PDA

Zobacz pełną wersję : Wisiadlo w M jak Milosc

kajka78
19-09-2009, 10:53
Widzialyscie???
Dzisiaj powtarzali odcinek, chyba poniedzialkowy.. zalamka, jak sie dziecko dyndalo..

Leika
19-09-2009, 11:01
Serialu nie oglądam, ale widziałam zdjęcie w gazecie z programem TV. Szkoda, bo takie seriale często pełnią funkcje edukacyjne dla społeczeństwa... Tyle samo szkody z tego będzie, bo byłoby pożytku, gdyby dziecko było w chuście...

ewadbr
19-09-2009, 11:09
1912

1913

:duh::duh:

Dobrze, że chociaż nie przodem do świata ... :roll:

rybka
19-09-2009, 11:24
Pamiętam jak się okazało, że Kinga jest w ciąży i dziewczyny pisały, ze może by tak zachustować malucha serialowego. Jak widać jednak albo nikt nie napisał do scenarzystów, albo scenarzyści olali pomysł :(
Widziałam w zapowiadaczkach w zeszłym tygodniu. Biedny Piotrek cały czas poprawiał opadające szelki :ninja: a "dziecko" krzywo dyndało :(
Najgorsze to to, ze teraz baby będą zaczepiały młode mamy z chuściochami i wpierały, ze wisiadło jest lepsze bo przecież w "M jak miłość" pokazywali :(

kammik
19-09-2009, 11:35
Napisałam na adres: milosc@film-tv.pl

Przy okazji cieszę się, że nie mam telewizora :D

Iwka
19-09-2009, 11:38
My mamy,ale nie używamy. Nawet nie wiedziałam, że oni są w ciąży :D (Oglądałam M jak miłość za czasów panieńskich :D)

fajnie kammik, że napisałaś:)

brikola
19-09-2009, 13:21
ciekawe czy wezmą to sobie do serca...fajnie by było, przecież ten serial oglądają miliony, tabuny matek/ciotek/babć ogląda i uwielbia Kingę, jak by nosiła w chuście to zaraz by wszystkie babki co się krzywo na nas patrzą na widok chusty odrazu widziały Kingę i cieszyły by się ;)

kammik
19-09-2009, 14:15
Żem napisała, że miło by było, gdyby się w kolejnych odcinkach rodzice nawrócili :) Wyobrażacie to sobie? Jakiś odcinek, spacerują sobie z wisiadłem, aż tu festyn, Tydzień Bliskości, Klub Kangura i Aga ich nawraca :D

dominika79
19-09-2009, 14:17
Żem napisała, że miło by było, gdyby się w kolejnych odcinkach rodzice nawrócili :) Wyobrażacie to sobie? Jakiś odcinek, spacerują sobie z wisiadłem, aż tu festyn, Tydzień Bliskości, Klub Kangura i Aga ich nawraca :D

:applause::applause:

uma
19-09-2009, 14:35

super pomysł! :D
miałam też założyć taki wątek, mąż już się nasłuchał ;)

PodwójnaMama
19-09-2009, 14:37

ech...byłoby czadowo!

kulka37
19-09-2009, 21:45
A może gremialnie napiszmy im...scenariusz nowego odcinka:-)
Eee...lepiej nie,bo jak znam baby z tego forum,to pół Polski padnie przed telewizorem,takie byłyby jaja:lol:

JKG
19-09-2009, 21:53
A ja odcinek widziałam :hide::hide::hide:
W wisiadle "tatuśko" lale nosił więc dla lalek OK
Tylko propaganda medialna dla wisiadeł

Kanga
20-09-2009, 20:11
ok aga bierze sobie do serca i będzie uderzać do dwójki ;)
ale nie wiem czy się uda..
za to w innym polskim serialu się chyba udało ;) a w drugim może sie uda :)

erithacus
20-09-2009, 21:23
I na pewno nie zdradzisz w jakim :ninja:
To chociaż napisz na jakim programie ;)

paskowka
20-09-2009, 22:59

Boskie :applause:

kammik
20-09-2009, 23:02
Aga, dawaj, zastanawiamy się, czy telewizora nie kupić, będzie argument! :)

Kanga
20-09-2009, 23:04
a w Na wspólnej było ;) a w jedynkowym serialu może się uda że jedna z bohaterek przyjdzie na spotkanie KK.
ale dam znać jak się uda ;)

paskowka
20-09-2009, 23:05

???? Może w "Na Wspólnej" lub w yyyyy, no nie wiem u mnie telewizor to atrapa wzglednie minimini leci. Ale jestem ciekawa!

dorulka
20-09-2009, 23:24
Ano bylo "Na Wspolnej" jak maz zonie chyba rapalu przyniosl, ale to dawno temu bylo, ja jeszcze w ciazy z Mysza bylam.

Aga, a bedzie to jakos kontynuowane? ciekawe, czy jak juz dziecko sie narodzi/narodzilo (obecnie na biezaco nie jestem) to beda motac? Jak tak, to wroce do NW, chociazby do powtorek sobotnich przy sprzatniu, hehe.

