PDA

Zobacz pełną wersję : który len mięsisty, najlepiej noszący?

Genowefa
18-09-2009, 18:03
z tego co sama wykombinowałam, to podobno:
Rosenholz
Natur ze stałej oferty
i Eibe?
czy coś jeszcze?

pomóżcie, bo chciałabym porządną, mięsistą szmatę, a się uparłam, że to len ma być, bo lnów jeszcze nie dotykałam :hide:

kolorystycznie, to by mi Rosenholz pasował.. ale gdzie ja znajdę taką szmatę? :( a w ogóle czy Rosenholzy różnią się grubością?

joawoj
18-09-2009, 19:02
Widzę, że sama sobie na pytanie odpowiedziałaś :lol:.
Nie słyszałam o Rosenholzach różnej grubości - wszystkie są takie same o ile mi wiadomo. Burgund-Rosa różni się delikatnie odcieniem, bo ma zaróżowione białe nitki, ale poza tym jest taka sam jak Rosenholz.

Biedronka
18-09-2009, 19:18
rożki
są boskie :mrgreen:

ane
18-09-2009, 19:52
eibe nie znam, mam rosenholza i natura
rosenholz jest bardziej mięsisty i puchaty niż natur, natur przy nim jest płaski.
rosek nośny jest. z brzucholem z przodu i roskiem z Janką z tyłu idzie mi się całkiem nieźle, lepiej niż w innych szmatach.

Genowefa
18-09-2009, 19:58
no to zdaje mi się, że na rosenholza nie mam co liczyć :cryy:

lalika
18-09-2009, 20:02
Monetete :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

nitka
18-09-2009, 21:30
a joawoj juz sprzedala swojego burgund rosa? rzadko tu zagladam, wiec moglam przegapic :) Podobny do Rozka i Eibe jest tez podobno Zink

Noriska
18-09-2009, 21:38
Jim turkusowy z lnem. Miesisty i ladnie nosi choc cienki - idealny na lato
Ale nie dorownuje w nosnosci miodowemu welnianemu nino:hide:

Genowefa
18-09-2009, 21:47
Monetete :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

yes? :lol: a kasa za silka doszła już ;), dlatego poszukuję lnu :lol:

Genowefa
18-09-2009, 21:48
to chyba jednak zostaje eibe... bo słyszałam, że rosek baaardzo drogi.. nawet nie wiedziałam, że aż tak..
Tylko szukam, kto ma na sprzedaż prawdziwe eibe http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/s055.gif

espejo
18-09-2009, 22:01
Mam zinka i wydaje mi się sporo grubszy od natura, tylko, ze natura nie nosiłam, a jeno macałam. A zink fajny jest:):):) jak to ktos powiedział kawał porządnej, żelaznej szmaty

koch.ania
18-09-2009, 22:16
Espejo, gdybyś chciała się kiedyś pozbyć zinka to miej mnie na uwadze:mrgreen:

espejo
18-09-2009, 22:22
Espejo, gdybyś chciała się kiedyś pozbyć zinka to mniej mnie na uwadze:mrgreen:

łoj, ale to dopiero, jak mnie mocno przyciśnie:)

atelka
18-09-2009, 22:27
ja mam rozenholza, natura, miałam eibe i mam zinka
najgrubszy i najbardziej mięsisty z nich to rozek potem natur (tyle że mój to staruszek) zink i eibe plaskie ale pewnie dlatego że nówki, z czasem grubną

Genowefa
18-09-2009, 22:32
ja mam rozenholza, natura, miałam eibe i mam zinka
najgrubszy i najbardziej mięsisty z nich to rozek potem natur (tyle że mój to staruszek) zink i eibe plaskie ale pewnie dlatego że nówki, z czasem grubną

to natur grubszy niż eibe? bardziej mięsisty? to może kurcze ten natur wezmę.. :hmm:

kejzi
18-09-2009, 22:41
Mam zinka i wydaje mi się sporo grubszy od natura, tylko, ze natura nie nosiłam, a jeno macałam. A zink fajny jest:):):) jak to ktos powiedział kawał porządnej, żelaznej szmaty

