kurtka-dlja-beremennyh-yamama-galaksi-aktiv-ultramarin-r-44
Jak z łatwością wkładania na plecy?
Można by w niej końcówkę ciąży pochodzić, czy trzeba tam jakiś dodatkowy panel dopinać? BTW nie ogarniam ich strony :frown

Soul
03-09-2014, 21:34
A taką któraś ma? Widziałyście?

http://image.ceneo.pl/data/products/31867099/f-kurtka-softshell-ciazowa-z-wstawka-niemowleca.jpg

http://www.bonprix.pl/style/kurtka-softshell-ciazowa-z-wstawka-niemowleca-155718588/?catalogueNumber=929069&type=image&category=360&return=ref

huskymama
03-09-2014, 21:56
nie ale wygląda fajnie za tą cenę :-)

livada
03-09-2014, 22:56
Jaki Ty masz model dokładnie?
Ten może?
http://yamama.com.ua/product-1761150-kurtka-dlja-beremennyh-yamama-galaksi-aktiv-ultramarin-r-44
Jak z łatwością wkładania na plecy?
Można by w niej końcówkę ciąży pochodzić, czy trzeba tam jakiś dodatkowy panel dopinać? BTW nie ogarniam ich strony :frown

Mam ten, New Classic:
http://yamama.com.ua/product-1217670-slingokurtka-nyu-klassik-superteplaya-chernaya-krasnyy-r-46
Z opcją noszenia na plecach dodatkowo (podstawowa wersja nie ma) i odpinanym kapturem (jak ja kupowałam to normalnie był wszyty na stałe). Na plecy wkładałam bez problemu, choć trzeba się tego nauczyć. W ciązy można chyba ją nosić z normalnym panslem wpietym z przodu i ściągniętym na górze.

habibti
17-09-2014, 08:12
Dziewczyny poratujcie! :) mam nadzieję, że mogę w tym wątku takie pytanie zadać... ;) szukam Suses Kinder- potrzebuję raczej XSkę, z tym że zależy mi na kolorze brązowym. Ślepa jestem i generalnie jakoś nie mogę się połapać na ich stronie. Pomożecie? Jak ktoś gdzieś zobaczy to może podrzucić link? :)

Lakonia
18-09-2014, 11:05
dla zainteresowanych - długo oczekiwane kurtki liliputi pojawiły się już :) http://www.liliputibabycarriers.com/babywearing-mama-coat
duży wybór kolorów i rozmiarów.
Pytanie do osób, które już taką kurteczkę mają- jak u nich jest z rozmiarówką? Podzielcie się proszę doświadczeniami :)

annia
18-09-2014, 23:14
Rozmiarówka dość typowa. Noszę 36/38, Liliputi mam S i wchodzę (choć w biuście nie mam dużo zapasu, a nawet jest na styk).

Nata
22-09-2014, 20:40
sa kurtki liliputi.

MonikaK
22-09-2014, 20:46
ale ładne :love: tylko cena powala

Nata
22-09-2014, 20:52
ale ładne :love: tylko cena powala

cena i ...waga-2 kg!!!!

Czekam, az jakas forumka zacznie szyć piękne kurtki zimowe, kobiece i ładne, cos w tym stylu:

http://moapo.ca/MAMAPARKA-1

MonikaK, a może WY?????:)

MonikaK
22-09-2014, 20:57
Ha Natuś chyba nie na ten moment ;) niestety nie jest to proste ;) ale mamaparka sliczne :love:

Patrycja89
26-09-2014, 15:43
Dziewczyny, jakbyście miały kupować TWIGE, to który kolor byście wybrały? Bo nie mogę się za nic zdecydować..

Mikalina
26-09-2014, 16:47
Dziewczyny, jakbyście miały kupować TWIGE, to który kolor byście wybrały? Bo nie mogę się za nic zdecydować..
A jaki masz kolor włosów ? :P

Patrycja89
26-09-2014, 18:47
Ciemny brąz i brązowe oczy.

Mikalina
26-09-2014, 19:47
Ja bym brała niebieską jak już pytasz :D

Patrycja89
26-09-2014, 20:50
Tylko jakoś mi te paski w niebieskiej nie pasują.

Mikalina
26-09-2014, 20:59
Tylko jakoś mi te paski w niebieskiej nie pasują.
Mi się właśnie podobają one :P. No to masz prostszy wybór już :P

Patrycja89
26-09-2014, 22:25
Wzięłam czarną, nadal wierzę że czarny wyszczupla ;P ciekawe ile będę na nią czekać..

Patrycja89
13-10-2014, 23:01
Dostałam swoją twige i muszę powiedzieć, że jest jeszcze ładniejsza niż na zdjęciach. Dostałam też kod na 10% zniżki do sklepu, jakby ktoś chciał to podam.

srebrna
14-10-2014, 00:58
No to prosimy zdjęcia teraz :D

Patrycja89
14-10-2014, 14:14
Mam nadzieję, że mąż mi dzisiaj pstryknie na spacerku, to wrzucę. Jestem z niej megazadowolona. Kupowałam z myślą , że jak skończę nosić małą to ją odsprzedam, ale nic z tego, bo bez tego panelu to już w ogóle wygląda super.