Fiona
21-09-2009, 11:14
Ano bylo "Na Wspolnej" jak maz zonie chyba rapalu przyniosl, ale to dawno temu bylo, ja jeszcze w ciazy z Mysza bylam.

Aga, a bedzie to jakos kontynuowane? ciekawe, czy jak juz dziecko sie narodzi/narodzilo (obecnie na biezaco nie jestem) to beda motac? Jak tak, to wroce do NW, chociazby do powtorek sobotnich przy sprzatniu, hehe.

właśnie się rodzi to dzieciątko i baaardzo jestem ciekawa, czy będą pamiętać o chuście:roll:

kammik
21-09-2009, 11:21
Aga i inne dziewczyny - czy można gdzieś w sieci obejrzeć te odcinki?

sylvetta
21-09-2009, 12:59
Nie martwcie sie, na pewno z okazji 1 kwietnia na PRIMA APRILIS stworzą odcinek "M jak MIZERIA". Zamotaja tam dzieciaka wzorcowo w cudowna chuste, a potem - 2-ego kwietnia bedzie specjalne wydanie "Kulisy M jak Mizeria". tam poinformują, ze zamotane dziecko absolutnie nie ucierpiało, gdyz była to lalka.PRIMa APRILIS !!!

monika999
21-09-2009, 13:08
szkoda, ze jednak nie zdecydowali sie na chuste:(

Kirah
21-09-2009, 14:04
co za szczęście, że polskich seriali nie oglądam. imho to głupota ze strony osób, które o tym decydują, przecież oni sobie muszą zdawać sprawę, że serial pełni funkcje edukacyjne.

edoro
21-09-2009, 14:59
:thumbs up: jestem za!
nie mam tv ale kiedyś oglądałam MjakM i naprawdę duuużo ludzi by na tym skorzystało.

Zwłaszcza że w tym serialu często włączają się w różne akcje- pamiętam 'żółty tydzień' (szczepienia przeciw żółtaczce), był też chyba Walkathlon, Madzia była wolontariuszką PAH itp.itd

To co, może zacznijmy masowo słać listy na ten adres? Jeden głos kammik może im się gdzieś zagubić, ale jakby tak ze 100 listów dostali toby musieli coś z tym zrobić, hę???

Kanga
21-09-2009, 16:19
ok to masowo piszcie, żeby się na chusty nawrócili i do Klubu Kangura poszli a ja w odpowiednim momencie podrzucę rybkę do dwójki i się pojawimy ;) hehe - dobry plan??

erithacus
21-09-2009, 16:23
Dobry pomysł, zwłaszcza, że teraz w serialu sporo dzieci na horyzoncie. I Marysia taka mamuśka kochana, że aż żal żeby w chuście nie ponosiła. Nie, to co Kinga, która płaczące dziecko uspokaja bujaniem w wózku.

edoro
21-09-2009, 16:35
melduję, że już napisałam:thumbs up:

teraz WY!

erithacus
21-09-2009, 22:05
Swoją drogą ciekawe ile kosztuje reklama w takim M jak miłość. Jakiś czas temu chamsko reklamowali Oilatum, a dziś znowu karty Maestro.

jonaelle
21-09-2009, 22:23
Właściwie... to ja też napisałam :) Jakoś mnie tak spotkanie z okazji TB nastroiło :)

Liv
21-09-2009, 23:11
edoro, miałam ten sam pomysł! oczywiście już napisałam :mrgreen: atak chustoświrów, aaa :lol:

Kanga
21-09-2009, 23:12
Swoją drogą ciekawe ile kosztuje reklama w takim M jak miłość. Jakiś czas temu chamsko reklamowali Oilatum, a dziś znowu karty Maestro.
oj bardzo dużo

tamyk
22-09-2009, 09:50
Jak tak podglądam czasem MjakM w przejściu, ale mam wrażenie, że scenarzyści nie mają pojęcia o dzieciach. Jescze jak Kinga była w ciąży to chyba z 6 miesięcy przed porodem znajomi kupili wózek w prezencie (1. koszt! 2. gdzie gwarancja? 3. chyba rodzice sami wiedzą lepiej jakich funkcji potrzebują - etgo się w końcu po kolorze nie wybiera).
Potem jak sie małe już urodziło to od początku herbatka w butli stała na stole i wiecznie nim huśtali w wózku zamiast na ręce. także chusty się nie spodziewałam :mad. Ale fakt faktem jakby Kinga wyszła w chuście to sprzedaż by wzrosła nieprawdopodobnie :)

kordonka
24-09-2009, 15:51

Hm, nie wiem ile Oilatum zapłaciło za product placement w Mjm, ale kosztorysowałam to kiedyś dla jakiegoś klienta i koszt aktywnej obecności w scenariuszu w jednym odcinku to jakieś 60-70 tysięcy... Ile chust by za to można kupić... Może jakąś dotację z unii da się na to wysępić:)