Zobacz pełną wersję : jaaa...tu tylko sprzątam ;-)
Czesc Mamy, od jakiegos czasu podczytuje a w koncu sie zarejestrowalam. Chusty nie mam, z decyzja zakupowa nosze sie juz od dluzszego czasu, ale nie wiem co wybrac :duh:, tyle ich jest, wszystkie piękne, a na kilka mnie nie stac. Im wiecej czytam tym trudniej sie na cos zdecydowac. Tym bardziej ze chce wybrac cos co bedzie udanym zakupem i nie zrazic sie. Co gorsza oprocz Bebelulu, ktore raczej dziewczyny odradzają niczego nie macalam :cryy:
O mojej Kruszynce: Malutka ma 6,5 tyg i uwielbia noszenie na rekach. To bardzo spoleczny "zwierzaczek" i nie cierpi lezec w lozeczku/wozku. Wiec chusta to chyba wynalazek dla mnie :mrgreen:
Ale sie rozpisalam, a mialam tylko napisac: przywitac sie chcialam... :hello:
Witaj:hello:
a skąd jesteś? może są chustomamy w pobliżu i będziesz miała okazję pomacać i podpatrzeć :-)
Witaj!!! Chust do wyboru faktycznie dużo, a jak ma się duży budżet to mozna wybierać. Ja wiele kasy nie miałam i kupiłam nati, polska firma, chusta fajna, miękka i w przyzwoitej cenie. A bebelulu tez odradzam, dla mnie zdecydowanie zbyt twarda.
A skąd jesteś? Może w okolicy mieszkają zachustowane dziewczyny i pokażą swoje chusty. Będziesz miała małe rozeznanie.
buraczanajolka
09-09-2009, 15:33
witaj ciepło.kupuj chuste i do boju;)
czesc,
kolorowy zawrot glowy, co? :mrgreen::rolleyes:
dla takiej kruszynki wybierz ta chuste ktorej kolor najbardziej ci sie spodoba i ktora jest miekka i bedzie dobrze :)
powodzenia i milego chustowania :)
primka_ak
09-09-2009, 15:47
witaj! powodzenia ;)
jestem w Wawie. zaczelo sie od tego, ze w CH zobaczylam Zamotaną w piękną chustę, w jakby lilie:cool:. Brzuszek już mialam niczego sobie, ale wczesniej nie myslalam nigdy o chustach. Nie moglam oderwac od niej oczu! :omg:Ta chusta to chyba byl didymos (przeszukalam pol netu...) Lilies rosequartz. (http://javascript%3Cb%3E%3C/b%3E:zeige%28%27mod2%27%29)
potem zachorowalam na fale didka, w koncu dotarlam do nati (amazonia) aby zmienic to na ellaroo kristen :roll:.Jednak doczytawszy ze moze sie wrzynac w ramiona,znowu probowalam z Nati. Traf chcial ze sie spoznilam i juz poszla w swiat do innej Mamuśki :( . Wiec zaczelam dalej grzebac i doszlam do ellevilli. I tu klops. Podobaja mi sie i zary i jade :hide:. Jakis koszmar. Czemu zawsze podoba mi sie to co drogie?:cryy:
Witaj!!! Chust do wyboru faktycznie dużo, a jak ma się duży budżet to mozna wybierać. Ja wiele kasy nie miałam i kupiłam nati, polska firma, chusta fajna, miękka i w przyzwoitej cenie. A bebelulu tez odradzam, dla mnie zdecydowanie zbyt twarda.
A skąd jesteś? Może w okolicy mieszkają zachustowane dziewczyny i pokażą swoje chusty. Będziesz miała małe rozeznanie.
Hej Nalia, jestem w Wawie ale zpodlasia sie wywodze :-)) Nie czesto ostatnio bywam, bo Mała Terrorystka nie za bardzo pozwala. Ale juzniedlugo planujebyc bardziej mobilna :twisted:
Pozdrówka!
wiec moze mi sie uda nie tylko pomacac ale i ponosic?? hehe :p
grazynajac
09-09-2009, 16:54
Witaj! Ja zaczęłam od nati (dobra jakość i przyzwoita cena). Wybieraj i do akcji!!!
chcę! chcę!
