PDA

Zobacz pełną wersję : Co powinnam wiedzieć o pouchu?

truscaffka
08-09-2009, 16:54
Zanim go zakupię? Bo coraz częściej czuję, że jest mi potrzebny, ale nigdy się nim wcześniej nie interesowałam, zerknęłam na strony sklepów z pouchami dostępnymi w Polsce - zauważyłam tylko, że rozrzut cenowy ogromny, i nie wiem z czego on wynika. Nie wiem też czy lepiej kupowac nowy czy używany, i czy lepiej zamówić u kogoś na wymiar (jeśli tak to u kogo) czy też kupić gotowy?

Ja wiem, że wątków nt pouchów jest tu pewnie cała masa ale naprawdę nie dam rady czasowo się przekopać przez forum by je wszystkie przeczytać :frown

Więc jeśli jakaś dobra dusza udzieliłaby mi kilku wskazówek co do wyboru poucha, mierzenia się do niego itp. lub chociaż podeśle mi linka do właściwej dyskusji - to byłabym bardzo wdzięczna :mighty:

Agnen
08-09-2009, 16:59
Musisz dopasować dobrze rozmiar, chociaż niekoniecznie szyć na miarę. Podobno te flanelkowe z chusta.pl po jakimś czasie się rozciągają. Ja jestem fanką Lucky baby z pluszem - ładny i wygodny, chociaż być może na Ciebie xs będzie za duży a mniejszych nie robią.

grimma
08-09-2009, 17:07
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=14766 moze sie cos przyda stad

Eyja
08-09-2009, 17:07
jak dobrac rozmiar masz tutaj:
http://babiland.eu/shop/information.php?info_id=8

a cena? chyba głównie od marki i materiału zalezy. nie wiem.
ja kocham pouche. nie lubię HS, maja paskudna druga stronę, i to mnie zniechęciło.
za to boskie sa lucky baby, wg mnie najlepsze z gotowych na rynku.
a moim pouchem ukochanym jest pouch uszyty przez Petisu :-) kosztowal zdaje sie 40 zł. a kocham go najbardziej, bo jest z jednej warstwy materiału, więc nigdzie nie się nie marszczy, łatwo zakłada i w ogóle jest genialny :-) ma tez wypełnienia pod nóżki, żeby nie ugniatał. ale po używaniu lucky baby, które takich wypełnień nie mają, myślę że wypełnienia nie sa konieczne. bo LB nigdzie nóżek nie uciskają :-)

truscaffka
09-09-2009, 16:26
dzięki dziewczyny :)
kupiłam pouch lucky baby u tulipownej - jedyny jaki był, z bawełny organicznej, więc to chyba ten bez pluszu, akurat XS. Mam 1,62 i ważę ok. 54 kg, więc powinien pasować. Jak mimo to będzie za luźny postaram się sprzedać go tu na forum albo na bazarku, i tyle...