Zobacz pełną wersję : chciałam sie dowiedziec co sądzicie o tych chustach
Znalazłam na allegro takie cuś....
http://allegro.pl/item733209983_sliczna_dluga_chusta_tkana_100_bawel na_4_5_m.html
chciałam zapytać czy chusty satynowe maja rację bytu....mam wrażenie ,ze sa dośc śliskie ale jestem jeszcze laikiem więc moge się mylić. Materiały mają śliczne wzory, jednak cena ...choć niewątpliwie atrakcyjna , czy nie wydaje się Wam za niska? Czy może to być chusta godna polecenia?
Ja ze względu na ogranioczone możliwości finansowe kupiłam chustę od Pentelki ( pisownia oryginalna) i jestem zadowolona ale nie miałam porównania z chustami markowymi...jak wrócę do pracy to pierwsze co zrobię...kupię Nati :mrgreen:
a wracając do linka, co o tym sądzicie?
ja mialam kawalek bawelnianej satyny z przeznaczeniem na plecaczki ,niestety nie nauczylam sie jej wiazac jeszcze a jest u mnie od 1,5 roku
natomiast z wiazanki nie mam z tym zadnego problemu
mnie sie zle dociaga a raczej nie umiem jej dobrze dociagnac ,zawsze gdzies mi sie wbija ,robilam kilka prob i skapitulowalam
nie znam się jakoś super, ale nie wydaje mi się, żeby było możliwe utkanie materiału splotem skośnokrzyżowym za tak niską cenę. no, ale niech lepiej się wypowiedzą profesjonalistki :)
a tekst, że u dzieci trzymających głowę można wyjąc rączki mnie powalił..
To ta kobita od tetrowych chust :omg::mad
ej Wy demonice:)
chusta nie jest skośnokrzyżowa, tylko tkana "skośnym". Pani napisała.
wiązanie na zdjęciu tez poprawne. było mnóstwo gorszych aukcji ;-)
a wracając do pytania autorki watku. bawełniana satyna nie musi być śliska. ale na pewno jest zbyt cienka i nie sądzę aby wygodnie było w niej nosić.
nie ryzykowałabym zakupu.
Typowa samoróbka, co do satyny to nie wiem jak ją można dobrze dociągnąć :/ BTW Pani poleca podwójny X a wszędzie ma kieszonkę :P Confi nie kupuj drugiej samoróbki, szkoda kasy od razu w Nati uderzaj :)
Co do odpowiedniości satyny na chustę, to Medley ma chusty satynowe, joawoj w takiej nosiła. A jeśli chodzi o tę konkretną satynę, to 1) chyba jest za szeroka, 2) to zwykły materiał, farbowany zwykłymi tekstylnymi farbami = noworodkowi do memłania bym tego nie dała (a dzieciaki w pewnym wieku uwielbiają ciamkać chusty :)) 3) żadna samoróbka nie nosi tak, jak chusta o specjalnym chustowym splocie
mi to wygląda na chustę uszytą z pościelowego satynowego materiału :ninja: i nie budzi zaufania do solidności podtrzymywanai dziecka
jonaelle
12-09-2009, 17:19
z takiej bawełny miałam pierwszą kółkową - bez porównania do mojej obecnej nati. Pięknie wygląda i na chwilkę na kółkową ok, ale nie poleciłabym jej na wiązaną.
hej :)
jestem tu nowa, i w chustowaniu początkująca, :oops:ale postanowiłam wrzucić swoje trzy grosze, bo akurat jakiś czas temu taką kupiłam. Tylko, że w brązowe grochy i inny rozmiar – o tą:
http://www.allegro.pl/item730898423_730898423.html
Macie rację, to satyna pościelowa, ale wcale nie jest ani cienka ani śliska – te satyny z domieszkami sztucznymi takie są. Jak macie pościel ze 100%bawełnianej to wiecie, jak wygląda.
Z małym (5 ½ m-ca, 9kg) dopiero zaczynamy – to nasza pierwsza (i na pewno nie ostatnia:lol:) i jesteśmy z niej zadowoleni. Za te pieniądze moim zdaniem jest ok. Pewnie nie ma porównania do oryginalnej, ale cena też. Kuszą mnie jeszcze inne kolory, bo rzeczywiście są ciekawe, ale na razie zbieramy na nati i nosimy się w tej, a że mały ją „ciamka”... ciamka wszystko co znajdzie w zasięgu, pościel też, a zdarzają się też gorsze rzeczy, jak na prawie półrocznego poszukiwacza wrażeń przystało. Piorę ją w proszku dla dzieci, to chyba nie tragedia, że ją trochę pomemła?
Jeszcze mam pytanie, o co chodzi z tymi rączkami:confused:: można wyciągać w podwójnym x czy nie? Dostałam od sprzedającej odnośnik, tam jest, że można? wklejam :
http://www.edziecko.pl/wideo_edziecko/10,79343,5722178,Wiazanie_chusty___podwojny_krzyz. html
Z góry dzięki za odpowiedź. :D