rece mi mdleja od noszenia :cryy:. Chwile dla siebie mam tylko jak Mała w koncu padnie i zasnie...:zzz:
buraczanajolka
09-09-2009, 17:31
girasol.i chwalę go sobie.na lato sie nie nadaje ale reszta roku-rewelacja.bardzo go lubie
kolory nie za bardzo 'moje' :confused:. W sumie szarosc ok, bo na taka zgodzil sie moj M... ale na te wesole kolorki to na pewno ofuczy, ze za bardzo babskie i nie do wszystkiego beda pasowac. Niestety musze z nim negocjowac ten zakup :/ A z takich uniwersalnych, na 4pory roku, to co bys polecila? Czy z chustami to tak jak z wszystkim innym, co do wszystkiego to do niczego?
a zimą jak dbacie o to zeby Maluch nie zmarzl w chuście? Zakladacie te specjalne pelerynki? wtedy sie chodzi w rozpietym plaszczu? (wiem ze banalne pytania, ale na chuste uwagezwrocilam dopiero w sezonie bezkurtkowym..)
b.szczelna
09-09-2009, 21:16
ja miałam na start babylonię i ona swietnie się dociąga, łątwo wiąże wg mnie ale sprzedałam juz bo zare tak pokochałam ze tamta leżała i sie kurzyła...chociaz trudniejsza ta moja zara do zawiązania., nie powiem.a na zime się podłączam do pytania chociaz...mam juz pewien plan..
no ja jeszcze nic nie mialam a juz mnie kusi zara.. straszna jestem :hide:
hehe, niezły teaser... podziel sie planem z biednym żuczkiem :p !!
A ja jestem świeżo po testowaniu Nati bambus , wcześniej testowałam Lilibulle, a sama posiadam Katję Didymosa (jak w avatarze widać :mrgreen:). I musze ci powiedzieć, że jestem zadowolona z mojego wyboru baaardzo. Katja jest taka akurat - nie za gruba, nie znowu za cienka, świetnie sie dociąga, ma genialne kolory - same pozytywy.
Bambusik jest taki mięciutki, ale jednocześnie dość cienki, powiedziałabym , świetny na lato - tylko ja jednak wolę, gdy chusta jest taka bardziej mięsista. Lilibulle znowu jest grubiutki, ale dobrze nosi przez to - raczej na zimę, chociaż gusta są różne.
Takie jest moje zdanie.
Mam tyko ta jedną Katję, teraz czekam na zamówionego MT. A również strasznie mnie korcą te straganowe okazje, oj strasznie - tylko tez kasy ni ma hihihihihih . Fajna jest możlwiość potestowania chust - wiem że kolejki są okropne, ale warto.
Ale tak sobie marzę czasem, że mam kupę kasy i kilkanaście chust do każdego ciucha inną :cool::hide:
Witaj!A uważaj,bo zaczniesz chatę wyprzedawać,żeby na chusty było:lol:
Witamy! niestety trudno się zadecydować. Myślę , że na początek kup coś taniego i używanego, jak będziesz chciała pomacać, to zapiszesz się na testy pomacasz i może łatwiej będzie zdecydować;-)
dominika79
09-09-2009, 22:07
witaj :) ja Girasolka zdecydowanie polecam :):) a w zimie zapinałam się z Hanka w chuscie w ciążowej kurtce ;)
no niestety ja zimą mialam malutki brzusio (rodzilam w lipcu) i nie mam nic pod co moznaby 'schowac' Małą :frown
Fajna sprawa z tym testowaniem.:cool:
No i z wyprzedawaniem chaty obawiam sie ze mozecie miec racje :p
taDorotka
10-09-2009, 20:19
mi na początek dla maleńswa polecano elastyka, noszę moją 7 tygodniową chuścioszkę w Moby wrap-jest miękka, nie zwisa, idealnie sie dopasowuje, moja mała po dwóch krokah w chuście spi:) Moby kolory ma ciekawe,tez sa spokojne, to tak pod Twojwgo M. no wiadomo ze jednolite to nie to co pasiaki czy przepiękne żakardy oczywiscie ale na dobrypoczątek tego szaleństwa w sam raz...cena tez ok. po kilku miesiacach puścisz w swiat i kupisz piekna tkaną, bo ponoć lepsze dla cięzszego dziecka. na zime slyszalam zeby nie ubierac za grubo i schowac pod kurtke, taka o numer za duzą, nie wiem jeszcze jak to jest, ale tez sie musze do zimy przygotowac, brrr... poki co pozdrawiam cieplutko
znalazlam jakis płaszcz za duży, co dziwne z okresu kiedy bylam chudsza... chyba inna moda panowala ;-)
dorcia - elastyki mówisz ...? Caly czas bylam nastawiona na tkane. Jakos nigdy nie pomyslalam o elastykach. A myslisz ze zniechece sie od razu kupując długą tkaną?