HoliPoli
14-10-2014, 14:39
Mam nadzieję, że mąż mi dzisiaj pstryknie na spacerku, to wrzucę. Jestem z niej megazadowolona. Kupowałam z myślą , że jak skończę nosić małą to ją odsprzedam, ale nic z tego, bo bez tego panelu to już w ogóle wygląda super.

hehe, mam to samo :D
tylko trochę może głupio z suwakiem na plecach chodzić ;)

ja na minus to tylko mogę powiedzieć, że kieszenie ma płytkie bardzo jak dla mnie
i jak się garbię to mnie przydusza (ciśnie pod szyją) ale może to plus bo się wtedy nie garbię :lool:

Patrycja89
14-10-2014, 14:55
Kieszenie mogłaby mieć głębsze, ale takie dla mnie też są ok. A z tym garbieniem, to nawet dobrze ;P

Patrycja89
18-10-2014, 18:42
Obiecane zdjęcia
http://images70.fotosik.pl/286/ed804221fa46f973med.jpg (http://www.fotosik.pl)
http://images70.fotosik.pl/286/f9a03673b9a9397amed.jpg (http://www.fotosik.pl)
http://images69.fotosik.pl/286/62e4431d2968730amed.jpg (http://www.fotosik.pl)
http://images70.fotosik.pl/286/0101cae7afd1264cmed.jpg (http://www.fotosik.pl)

HoliPoli
18-10-2014, 19:35
jaka ładna jest podszewka w kapturze! Uwielbiam takie smaczki :)

i zaraz zaraz - jak to w kapturze? skąd masz kaptur? Ja mam bez kaptura :)

Mikalina
18-10-2014, 19:47
Ale ładna! :)

huskymama
18-10-2014, 19:49
nie no zaraz się posikam.....jak mi się ta Twiga podoba.....a co się robi z kapturem przy noszeniu na plecach?
Ja mam softshell LL materiał jest super, starannie wykonany ale ja z tych bardzo wymagających i to rozwiązanie z rozpinanym kapturem przy noszeniu na plecach jest dla mnie tragiczne :thumbs down: no a drugie będę głównie na plecach nosić (taki mam plan).....no ale pomartwię się tym jesienią 2015 bo końcówkę zimy po urodzeniu jeszcze prześmigam w LL z panelem z przodu (z dzieckiem z przodu prezentuje się bardzo, bardzo dobrze).

Patrycja89
18-10-2014, 21:14
Co do kapturka, to ja mam tą nową wersję co kaptur już ma. Kapturki oba są odpinane, i dla mamy i dla dziecka. Przy kapturku dziecka są 2 sznurówki przyszyte, tak że jak wieje to związane sznurówki się zakłada sobie za głowę, pod kaptur i się trzyma kapturek dziecka, albo jak maluch pójdzie spać to można w podobny sposób podtrzymać główkę żeby nie latała (u nas to widać na tym zdjęciu co mała śpi). Kurtka jest po prostu MEGA.

Bialawanilia
18-10-2014, 21:24
O rany, ale ta twiga ładna. A ja się nastawiłam na liliputi. Annia mogłabyś dla mnie zmierzyć swoją liliputi? Szerokość w ramionach, pod pachami, długość rękawa od kołnierza i samego rękawa. Dzięki!
A w ogole to która jest cieplejsza Liliputi czy Twiga?

Patrycja89
18-10-2014, 21:30
Z tego co rozmawiałam z Panią z Twigi to do 0st można samą nosić, poniżej z polarem pod spodem. Przy 12st z krótkim rękawem było mi cieplutko, mała była w bodziaku z długim i rajstopkach. Ale ja jestem zmarźluch ogólnie.

Bialawanilia
18-10-2014, 21:43
A ten polar się dopina do kurtki? Czy trzeba najpierw założyć polar na dziecia na plecach, a potem jeszcze się gimnastykować z kurtką?

Patrycja89
18-10-2014, 23:03
Polaru nie ma w komplecie. Trzeba sobie jakiś zwykły polar i dziecku coś cieplejszego, typu polarek+skarpety wełniane do chusty.

asik
18-10-2014, 23:16
Ta twiga szalenie mi sie podoba. Rozważam opcję wypożyczenia na próbę. Miałabym problem z kolorem:) wszystkie ładne.

zochmama
19-10-2014, 00:24
Jak mi w Twidze właśnie kaptura brakuje...poza tym super,ale szkoda,ze sie jeszcze nie załapałam.Myślę sobie, czy nie można by dorobić? Do kołnierza doszyć guziki a kaptur z dziurkami?Może jakby więcej nas było zainteresowanych to pani by coś takiego stworzyła?Albo może jakaś handmadowa forumka?

Patrycja89
19-10-2014, 01:40
Pani jest bardzo fajna, więc może by Ci doszyła taki dopinany na suwak, jak jest w tych nowych, tylko byś musiała jej wysłać swoją kurtkę. Jak dobrze pogadasz, to może się zgodzi.

zochmama
19-10-2014, 13:45
Nie no,z kurtką to ja się nie rozstanę, jest w użyciu codziennie ;) Dlatego myślałam właśnie o mocowaniu na guziki. Coeaz bardziej skłaniam się ku temu,żeby może jakaś zdolna forumka coś takiego stworzyła, pewnie będzie taniej ;)

Idrilla
21-10-2014, 11:06
Jak mi się marzy ta TWIGA no cudna jest! Tylko funduszy brak a pogoda już paskudna... A w szafie tylko polar dla dwojga :(

Pomarańcza
22-10-2014, 15:05
Kurczę, nigdy mnie kurtki dla dwojga nie kręciły,ale ta Twiga jest super :D . I coraz mocniej rozważam sprzedaż 1-2 chust i zainwestowani w kurtkę... Turkusowa jest śliczna :love:!

Mikalina
22-10-2014, 19:26
Haha a ja myślałam Pomarańcza że to nie chodzi o kręcenie, tylko że taka kurtka się przydaje zwyczajnie :P. My na razie się ciepło nie ubieramy więc nie jest nam potrzebna :P.

