Zobacz pełną wersję : co z tymi pampkami??
Kara z niebios..
Dziś przez przypadek zawitałam do mojej mamy..skończyły się wielo, więc wpakowałam Małą w pampka(były u mamy po siostrzenicy, normalne rozmiar 2 do 6kg), co by miała jak do domu wrócić..no i pomyślałam, jaka ma zgrabną pupa w tym pampersie..
Jeszcze nie skończyłam myśleć:hide: gdy.. kupa znalazła się wszędzie.
Gdy to samo działo się w szpitalu, myślałam ,że moze pupa jest za mała do tego rozmiaru, ale teraz gdy mała waży 4800?
Takiego armagedonu NIGDY nie miałyśmy w wielorazowych, nawet najzwyklejszej tetrze.
Więc które jeśli nie pampersy, zakupić na czarną godzinę, i żeby paka nie była jumbo, tylko 10-15 sztuk????
bamboo nature np.
a moze tym razem pupa była za duza na ten rozmiar?
Ja kiedyś też miałam pampki i w tym to była norma, że kupa wyłaziła górą... :roll: Nie wiem, może to coś z kształtem dziecięcej pupy :ninja: bo z tych dzieci, które znam, połowie przeciekały makabrycznie a drugiej połowie trzymały bardzo dobrze
mamka_klamka
15-09-2009, 18:29
O matko. Przypomniały mi się te nieprzespane noce przy pierwszej dwójce, kiedy przy każdej zmianie pieluszki musiałam zmieniać wszystkie ciuszki. Koszmar.
Mayka1981
15-09-2009, 18:33
huggies mają lepszą gumkę na pleckach
mi tam pampki nigdy nie przeciekły a wielo wiele razy - może kwesta nastawienia?
aha i moje dziecko szczupłe i nosiło do niedawna new born a waży ponad 7kg...
O własnie, Huggies nam bardziej przypadły do gustu. I jeszcze Babydream z Rossmana. W tych dwóch żadnych przecieków nie było. Tak samo zresztą, jak i w wielo :)
U nas na różne wypadki też najlepiej sprawdziły się Huggies SuperFlex (NIE Classic!) i BabyDreams z Rossmana, przy czym te rossmanowskie mają bardziej "odparzającą" gumkę na plecach.
Agakakaka
15-09-2009, 19:55
mnie tam w jednorazówkach nigdy nic nie przeciekło, niezaleznie od firmy, za to w wielo sie zdarza przy mega kupie
z mojego doświadecznia z pampkami wynika, że kupa wychodzi kiedy jest źle dobrany rozmiar- dla nas to sygnał, że trzeba kupić większe. Za to w Huggisach kupa zawsze była na plecach i rzepy obcierały brzuszek.
Hania jest z tych grubszych dzieciaczków i pampersy podpasowały nam najbardziej- jak zakładałam wielo nie miesciła sie w spodenki (a kupowanie większych mijało się z celem bo musiałabym podwijać połowę nogawek)
Gertruda
15-09-2009, 20:10
Jak używaliśmy "pampków" czyli happy belli to nie mieliśmy przecieków więc chyba pół na pół jest jednym pasuje a innym nie...
powiem Wam, że teraz huggies wypuścił nowe pieluszki - "pierwsze kroczki". sa to takie niby-majteczki.bardzo miękkie i wygodne, nie ma porównania do zwykłych pieluszek. oczywiście sa nieco droższe, tzn. kosztują niby 2 zł. taniej, ale pieluszek w paczce odpowiednio mniej:rolleyes:
rzepy po bokach są, żeby łatwo było zdjąć. ale zupełnie inne niz w normalnej pieluszce.
używamy na noc. bo w dzień M.odpieluchowany. i powiem Wam, że tam nawet nie ma szansy żeby cos Miska obtarło. polecam. są od 9 kg.
I bądź tu mądry:confused:
Wiadonmo ,że docelowo tak czy siak będzie cały czas wielo, ale teraz pogoda idzie zła, więc musze się nastawić na problemy z schnięciem ubrań i pieluch..
albo będę miała mokre pieluchy, albo sto kompletów ubrań.
