Zobacz pełną wersję : Żelazna konsekwencja
No właśnie, czy jest absolutnie niezbędna przy EC? Bo nie jestem w tym najlepsza... :hide: Rano jak otworzę oczy, to jakoś nie mam siły się zwlec i wysadzić małą. W dzień też się zdarza, że czymś się zajmę i zapomnę. Jedno wychwytuje zawsze - jak pieluszka zostanie zmoczona, to Beata ma taką minkę, że zaraz wiem, co się wydarzyło. Tyle, że to chyba za mało :confused:
Czy takie lajtowe EC w ogóle ma sens? :cool:
Ja tam ekspertem nie jestem, ale IMO ma :lol:
Dzięki temu pokażesz dziecku, że ma inną możliwość niż załatwianie się "pod siebie". Może kiedyś samo zachce z niej skorzystać - wtedy na pewno znajdzie sposób, by Cię do żelaznej konsekwencji zmobilizować :twisted:
Tym bardziej, że piszesz
Jedno wychwytuje zawsze - jak pieluszka zostanie zmoczona, to Beata ma taką minkę, że zaraz wiem, co się wydarzyło. Tyle, że to chyba za mało :confused:
To bardzo dużo - znaczy, że ceni sobie komfort suchego ubranka :thumbs up:
Po jakimś czasie wysadzenie staje się tak naturalne jak teraz zmiana pieluchy.
Powodzenia
Dzięki :) Potrzebowałam dziś takiego wsparcia. Zaraz mi lepiej. Czyli jednak coś nam z Beatką wychodzi :mrgreen:
Dzięki :) Potrzebowałam dziś takiego wsparcia. Zaraz mi lepiej. Czyli jednak coś nam z Beatką wychodzi :mrgreen:
http://www.cosgan.de/images/smilie/traurig/d050.gif
Mnie zawsze pociesza świadomość, że mama też może mieć bunt nocniczkowy :ninja:
Ja mam chyba częściej niż moje dziecko, ale za to moje trwają o wiele krócej ;-)
Anna Nogajska
18-09-2009, 01:34
EC ma byc frajdą dla obydwu stron. To partnerstwo w komunikacji.
Nic na siłę, nic na przymus :)
Założenie pieluszki nie jest zbrodnią:) każda z nas ma być prawo zmęczona. Mała i tak czuje, że ja rozumiesz, że jej słuchasz i że odpowiadasz na jej potrzeby. Jeśli rano nie masz siły jej wysadzić to ejj o tym powiedz: kochanie nie wysadziłam cie, bo jestem bardzo zmęcznona. Ale zaraz wstaniemy, wypijemy kawkę i zrobisz siusiu do nocnika :)
Mów swojemu dziecku dlaczego robisz i postępujesz tak a ni inaczej. To wszystko:)
tak myslę i czuję ja.
trzymajcie się ciepło:D