Pomarańcza
22-10-2014, 19:40
No jest potrzebna, ale nie niezbędna. Przechodziłam ze starszym zimę bez kurtki do noszenia i dałam radę.

huskymama
22-10-2014, 21:55
dla mnie kurtka konieczna......Hanka miała ok 9-10 miesięcy i śmigałyśmy przy -10 1,5 godziny z psami po parku .... jak ktoś nie musi przy mrozach na długo wychodzić to nie konieczna ale w takiej sytuacji jak moja softshell + polar zprawdziły się doskonale......jak wiał lodowaty wiatr to śpiącej młodej tylko oczy i nos wystawały :-)

Idrilla
23-10-2014, 10:28
No właśnie dzisiaj jak popatrzyłam za okno to boje się, że przewieje nas w polarze :/

Mikalina
23-10-2014, 11:01
Ja wlasnie nie wiem jak bas ubrac na 5 st... czy juz czas na pajacyk polarowy? Hmmm ;)

emilia3333
23-10-2014, 12:32
Ja właśnie czekam na swoją kurtkę, powinna być lada dzień. 5 stopni brzmi trochę przerażająco jak dla mnie i bez kurtki się nie ruszę już, puki co polar starczał, ale teraz nie wyobrażam sobie tego miliona warstw na młodej, później chusty, a na to polaru... chyba czułabym się jak Buli :)

Dziewczyny, a jakby się miały pojawić Polskiej produkcji kurtki, płaszcze, poncza, polary i bluzy w kobiecych krojach to jakie byście najbardziej chciały?
Jest coś czego Wam brakuje w tych kurtkach? W jakiej musiałyby być cenie abyście chętnie kupiły?

Mój pierwszy polar jest tak anty kobiecy, że będę szyć coś w czym nie wstyd wyjść na ulicę, ale za to ten polar zostanie dla męża, bo on w nim wygląda męsko :)

Czekam na Wasze opinie :)

Mikalina
23-10-2014, 12:52
emilia - myślisz nad jakąś masówką ? ;). Dla mnie najważniejsza byłaby wygoda ubierania na plecy plus dobra ochrona szyjki dziecka i może dla niego kapturek ;). Ale na razie jak zakladam bluze niemęża na siebie, to jest idealnie cieplutko, na razie testowane w domu, ale myślę że będzie ok na teraz. Ja jestem zdania że jak mały jest przytulony do mnie to tak ciepło go nie muszę ubierać, ani wielu warstw na nas.

HoliPoli
23-10-2014, 15:30
(...) Ja jestem zdania że jak mały jest przytulony do mnie to tak ciepło go nie muszę ubierać, ani wielu warstw na nas.

tu się zgadzam - dziś przetestowane. W jedną stronę jechałyśmy oddzielnie tzn każda w swojej kurtce a wracałyśmy zawiązane i pod jedną kurtką - różnica ogromna a to ta sama kurtka była (softshell Twigi, super sprawa z tym panelem, bo wypięty najmuje malutko miejsca, kurtka sama w sobie też dobrze wygląda i potem można w razie potrzeby szybko przystosować do noszenia)

Idrilla
23-10-2014, 17:58
Ja jak dotąd (do 14st) pod polar nakładałam młodemu body+kaftanik i na to misiowa bluza a na nogi wełniane leginsy i był ciepły ale nie spocony. Także w związku z 5st nie mam pojęcia w co miałabym go ubrać pod polar :/ Kurtka jak nic...

Mikalina
23-10-2014, 18:30
Ja ubieram na 5 st body z długim rękawem, rajstopki, rampers z bluzowego materiału na to i skarpetki grube. Na to nakładam na nas bluzę zwykłą niemęża i jest super cieplutki.

Idrilla
23-10-2014, 18:33
Może to zależy od stopnia ciepłoty mamy :D? Bo ja z tych wiecznie zmarzniętych...to może i ogrzewanie Grześkowi średnie daję :p

Nie ciągnąc offa odpiszę Emili, dla mnie najważniejsze to:
- możliwość noszenia przód tył dzięki dokładanym panelom
- odpinany kaptur dla mnie i dla dziecka
- możliwość ubrania się w opcji tył samej czyli brak jakiś dodatkowych klapek w okół szyi dziecka (jak np w polarze pentelki)
- kieszenie na suwak

Cena? Dla mnie osiągalna to maks 400zł.

emilia3333
23-10-2014, 19:25
Nad masówką nie myślę, ale tez mam zestaw pentelki i przyznam, że marnie z kobiecością, dziś przyszła kurtka i mąż przyznał, że z tyłu wyglądam jak facet... miło.

Masówka nie, na razie uszyje sobie ładny zestawik, mam teściową, która jest zawodową krawcową, a jak Wam się spodoba to postaram się aby uszyła kolejne :)
Marz mi się elegancki wełniany płaszcz ze wstawkami, oczywiście odpinane kaptury tak jak dziewczyny piszecie, kieszenie muszą być głębokie i wstawiane panele, bez chamsko widocznego zamka na plecach.

Dzięki za wasze preferencje i piszcie mi jeszcze co musi spełniać taka kurtka płaszcz.
Na bank uszyję też jakąś fajną bluzę za wiosnę z podpinką, polar i lekką kurteczkę typu softshell.

Jak już coś powstanie od razu się z Wami podzielę fotkami :)

Mikalina
23-10-2014, 19:49
A ja tam się dobrze czuję w bluzie niemęża, ale nie jestem typem kobiecej kobiety ;). A kurtki pętelki mi się nie podobają, ale to inna sprawa.