Espejo, czy Twój zink jest grubszy od natura? Mnie się on wydaje cieńszy. Albo to subiektywne jest, albo didek se jaja robi tak jak z eibami. Powiem szczerze, że coraz bardziej mnie ta firma wk.....

dioneja
18-09-2009, 22:42
a ja mam już swojego dłuuuuuugo wyczekanego rozka :p (1,5r!)

w domu przez chwilę gościł naturek, na dłużej zabawiło eibe...

ale warto było na rozka czekać :twisted:

atelka
18-09-2009, 22:42
to natur grubszy niż eibe? bardziej mięsisty? to może kurcze ten natur wezmę.. :hmm:

w moim odczuciu oczywiście (a to subiektywne jest zawsze)
tyle że tak jak pisałam mój natur to staruszek i jest tak cudnie złamany i miękuchny że świetnie się dociąga i nigdy mi nie zostawały zablokowane kawały chust (jak np. w eibe)

zink jakiś taki cieniuchny

no ale rozek rządzi :mrgreen:

Genowefa
18-09-2009, 22:58
no ale rozek rządzi :mrgreen:

ech :cryy:

Genowefa
18-09-2009, 22:59
w domu przez chwilę gościł naturek, na dłużej zabawiło eibe...

eibe lepsze niż natur?

atelka
18-09-2009, 23:02
ech :cryy:

a joawoj jeszcze ma tego burgunda rose?
cudna chusta i myślę że warta swej ceny

choć mi głupiej się trafił rozek jak za darmo bo ... wcale go nie chciałam... ale wzięłam bo wszyscy piszą że taki fajny.... a teraz to w zasadzie jedyna chusta w jakiej jeszcze daje rade nosić, reszta to nosidła :rolleyes:

espejo
18-09-2009, 23:06
Espejo, czy Twój zink jest grubszy od natura? Mnie się on wydaje cieńszy. Albo to subiektywne jest, albo didek se jaja robi tak jak z eibami. Powiem szczerze, że coraz bardziej mnie ta firma wk.....

Mnie denerwują oznaczenia środka, nie na środku...
Całkowicie subiektywne odczucie, bo macany naturek był mięciutki i złamany, a zink nowy i niepołamany dobrze, ale wydaje mi się grubszy. W sumie to niewiele mu brakuje do wełenki, a noszę je na zmianę. Kurczę, tak teraz patrzę (bo tyłka nie chce mi sie ruszyć, a młodzież spi) - wyprałam dziś i czekają na prasowanko - jade i zink, zink niewiele cieńszy...:hmm:
ale to jak w tym wątku - wszystko subiektywne

http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=17451

dioneja
18-09-2009, 23:21
eibe.
choc ja do konca nie wiem, czy to moje bylo w 100% eibe... ale miesiste i gesto tkane bylo, nie zaciagalo sie i w trakcie noszenia stawalo sie milutkie jak flanelka...

a ten burgund rosa juz nie jest do wziecia? mial taka mila cene.

rudziutka
19-09-2009, 00:28
choc ja do konca nie wiem, czy to moje bylo w 100% eibe...

no ja mam taką nadzieję! ;-)
tak na poważnie widziałam live ficusa i Twoja eibe nie jest ficusem na moje oko - ficus ma ewidentnie niebieskawą nitkę, co sprawia, że całośc jest taka... 'niewyraźna'
amazonas podobno cieniutki, ale nie widziałam/macałam
żyję w przekonaniu, że to od Ciebie to EIBE

Sorry za OT

dioneja
19-09-2009, 15:12
no ja mam taką nadzieję! ;-)
tak na poważnie widziałam live ficusa i Twoja eibe nie jest ficusem na moje oko - ficus ma ewidentnie niebieskawą nitkę, co sprawia, że całośc jest taka... 'niewyraźna'
amazonas podobno cieniutki, ale nie widziałam/macałam
żyję w przekonaniu, że to od Ciebie to EIBE

Sorry za OT
ja nie miałam okazji porównywać na żywo lnów... ale Twoja/moja chusta jest niewątpliwie solidna, gęsto tkana i dobrze nosi, dlatego nie miałam podstaw wątpić, że to nie eibe.
gdyby nie rozek, eibe by zostało ze mną :D.

nie wiem tylko po co Didymos zrobił tyle lnianych chust z podobnej kolorystyce :ninja: