PDA

Zobacz pełną wersję : O KOBIETY POMÓZCIE CIEZARNEJ NA WOLOCIE!

sylvetta
08-09-2009, 01:38
Witam, na poczatku przyznam ze niezle mi zerwało, jestem nowa, za trzy tygodnie rodze, mam nawał wszystkiego, łacznie z remontami rozwalonej w strzepy łazienki, a ja tu jeszcze nowe pasje nabywam na CHUSTOFORUM, Chuste juz nabyłam - jutro odbieram:applause:.
Teraz sprawa nr 2. Bardzo mnie przekonuje perspektywa uzywania pieluch wielorazowych.Jednak jak ze dwa dni temu - podrajcowana tym co tu przeczytałam odnosnie kosztów ,a takze innych zalet tych pieluch - wypowiedzialam sie o tym przy dwoch swiezo upieczonych matkach. Oczywiscie nastapiło zblazowanie - ze niby ja chce sobie utrudniac zycie i poswiecac mniej czasu na przytulanie dziecka...(podobne miny są odnosnie mojego jezdzenia na rowerze i grania i spiewania koncertów w ciazy - więc sie przyzwyczaiła i ani mnie to ziębi ani grzeje).
A teraz do sedna....tak?:duh:
Chdzi o to, co konkretne musze nabyc - czyli taki zestaw startowy. Gdzie moge kupic konkretnie i ile powinnam kupic tego wszystkiego na początek. Boje sie ze po prostu ja sama jak zaczne czytac, to sie pogubie w nazwach recenzjach itp.
nIE wymagam zebyscie mi tu wszystko tłumaczyły, tylko najlepiej linki do sklepów i takie tam rady co musze nabyc na początek...A potem sie juz wdroze. Chyba.
Z góry dzieki.

Meta
08-09-2009, 01:47
Poczytaj TEN (http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=10890) temat, dziewczyny podają tam wiele praktycznych wskazówek

dominika79
08-09-2009, 01:55
Alajakubik sprzedaje cały zestaw noworodkowy :)

ala
08-09-2009, 04:00
Alajakubik sprzedaje cały zestaw noworodkowy :)

tak, tak sprzedaje :applause: o tuuuu http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=16940

ewinka
08-09-2009, 11:10
Też polecam zaopatrywać się na naszym bazarku, bo można dużo zaoszczędzić, a poza tym masz coś, co zostało sprawdzone, zawsze możesz o coś zapytać.
Tu masz listę sklepów:
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=8343
Dla noworodka polecam jednak małe formowanki i otulaczyki, bo w innych pieluszkach - zwłaszcza one size, dzieć może wyglądać dziwnie. A na dłuższy sen jakąś kieszonkę z pul - tzn. polarek przy pupie i otulacz od razu, w jednym, z możliwością wkładania różnych wkładek. Ale o tym poczytaj w podanym wyżej wątku :)
Poza tym zachęcam Cię jeszcze do EC - noworodki dają najsilniej znaki, że chcą siusiu i kupkę - zwłaszcza kupkę warto łapać ;-)
Ale nie martw się, jak będziesz miała wszystkiego dość - na początku z maluszkiem może być naprawdę ciężko! Dlatego nie traktuj jako porażki, jak założysz jednorazówkę - bo też masz prawo czasem odpocząć!
POWODZENIA - tu zawsze znajdziesz wsparcie :thumbs up:

ewinka
08-09-2009, 11:12
Ach i dobrze mieć proszek antybakteryjny - bo pieluszek nie trzeba gotować, a masz efekt gotowania :)
Tu poczytaj o proszkach i dodatkach do proszków:
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=16091

ala
08-09-2009, 11:13
u nas tez najlepiej sprawdzaja sie formowanki z otulacxzem

Bogusia
08-09-2009, 12:45
Noworodkowi to bym radziła

- tetra lub osławione reczniki z IKEA
- otulacze PUL , ale tylko PUL bo szybciej schnął

Jak już dziecko zacznie się w miare wyreguluje , to wtedy AOI - czyli te pieluchy z otulaczem w kompakcie .

Pisałam wczesniej posta z linkami ale go wcięło , to napisałam teraz taki skrót myślowy

ala
08-09-2009, 13:07
wg mnie ręczniczki NAckten są zbyt duże dla noworodka
a te małe z paczki po 10szt są cieniuteńkie i nie wytrzymaja porządnego sika - składałam do otulacza po 2 ale też różnie bywało

erithacus
08-09-2009, 14:18
Ja z kolei kupiłam 20 sztuk bambino mio okazyjnie na allegro. Lubie formowanki ale nie chce mi sie szyć ogromnych ilości tylko na jeden miesiąc. Zobaczymy czy sie sprawdzą.

ala
08-09-2009, 14:28
bambino mio są super chłonne :thumbs up:

erithacus
08-09-2009, 15:24
bambino mio są super chłonne :thumbs up:
To samo mówiła pani od której kupowałam. Ona tak pieluchuje juz przy starszaku.

sylvetta
08-09-2009, 16:32
Dzięki dziewczyny! No co za dzien, prosto z roboty (a robote mam smieszna, bo spiewam piosenki dla dzieci) pocisnęłam na poczte i odebrałam.............................PIERWSZĄ CHUSTĘ!!! Jeszcze nie mam kogo zachustowac, wiec zerkam podstępnie na na Gilego - Gilego, czyli mojego kota...

mama-japonka
09-09-2009, 13:46
Ja mam 5-miesięczniaka i najlepiej sprawdziły mi się otulacze i tetra lub BambinoMio (zależy czy tańsza, czy droższa wersja :-)) a w ogóle to używałam też kieszonek jako otulaczy, potem jak mi podrosła wkładałam wkłady już do środka, no i dodatek antybakteryjny do prania BambinoMio.
A pisząc w skrócie:
przez pierwsze 3 miesiące wyżyłam na 5 kieszonkach (BumGebius, Nature i Wonderoos)!!! naprawdę (choć czasem było cięzko) :mrgreen: i tetrze, składanych BambinoMio. http://www.krainapieluszek.pl (można wszystko za jednym zamachem dostać) lub rzeczywiście poszukać jakichś używanych (oprócz dodatku do prania oczywiście :D)
powodzenia:thumbs up:

sylvetta
09-09-2009, 14:31
Bardzo wam dziekuje za cenne rady! juz zaczyna mi sie przejasniac co nieco i chyba zaczynam tez ~łapac co gdzie będzie trzeba wk~ładac. Dalej czytam, ogladam, ucze sie!