Idrilla - w sumie pewnie tak, mi nawet jak chłodno w ręce czy coś, to te plecy z dzidziulem mam bardzo cieplutkie. I jak nosiłam go tak ubranego samo na 10-15 stopni ale bez tej bluzy na nas, to miał zimne nóżki, więc to ciepło dzięki nałożeniu na nas wspólnej bluzy fajnie krąży. I w ogóle ona jest fajna, zakładam ją normalnie, z przodu mogę nawet do końca dopiąć, dzięki węzłowi z przodu w chuście opina mnie fajnie i nie ucieka to ciepło. No po prostu cieszę się że nie wydałam kasy na polar do noszenia, bo pewnie i tak bym go założyć nie umiała. A ja małego noszę wysoko, tak że pewnie w polarze byłoby nam niewygodnie. Ta bluza nałożona ociepla go w szyjkę, ja zakładam sobie dodatkowo lekki szaliczek i mykamy.

emilia - czekamy na fotki ;).

bansza
23-10-2014, 20:03
Ja już przy kolejnym dziecku mam gotową dopinke do dobrze dopasowanej wlasnej kurtki tak aby po odwiezieniu dziecia np. do babci i w tej sanej kurtce lub polarze wyjść dalej sama ;-) ale nie noszę na plecach wiec wystarczy z przodu dobrać pasujący do mojego zamek.
Na szyje wolę ubrać chustki bo nie lubię golfow i wysokich zapięć pod szyją.
Także dla mnie ideał musi być zgrabnie dopasowany do mnie i mieć miejsce możliwość regulacji szerokości panelu dla dziecka, i obowiązkowo zapinane kieszenie.

Idrilla
23-10-2014, 21:25
Mikalina możesz wstawić zdjęcie? Nie umiem sobie wyobrazić jak normalną bluzę udaje Ci się nałożyć przy wiązaniu na plecach :confused: Ja za chiny nie mogłam normalnie nałożyć rękawów gdy spróbowałam ubrać na plecak prosty polar męża rozmiar xl. :p

bansza - łał brzmi super! Sama uszyłaś dopinkę?

A jeszcze co do ideału to tak jak Twiga, ciekawe kolory, fikuśne podszewski. Bo kurtka dla dwojga o kroju wora w kolorach wora jest bardzo mało sexy :cool:

Mikalina
23-10-2014, 22:20
Masz na myśli to że nie mogłaś tych rękawów nałożyć sama czy w ogóle się nie dało ? Może po prostu jakieś wąskie są... Zależy jeszcze na co się ubierałaś, ja ubierałam siebie w lekki sweterek, na to chustę i dziecko i na nas wtedy tę bluzę ubieram, tak zwyczajnie jakbym siebie ubierała :D. No może troszkę więcej wysiłku to zajmuje, ale troszkę dosłownie. W rezultacie kaptur jest tuż pod szyją małego. Może po prostu ta bluza jest większa niż ten polar ? To też chyba XL ale pewna nie jestem :P.

annia
25-10-2014, 00:33
O rany, ale ta twiga ładna. A ja się nastawiłam na liliputi. Annia mogłabyś dla mnie zmierzyć swoją liliputi? Szerokość w ramionach, pod pachami, długość rękawa od kołnierza i samego rękawa. Dzięki!
A w ogole to która jest cieplejsza Liliputi czy Twiga?
Przepraszam, dopiero dziś wyciągnęłam Liliputi z szafy. A więc tak:

Szerokość w ramionach: 42
Szerokość pod pachami: 47
Długość rękawa (mierzona dołem, do pachy): 45
Długość rękawa (mierzona górą, do barku): 63
Długość całkowita: 89

Ja mam kurtkę rozmiar S.

To są wymiary zewnętrzne, trzeba odjąć z 1-2 cm, bo w środku jest ocieplana, więc gruba. Ja mam w biuście 97 cm i się dopinam, choć na wdechu.

Asiah
25-10-2014, 16:35
Oferta sprzedaży, zapraszamy na bazarek :)

HoliPoli
25-10-2014, 17:32
Asiah, takie oferty to na chustostraganie, nie tu

asik
26-10-2014, 23:32
Emilia-ja bym pomyślała o 2in1 czyli kurtka z dopinką polarową-żeby można było dostosować do temperatury. i tę podpinkę można by było jako bluzę nosić. można również pomyśleć o 2 rodzajach podpinek-np cieplejszą i cieńszą.
w kurtce też oprócz tego co dziewczyny powiedziały fajnie mieć głębokie kieszenie-albo kieszeń typu mufka-na pleckach dziecka-na panelu przy noszeniu z przodu.
ważne dla mnie też są ściągacze na dole-by nie podwiewało pod panelem. panel z golfami.

ja wczoraj przy 5stopniach miałam na sobie t-shirt, sweterek cienki, córka miała body krótki rękaw, bluzka, kaftanik i bluza miś, spodnie, getry, skarpetki i wełniane skarpety,czapka, wiązanie-kieszonka w cienkim żakardzie. i na to polar dla dwojga-z panelem z golfami. ja dodatkowo czapka i szalik:) i było miło i ciepło. myślę o tej twidze-żeby może zminimalizować liczbę warstw maluszkowi. no i softshell na wiatr i deszcz, wilgoć by się sprawdził-polar czy poncho tutaj rady nie da.