Nie chce mi się inwestować w testowanie pampków..:twisted:
Faktycznie najwięcej zależy od budowy maluszka. Moja Nat jest z tych drobnych, więc np. Happy po rewolucji (zmienili numerację i krój przy okazji) są za duże w miejscu strategicznym, czyli nie otulają dobrze nóżek. Nie wiem czy zrozumiale to przedstawiam. Podobnie jest z Huggies Classic - wszystko może wyjść jakby nogawką. A Huggies SuperFlex i Baby Dream właśnie te nóżki dobrze otulają. Czyli stawiam, że dla pulchniejszych nóżek lepiej się sprawdzi to, co u nas sprawdza się kiepsko.
A poza tym co tu dużo mówić - najlepiej trzymają bambusowe foremki :mrgreen:
To ciekawe. Mnie w jednorazówkach Happy Belli nigdy kupy nie wypływały, a moje dziecię też jest drobnej budowy.
Jak młody miał swego czasu infekcję i dostał strasznej biegunki, to właśnie ze względu na duże ryzyko wypłynięcia zawartości z tetry + faktu, że musiałam się przestawić na pranie co dzień (co innego normalna kupka 1-2 razy na dzień a co innego 6 biegunkowych kup dziennie) - po paru dniach biegunkowego maratonu z wielo przeprosiłam się z jednorazówkami. :mrgreen:
Wiosenna
17-09-2009, 10:34
Pondo, a może spróbuj pieluch Sevena (można kupić w Lidlu, w niedużych paczuszkach 4-9 kg -16 sztuk, 7-18 kg - 14 sztuk), opakowanie kosztuje zaledwie 7 złotych :) Wada - nie mają żadnych falbanek z tyłu, więc jeśli są problemy z wyciekami, to może być kiepsko. Ale to jedyne pieluchy, jakie widziałam w tak małych opakowaniach.
PchlePsotki
17-09-2009, 12:46
Ja nie używałam wielorazowych, ale za to mam doświadczenie z jednorazowymi. U nas najlepiej sprawdzały się Huggies Super flex i te z Rossmana. W tej chwili używamy tylko na długie jazdy( zabezpieczenie) i na noc (czasem jeszcze zdarzają się poranne wpadki o 5 nad ranem) majteczki z Rossmana, a cała paczka Huggies w razie ataku rotawirusa leży sobie w domu. Pamietam że w Lidlu były też fajne pieluszki w małych opakowaniach (15 sztuk).
W Rossmanie są takie paczuszki po 2 pieluszki.
Kara z niebios..
Dziś przez przypadek zawitałam do mojej mamy..skończyły się wielo, więc wpakowałam Małą w pampka(były u mamy po siostrzenicy, normalne rozmiar 2 do 6kg), co by miała jak do domu wrócić..no i pomyślałam, jaka ma zgrabną pupa w tym pampersie..
Jeszcze nie skończyłam myśleć:hide: gdy.. kupa znalazła się wszędzie.
Gdy to samo działo się w szpitalu, myślałam ,że moze pupa jest za mała do tego rozmiaru, ale teraz gdy mała waży 4800?
Takiego armagedonu NIGDY nie miałyśmy w wielorazowych, nawet najzwyklejszej tetrze.
Więc które jeśli nie pampersy, zakupić na czarną godzinę, i żeby paka nie była jumbo, tylko 10-15 sztuk????
U nas bylo to samo wszystko wyłaziło gora. huggisy lepsze
Araminta
17-09-2009, 13:17
W Rossmanie są takie paczuszki po 2 pieluszki.
Ja od dwóch lat używam pieluch premium z Rossmanna.Odpowiadają mi lepiej niż Pampersy i Huggies, ale to kwestia gustu.
aluta 23
17-09-2009, 15:54
To ciekawe. Mnie w jednorazówkach Happy Belli nigdy kupy nie wypływały, a moje dziecię też jest drobnej budowy.
Nam też w razie braku wielo Happy Bella najbardziej odpowiadają:)
Generalnie, oddam przyjaciółce otwartą pakę pieluch i idę do tesco na zakupy:/
Mimo, że Janek szczupak, to z pampkami było tak, że jak osiągał wagę z połowy przedziału wagowego, to trzeba było wsiadać w większy rozmiar.