PDA

Zobacz pełną wersję : Dziwne pytanie-kiedy zmieniać wielo?

bigbabs
19-09-2009, 00:34
Zacznę od tego : :hide:

Czytam i czytam na temat wielorazówek i nie wiem czy dobrze rozumiem:

- back-up - zmieniamy po każdym siku
-kieszonka bez PUL i polaru od wewnątrz - po każdym siku
-kieszonka z PUL i polarem jako wewn. warstwą - yyyy? aż zacznie chlupać? :confused:
-nie ma sensu używać PUL jeśli nie ma polaru od wewnątrz - yyyy? młode siedzi w sikach?:confused:
- fitted, 2 warstwy bawełny + otulacz - niby nie cieknie, ale młode też siedzi w sikach...Dobrze rozumiem?
-w opisie back-up'a śmignęła mi iinformacja, że 3 szt. są wystarczające :jeden się pierze, jeden wietrzy, trzeci dziecko ma na pupie. Niech mi ktoś wyjaśni ten proces "wietrzenia"? :omg:

Trochę się gubię w materiałach używanych do szycia wielo, polar średnio mi podchodzi bo jakby nie patrzeć sztuczne toto...hmm
Jest sens uszyć sobie w większości takie przeciekające, czyli z materiałów naturalnych? I zmieniać za każdym razem? (mi to nie przeszkadza, obawiam się tylko reakcji szanownego współmałżonka na widok zaspy pieluch i pralki chodzącej 24/7).I kilka PULowo - polarowych na wyjścia?

Trochę zamotałam, ale proszę o wyrozumiałość dla początkującej :oops:

dominika79
19-09-2009, 00:39
kazdy rodzaj pieluchy zmieniam maksymalnie po 2 h, staram sie po kazdym siku. Jedynie otulacz piore po całym dniu, polarowy czasem po 2 -3 dniach (wkłądki z takiego otulacza zmieniane po kazdym siku.

bigbabs
19-09-2009, 00:55
I wszystko jasne :) dzięki !