Patrycja89
27-10-2014, 00:56
Polecam, jakby co mam rabat 10%

Elayla
27-10-2014, 01:01
Polecam, jakby co mam rabat 10%
A na co konkretnie ten rabat? :)

martaj
27-10-2014, 15:48
na wszystko chyba ;) ten rabat to chyba dla klientów Twiga, chyba ;)

Patrycja89
27-10-2014, 17:15
Na wszystko.

jana
30-10-2014, 13:56
dziewczyny, czy ktoras ma twige czerwona? mam dylemat czy ten czerwony jest czerwony czy malinowo- rózowy .. :(

HoliPoli
30-10-2014, 15:11
ja mam czerwoną. Jest czerwona-czerwona, żadnej maliny tam nie ma ;) Prawie dokładnie tak samo czerwona jak np. krzesełko leopard z ikei. Mogę jeszcze poszukać porównań jak potrzebujesz :)

jana
30-10-2014, 15:12
ja mam czerwoną. Jest czerwona-czerwona, żadnej maliny tam nie ma ;) Prawie dokładnie tak samo czerwona jak np. krzesełko leopard z ikei. Mogę jeszcze poszukać porównań jak potrzebujesz :)
poszukaj prosze, a masz w niej fotke?
edit-
http://twigasklep.pl/pl/p/Kurtka-Softshell-czerwony-z-kapturem-dla-Mam-noszacych-w-chuscie-/201
bo na tym zdjeciu to tak jakos, kurcze malinowo wygląda :(
edit 2 :) i czy masz ta z kapturami czy bez, bo bez wyglada bardziej czerwono, ale mam nadzieje ze to kwestia zdjecia

HoliPoli
30-10-2014, 15:20
poszukaj prosze, a masz w niej fotke?

hmm... a kojarzysz kolor rapalu czerwonej? Bo to mniej więcej taki sam.
Albo polaru LL? to LL jest cieplejszy odcień odrobinę i Twiga jest jaśniejsza.

http://i58.tinypic.com/2dmaycn.png

na tym zdjęciu na moim ekranie wygląda na trochę malinową ale w rzeczywistości nie jest zupełnie. Jest taka chłodno czerwona.

edit: Wiem! Jak krew tętnicza! :D

jana
30-10-2014, 17:43
hmm... a kojarzysz kolor rapalu czerwonej? Bo to mniej więcej taki sam.
Albo polaru LL? to LL jest cieplejszy odcień odrobinę i Twiga jest jaśniejsza.

http://i58.tinypic.com/2dmaycn.png

na tym zdjęciu na moim ekranie wygląda na trochę malinową ale w rzeczywistości nie jest zupełnie. Jest taka chłodno czerwona.

edit: Wiem! Jak krew tętnicza! :D

kurcze tym zdjeciem to mi nie pomogłaś ;) rózowy jak w mordę strzelił,
ale mówisz, ze rzeczywiście czerwono-czerwony ? :) jak krew czy rapalka to taka jaka ma byc :)

skołowanam ;)

HoliPoli
30-10-2014, 17:51
miałam wątpliwości czy je w ogóle wrzucać, bo kolor przekłamany mocno ;)
no daję sobie przysłowiową rękę uciąć, że nic w nim różowego na żywo nie ma. Nic a nic

ja mam tę wersję bez kaptura, jak to na zdjęciu widać ale myślę, że szyte obie wersje są z tego samego materiału

Idrilla
30-10-2014, 21:12
U mnie na zdjęciu sklepowym jest czerwona-czerwona. Jak truskawa ;)
A ja się zdecydowałam na twigę turkusową to się okazało, że nie mają aktualnie materiału i trzeba poczekać tylko nie wiadomo ile... A za oknem zimno :( I teraz mam dylemat czy czekać czy wziąć inny kolor...

HoliPoli
30-10-2014, 21:57
U mnie na zdjęciu sklepowym jest czerwona-czerwona. Jak truskawa ;)

Truskawka jest IMO bardziej różowa niż Twiga na żywo :D

emilia3333
30-10-2014, 22:06
Emilia-ja bym pomyślała o 2in1 czyli kurtka z dopinką polarową-żeby można było dostosować do temperatury.

Tak! To świetny pomysł, pomyśle jak to zrobić, a jaki masz polar ? Jak te golfiki wyglądają? Masz fotki?

Idrilla
31-10-2014, 12:00
Czym kierowałyście się wybierając rozmiar kurtki z twigi? Bo mam dylemat... wiem, że w samym softshellu będzie mi zimno i będę nosiła polar pod spodem i waham się czy brać S czy XS. Są tu posiadaczki któregoś z tych rozmiarów?

HoliPoli
31-10-2014, 12:58
Idrilla, ja mam S, noszę pod spodem polar. Wg wymiarów ze strony pasowałaby na mnie i XS ale chciałam mieć możliwość właśnie noszenia polaru pod spodem dlatego wzięłam Skę.

jana
14-11-2014, 21:56
Przyszła. Ba razie nie miałam jak sprzymierzyć z mała. Przymierzalam sama kurtkę. Fajna, rozmiar super, kolor tez czerwony a nie różowy ani malinowy. Tylko piękna czerwień. Jutro będę próbować z mała :) ps. Nie bierzcie paczkomatu bo idzie 4 dni stamtąd (podobno norma) tylko pocztę albo kuriera.

Szalona Cytrynka
15-11-2014, 01:19
Kochane a ja szukam kurtki na Irlandzka zimę, czyli mały mróz max -5 ale za to wilgoć przenika do szpiku kości. Mam na oku softshelle Lenny Lamb i tą z lilliputi. Kolejna rzecz- Noszę rozmiar 14, czy lepiej wziąć L czy XL? Nie chce wyglądać workowato, ale bluzę pod kurtkę będę zakładać.

