PDA

Zobacz pełną wersję : wady wielorazowek

monika999
18-09-2009, 15:23
uzywamy wielorazowek na zmiane z jednorazowymi( te na spacer i na noc) i wielo naprawde sa super! jest tylko jedna rzecz , ktora mnie niepokoi- kiedy zaloze malej pieluche i otulacz ( zreszta dotyczy to kazdego rodzaju wielo) i poloze ja na kocyku na podlodze to pupa zawsze jest wyzej od glowki, tam gdzie konczy sie otulacz powyzej pupy robi sie taki maly uskok. no i sie zastanawiam czy to dobrze dla kregoslupa?bo jednak w jednorazowkach nie ma takich dylematow, sa na tyle cienkie, ze plecki i pupa rowno leza na podlozu. i co z tym zrobic?

ewinka
18-09-2009, 16:29
A ile ma malutka i jakich wielo używacie?

Pondo
18-09-2009, 17:53
Jak założyłam za dużą wielo też tak było.
Trzeba dobrze dopasować rozmiar otulacza i ładnie poskładać tetrę i wtedy pupa nie jest tak wysoko..

monika999
18-09-2009, 18:02
moja mala wazy 6kg, mam otulacze rozmiar s imse vimse, do tego wkladam tetre zlozona w origami + wkladke cienka bambusowa, innym razem otulacz +sama tetra zlozona na 3 w pasek, mam jeszcze kieszonke Bum Genius- w niej to juz wogole pupa jest ogromna:) mialam jeszcze welniany otulacz rozmiar S Imse Vimse- ten byl naprawde za duuuzy.
no i nie wiem co robic, bo te otulacze sa super, swietnie sie ukladaja, ale z pielucha to juz robi sie " duza pupa" i mala krzywo lezy z pupa wyzej niz glowa.

Pondo
18-09-2009, 21:23
To nie wiem co Ci napisać:hide: a moze ja się przyzwyczaiłam..ale byłam teraz patrzeć..pupa jest tam gdzie być powinna:applause: