PDA

Zobacz pełną wersję : Co na noc i na spacer?

Annick
17-09-2009, 19:58
Od niedawna przeszłyśmy na wielo. W domu używamy otulaczy i tetry, jednak na noc, czy na spacer takie rozwiązanie się nie sprawdza. Próbowałam też użyć pieluszki flanelowej z wkładką polarkową, ale wtedy robi się za grubo i małej jest niewygodnie. Wygląda więc na to, że będę musiała coś dokupić. Tylko co i ile sztuk? (piorę co drugi dzień) Pieluszki formowane do tych otulaczy które mam? A może all in one, ze 4 szt? Albo kieszonki z polarkiem i w środek wkładać te flanelki? Jakie rozwiązanie byłoby Waszym zdaniem najsensowniejsze i niekoniecznie najdroższe?
Z góry dziękuję za rady :)

morepig
17-09-2009, 20:17
my mamy na noc bumgeniusy kieszonki one size

Tinta
17-09-2009, 20:25
Ja na noc przy moim rocznym sikaczu teraz używam pampków :hide: Wcześniej były bum geniusy - jak morepig, ale w którymś momencie przestały dawać radę...

Gertruda
17-09-2009, 20:38
Annick na spotkania w tygodniu bliskości mogę wziąć nasze pieluchy to sobie pooglądasz...

Ja wcześniej używałam kieszonek, a teraz otulacz plus jakaś wkładka najczęściej ikeowy ręcznik.

Annick
17-09-2009, 20:53
Dzięki za podpowiedzi :)

Grizolda, na 99% będę na tych zajęciach w Centrum Jogi - o bliskości i EC, mogłybyśmy wtedy się zobaczyć? A w ogóle o co chodzi z tymi ręcznikami z Ikei? Jakie dokładnie się nadają do pieluch? (na allegro znalazłam jakieś takie 40x60 za ok. 3zł - to te?)

dominika79
17-09-2009, 20:53
My na noc albi AIO albo bambusowa + otulacz albo chłonna formowanka + otulacz

Aloha
17-09-2009, 20:59
A w ogóle o co chodzi z tymi ręcznikami z Ikei? Jakie dokładnie się nadają do pieluch? (na allegro znalazłam jakieś takie 40x60 za ok. 3zł - to te?)

Chodzi o ręczniki Nackten. Wymiar taki jak podałaś: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20075966

Ręczniki są rewelacyjne, bo można je stosować jako pieluchę (jeśli wkładać w prostokąt do otulacza) lub jako wkład chłonny do pieluszek typu kieszonka :mrgreen: No i cena nie uderza bardzo po kieszeni ...

Edit:

Na spacery używamy formowanki plus otulacz. Jak formowanki wszystkie brudne to wkładam pieluchę składaną (ale z tych chłonniejszych, np. konopna) lub sam wkład chłonny jeśli się nadaje do użytku blisko skóry (czyli jakiś bambus, konopie lub bawełna). Na noce formowanka plus otulacz wełniany, albo kieszonki z dodatkowymi wkładami. Pomimo, że w nocy przewijam, czasem kieszonki przemakają. Pod tym względem otulacz wełniany nie ma sobie równych (pampki też mi młodziak przesikiwał :))

ala
17-09-2009, 21:45
ja wole nackteny od zwykłej tetry, są bardziej chłonne i tańsze:mrgreen:

Gertruda
17-09-2009, 22:17
Dokładnie o te ręczniki chodzi. Ja mam jeszcze takie z kolorowymi wieszaczkami. Nadają się idealnie jako dodatkowa wkładka bo są malutkie.

Pondo
17-09-2009, 22:20
Na noc i na spacery stosuję:
2 BG, Wonderoosy, 2 IB snap, trzy formowanki bambusowe, 1 flexitoots(czy jak to się pisze) i dwie kieszonki: jedna od AliJakubik( cudna mięciutka) i jedna od BabyYetta -też fajna.
wystracza na duuzo spacverów, na noc..tyle ze ja piorę co dzień

Kasia.234
17-09-2009, 22:25
Na noc formowanki bambusowe z dodatkowymi wkładkami, na spacery IB SIO, ewentualnie jakąś AIO

v
17-09-2009, 22:38
Ja na noc przy moim rocznym sikaczu teraz używam pampków (...) Wcześniej były bum geniusy , ale w którymś momencie przestały dawać radę...

i wtedy zaczelam uzywac na noc wonderoosow

b.szczelna
17-09-2009, 23:19
a ja pampki na noc..co założę wielo to wypadek..ale na wycieczki wielo, najchętniej bambusy albo formowanki albo wkładki..

morepig
18-09-2009, 00:14
moj jest za tlusty na wonderoosy

albo moze one sa za szerokie :D i z faldami razem sie nei mieszcza i on wyje bo ma jak w koszli

morepig
18-09-2009, 00:14
my mielismy wypadki takze w pampkach wiec mokra pizama o 8 rano to standard :)

Anna Nogajska
18-09-2009, 00:20
u nas sprawdzają się Wonderoosy- nie przewijam w nocy.

Bumgenius też, ale z dodatkową wkładką:)

morepig
18-09-2009, 00:29
tak tak! wlasnie mialam pisac ze z dodatkowa wkladka to i gro baby nockę wytrzyma :)

Goswiek
18-09-2009, 14:09
Bambusy mam dwie w tym Bambinexu, BG kieszonkę (mam jedną) z wkładką konopną i czasem na wszelki wieli na to otulacz, zauważyłam, że Maja do ok 2 w nocy (karmienie) ma suchą pieluchę. Formowanki niestety nie dawały rady.
Muszę kupić Ikei, ale nie ma kiedy tam pojechać? :roll:

Annick
18-09-2009, 19:33
Są na allegro - po 2 zł. Ja już kupiłam :)

Pondo
18-09-2009, 20:20
czyli jak? wonderoosy lepsze na noc? bardziej chłonne? jakoś bardziej je lubię, mam jednego i myślę o drugim:) to już wymyśliłam:)