Jakieś sugestie?

inwyt
22-11-2014, 00:25
Hej, chciałam podpytać czy ktoś prał softshell LL może? Albo jakikolwiek inny zresztą? :) Zastanawiam się nad kurtką do noszenia, chociaż ceny mnie powalają jak sierpowy, ale mam złę doświadczenia z kurtką typu softshell, po praniu straciła kompletnie wodoodporność, mimo użycia absurdalnie drogiego specjalistycznego płynu do prania i zachowania instrukcji prania. Jakbym kupiła po raz kolejny coś z kategorii "droższe, ale na lata" (chociaż tu nie ma tańszych akurat :ninja:) i po jednym sezonie miało by stracić użyteczność to bym się załamała.

eesti
22-11-2014, 00:30
Hej, chciałam podpytać czy ktoś prał softshell LL może? Albo jakikolwiek inny zresztą? :) Zastanawiam się nad kurtką do noszenia, chociaż ceny mnie powalają jak sierpowy, ale mam złę doświadczenia z kurtką typu softshell, po praniu straciła kompletnie wodoodporność, mimo użycia absurdalnie drogiego specjalistycznego płynu do prania i zachowania instrukcji prania. Jakbym kupiła po raz kolejny coś z kategorii "droższe, ale na lata" (chociaż tu nie ma tańszych akurat :ninja:) i po jednym sezonie miało by stracić użyteczność to bym się załamała.

Ja regularnie piorę softshelle (mam ja i chłopaki) i nigdy nic się z nimi nie działo. Wcześniej używałam zwykłego proszku do prania, teraz mam płyn do odzieży z membraną (ale nie jakiś specjalistyczny) i piorę w 30C, tylko zmniejszam trochę wirowanie. Może po prostu miałaś pecha z tamtą kurtką?

Szalona Cytrynka
22-11-2014, 20:37
Jak jest z rozmiarowka LL? Słyszałam ze zawyżona? Jeśli noszę 14 i chce mieć miejsce na bluzę ale też żeby nie była workowata - rozmiar L czy XL?

Idrilla
22-11-2014, 21:00
Zwykle noszę xs/s kupiłam s. Zarówno bez polara (dla dwojga) jak i z wyglądam tak samo dobrze i czuje się komfortowo. Z polarem absolutnie nie jest na styk a bez nie ma efektu worka.

Fotka z polarem pod spodem
http://static.pokazywarka.pl/i/5197846/681014/20141121-113553.jpg

i bez polara ;)

http://static.pokazywarka.pl/i/5197846/656931/20141116-144146.jpg

Szalona Cytrynka
23-11-2014, 18:10
Zwykle noszę xs/s kupiłam s. Zarówno bez polara (dla dwojga) jak i z wyglądam tak samo dobrze i czuje się komfortowo. Z polarem absolutnie nie jest na styk a bez nie ma efektu worka.

Fotka z polarem pod spodem
http://static.pokazywarka.pl/i/5197846/681014/20141121-113553.jpg

i bez polara ;)

http://static.pokazywarka.pl/i/5197846/656931/20141116-144146.jpg
Idrilla ładnie wygladasz! Tak wogole i w tej kurtce :-)) nie przypuszczałam ze ta niebieska jest taka ładna.

Nata
23-11-2014, 18:45
Idrilla, wyglądasz slicznie! Napisz, czy ta kurtka jest ciężka? POlar jest w komplecie? No i , można ja nosić bez wpinki i jak się wygląda?

franciszka
23-11-2014, 19:21
Zamiast panela na dziecko w kurtce LL jest panel do noszenia samej kurtki (służy też do noszenia na plecach, dopinasz wtedy jeszcze panel na tył)
Kurtka nie ma w komplecie polaru. Mam czerwoną LL i do tego bezrękawnik dla dwojga LL też w kolorze czerwonym :)
Poprzednią zimę komplet sprawdzał się idealnie.

asik
23-11-2014, 20:48
Idrilla-świetnie Wam w tym kolorze! kurtka wygląda super!

jana
24-11-2014, 01:40
I my pochwalony się twiga :)http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/23/62fdd6a28632a0b547f37e5480995990.jpg
Niestety selfie, ale jak małżonek wrzuci na kompanii to jakieś inne wygrzebie :)

Idrilla
24-11-2014, 08:56
Dziękuje Wam bardzo, miło przeczytać takie komentarze o poranku :) Co do samej kurtki to jest to sofsthell (widziałam, że mają w ofercie też typową kurtkę więc prostuję). Nie ma polara w komplecie, jedynie od środka jest podszyta polarem. Ja noszę z polarem pentelki. Ma 3 panele: do noszenia z przodu, z tyłu i bez dziecka. Ciężka nie jest. Jak na razie jest nam w niej bardzo ciepło :) A kolor jest cudowny, chabrowy :)

hola
30-11-2014, 21:37
Dziewczyny chcę kupić Twigę i zastanawiam się czy wybrać opcję za 490 plus kaptur dla małej za 40, czy ten nowszy model za 560 doradźcie mi proszę... Różnica cenowa dla mnie nie jest aż tak duża, ale zastanawiam się czy podobają mi się te kolorowe wstawki :D Czy poza kapturami i polrekawiczkami dla mamy te modele znacznie sie roznia? Czy w starszym modelu panel na dziecko nie jest bardziej workowaty?
I jeszcze jedno pytanie, czy ktoras z Was praktykowala w czasie mrozow oslonke polarowa na dziecko?zastanawiam sie czy da rade jako substytut polaru dla dwojga...
Takie dylematy... Help!

zochmama
30-11-2014, 21:50
Czy są tu posiadaczki polaru Twigi?Bo wyjęłam,próbowałam ubrać i kicha,nie potrafię zrobić tego sama :( jest jakiś myk na który nie wpadłam?Jeśli nie,to rozczaruję się bardzo:(
Edit:no i niestety, pani z Twigi potwierdziła, że jej też się nigdy nie udało :(

asik
15-12-2014, 21:31
Hola, nie mam porownania do starej wersji ale te kapturki sie przydaja na nasza aure:) polrekawiczki tez sa cieple. A oslonka polarowa mysle ze cos daje choc polar dla dwojga bylby lepszy bo trzyma bardziej cieplo.
Twiga jest swietna i fajnie izoluje od wiatru i wilgoci:)

hola
16-12-2014, 01:34
Dziękuję Asik, kupiłam Proyecto, bo trafiła mi się okazja i też jestem bardzo zadowolona. Nie jest taka zgrabna jak Twiga, ale nie jest też worem, dobrze się w niej czuję:-). I młoda cieplutka po spacerze w samym bodziaku z rajtkami+welniane skarpetki pod chustę na 4 stopnie (najzimniej do tej pory).

wisienka103
18-12-2014, 10:35
Dziewczyny, czy twiga lub LL z polarem dają radę na mrozie tak powiedzmy do -10 stopni?

Idrilla
18-12-2014, 10:51
Tak, ja nosiłam jak były w listopadzie te chwilowe mrozy i było ok.

zulam
18-12-2014, 11:29
LL jest ciepła, z polarem da radę.
Edit LL proyecto nie softshell

A czy twiga jest nieprzewiewna?

jana
18-12-2014, 12:41
Dziewczyny, czy twiga lub LL z polarem dają radę na mrozie tak powiedzmy do -10 stopni?
moim zdaniem stanowczo nie daje rady, ale z polarem pod spodem owszem, mam na mysli obie, bo softshell to softshell

HoliPoli
18-12-2014, 14:17

Bardzo zależy od Twojego odczucia ciepła/zimna. Mi tak było zimno jak było już ok 3-4 stopni (ale polar pod spodem miałam oddzielny ja i oddzielny dziecko, myśle, że jakby był podwójny to by było ciepło). Może jakby sweter ciepły dołożyć to do -5 dałoby radę ;)
no i zależy na ile - bo na 15 minut to spoko a na 2h to kiepsko to widzę przynajmniej w swoim przypadku

aska.jb
18-12-2014, 14:27
Ja w softshellu LL nosiłam przy -12 z polarem dla dwojga pod spodem. Ja i Miska byłyśmy ubrane w bluzy i było ok

wisienka103
18-12-2014, 15:05
OK, dzięki za opinie!

panthera
18-12-2014, 22:33
hm, ja tez zdecydowałam się na twigę softshell. i mam pytanie - bez polara pod spodem to jaki zakres temperaturowy? (ja jestem zmarzluchem raczej, ale przy temp powyżej 0-1 st w koali sie gotuję mimo cieniutkiej bluzeczki i cienkiego MT) polara dla dwojga nie mam.

sheep
18-12-2014, 22:38
Kiedy były chłodniejsze dni w listopadzie wkładałam na siebie koszulkę termiczną, bluzę dresową, a na młodego osłonkę polarową i w twidze było ok.

aska.jb
18-12-2014, 22:40
panthera obstawiam że Twigowy softshell jest podobny jeżeli chodzi o ochronę przed zimnem do LL
ja jestem raczej ze zmarźluchów - bez polara pod spodem nosiłam do 5-6 stopni

Idrilla
18-12-2014, 23:00
Też polecam koszulkę termiczną, dużo daje :) No i odkryłam zalety chusty z wełną + plecak z koszulką. Grzeje i Grześka i mnie w klatkę ;)

Pomarańcza
18-12-2014, 23:16
Tak do 5 st Twiga daje radę bez polara albo innych mega ciepłych bluz.

panthera
18-12-2014, 23:28
Tak do 5 st Twiga daje radę bez polara albo innych mega ciepłych bluz.

o to chyba wystarczy. na mrozy mam koalę. a max temp? 10 -12, 15 st czy przy 15 już za ciepło?

marylove
30-12-2014, 11:42
Możecie napisać, szczęsliwe posiadaczki Twigi, jak ubieracie teraz pod kurtkę siebie i dzieci? czyli około -7 stopni. Myślę i myślę o tej kurtce, i zdecydować się nie umiem. Potrzebuję czegoś na teraz czyli na mróz bo przy temperaturach delikatnie plusowych dawałam radę w bluzie z grubej dresówy, chociaż młody coraz mniej mi się tam mieści więc na wczesną wiosnę i tak już byłoby ciężko.

Pomarańcza
30-12-2014, 12:21
Na -10st pod Twigę musiałabym włożyć na siebie jakiś cienki golf, gruby sweter/golf i chyba jeszcze polar dla dwojga, żeby mi było ciepło. No niestety, kurtka zimowa to to nie jest.

martaj
30-12-2014, 13:18
ja tylko długi rękaw :D

spoczi
01-01-2015, 11:52
Hej a tak kombinuję, polar z pentelki i twiga na takie temp jak teraz dałyby radę?
pisane z telefonu

eesti
01-01-2015, 12:56
Hej a tak kombinuję, polar z pentelki i twiga na takie temp jak teraz dałyby radę?
pisane z telefonu

To zależy od osoby. Ja nigdy nie miałam kurtki dla dwojga i chodzę zawsze w polarze (a jesteśmy bezwózkowi, więc wychodzimy w chuście codziennie, nawet przy -20C). I też daje radę, choć jestem zmarzluchem :)

spoczi
01-01-2015, 13:15
popatrzyłam tez na prognozę długoterminową, jest dość optymistyczna :)
zamówię chyba twigę a najwyżej polar dokupię :)

ale chyba poczekam na tę nową, szarą :D

asik
01-01-2015, 13:34
a ja powiem inaczej. jest cos takiego jak temp odczuwalna. ja nosze w twidze do zera stopni a nawet poniżej bez polara dla dwojga. jak któregoś dnia było wietrznie bardzo i wilgoć w powietrzu z temp 3stopnie moim zdaniem odczuwalna była na moje oko minus5 i wtedy polar się sprawdził. innym razem było 0 stopni ze słońcem i bez polara w samym softshell byłyśmy z córką ugrzane. moim zdaniem opcja polar dla dwojga plus softshell to wystarczająca opcja na minusy. zawsze można coś doubrać na siebie i dzecko.
w każdym innym rejonie Polski może być to odczuwalne odmiennie. Każda z nas i każde dziecko jest też inne nie mówiąc już o tym co włożymy na siebie i dziecko pod kurtkę i chustę. ja małą ubieram jak w domu plus na to cienki dresowy kombinezon i obowiązkowo wełniaki na stopy. czasem merynoski na łapki. sama ubieram długi rękaw. polecam golfy termiczne (w lidlu były tanioszki) dodatkowo jeszcze chcę poszukać dla siebie i małej golfy z kołnierzem wełniane bo polarowe przepuszczają wiatr.
suma sumarum ja jestem mega zadowolona z twigi. przy samym polarze w te samą pogodę czuję bardzo duży ziąb. jednak softshell jest niezastąpiony:)

Eyja
01-01-2015, 13:46
ja mam wełniany mama jacket. i choc nie jest to wybitnie gruby płaszczyk, to na zime spokojnie wystarcza. bo jak pisze asik ważne, co załozymy na siebie i na dziecko. plus grzeje chusta i grzejemy siebie nawzajem :)

Danala
01-01-2015, 13:54
Ja noszę w twidze, jak jest poniżej -5 to zakładam na siebie grubszy polar i bieliznę termo, jak cieplej to taki cieniutki. Mała ma zwykle bodziaka i pajaca merino + skarpety wełniane, jak chłodniej to dodatkowo pajacyk polarowy na większe mrozy czeka w szafce cieplejszy... polar dla dwojga tez by dał radę ale nie posiadam...

hola
01-01-2015, 14:31
Podzielę się też swoją opinią. Mam Proyecto LL - softshell z cienkim podszyciem polarowym i welniana chuste ;). Wczoraj bylysmy na spacerze przy -4 przez 1,5h - po powrocie do domu mala byla cieplutka a i ja nie zmarzlam. W. miala na sobie bawelniany "domowy" bodziak, bawelniana raczej cienka bluze, rajstopy i cieplejsze getry, tylko na stopki grubiej, bo chyba 3 pary skarpet, na koniec welniane. Ja bielizne termiczna i cienka bluze. Wedlug mnie wazna role odgrywa chusta i wiazanie, jako dodatkowa warstwa (w przypadku kieszonki nawet 3 ;) ), ogrzewajaca dziecko. U nas takie polaczenie sprawdza sie super.

spoczi
08-01-2015, 20:45
Bardzo dziękuję dziewczyny za opinie :) zamówilam czerwoną twige i juz nie mogę doczekać się kuriera :)
pisane z telefonu

Alassea
05-10-2015, 00:11
Wyciągam wątek, jako że Kokadi wypuściło swoją kurtkę
https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12047069_1197535846929544_3200779829688754215_n.jp g?oh=3f925ae26bfbfa70400689a8ca98e5af&oe=56A21FB9 https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12011277_1197535960262866_9200612792630774703_n.jp g?oh=250630d7a725f5397c1b392032fd19de&oe=56D1E942

sawickarolina
13-12-2015, 13:36
Wyciągam wątek, jako że Kokadi wypuściło swoją kurtkę
https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12047069_1197535846929544_3200779829688754215_n.jp g?oh=3f925ae26bfbfa70400689a8ca98e5af&oe=56A21FB9 https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12011277_1197535960262866_9200612792630774703_n.jp g?oh=250630d7a725f5397c1b392032fd19de&oe=56D1E942
Aaaaaaa jaka piękna :D

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

zulam
13-12-2015, 14:56
Ładna a patent pod szyję wydaje się być super :thumbs up:

elinn
13-12-2015, 15:19
Diva Milano też już ma swoje, cieplutkie i śliczne :) Kurtki puchowe i wełniane płaszcze. Więcej tu: http://www.diva-milano.com/diva-outerwear/

http://www.diva-milano.com/images/companies/1/outerwear_features-ENG.jpg

http://www.diva-milano.com/images/detailed/3/antr1.jpg

Alassea
27-12-2015, 23:24
I nowość od Lenny Lamb w styczniu - parka

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/12391811_10153170086592484_6854301982147737830_n.j pg?oh=5edf0992f2fc2979f5edcb2277a4236a&oe=56FF842E
https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t31.0-8/12374926_10153170083062484_4967618885131893474_o.j pg
https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t31.0-8/12377758_10153170089597484_294923204560755861_o.jp g

eM.
30-08-2017, 18:00
Zaznaczę sobie coby potem nie szukać ;)

Jeszcze lato, ale powoli rozglądam się za jakąś kurtką na deszczowe i zimne dni. Coś zgrabnego i w małym rozmiarze (małe S). Co u was się sprawdziło, co byście poleciły? :)

edit
zapomniałam - cena, żeby mnie nie zabiła ;)

MagdaB
30-08-2017, 20:05
Zaznaczę sobie coby potem nie szukać ;)

Jeszcze lato, ale powoli rozglądam się za jakąś kurtką na deszczowe i zimne dni. Coś zgrabnego i w małym rozmiarze (małe S). Co u was się sprawdziło, co byście poleciły? :)

edit
zapomniałam - cena, żeby mnie nie zabiła ;)Tez juz o tym mysle. To co widzialam to albo cenowo nie tak, albo wizulanie...

Wysłane z mojego LG-D682 przy użyciu Tapatalka