Zobacz pełną wersję : Sika mi na plecy
ninuczka
02-09-2009, 22:18
Ma 15 miesięcy. Wozi się w plecaku Hanti. Pieluchę ma zmienianą tuż przed wyjściem. A i tak już trzeci raz (drugi raz w tym tygodniu) zasikała mi plecy. Wychodzi najwyraźniej bokami pieluchy, bo kiedy ją zmieniam, wcale nie jest przelana. Pieluchy nosi jednorazowe, jednej z popularnych firm na rynku (nie Pampers, ale tego typu). Co robię nie tak - wcześniej takie rzeczy się nie działy. Jeszcze rozumiem - po trzech godzinach noszenia (poniedziałek), ale po 40 minutach od zmiany pieluchy? To chyba nie jest normalne?
Może jak nogi na żabkę,to jej się bokiem udaje siknąć?;-)
Pociesz się,że chłopcy jeszcze zdolniejsi!Wojtek przez długi czas regularnie lał sobie pod pachę!:lol:
ninuczka
02-09-2009, 22:29
Holender - chłopak następny w kolejce do plecakowania. Boję się myśleć, jak wtedy będę wyglądać...
Mayka1981
02-09-2009, 22:32
wypróbuj inne na czas spaceru - np happy są dość szerokie w kroku, może to co pomoże...
a może to z wrażenia i emocji że takie widoki ogląda z wysokości Twoich pleców? :mrgreen:
Ewuniu!Kwitnąco będziesz wyglądać!
Mayka1981
02-09-2009, 22:33
Ewuniu!Kwitnąco będziesz wyglądać!
:applause:
OT - od dziś mam radiówkę - niech żyje internet!
Dziewczyny mały OT właźcie na spotkania/warsztaty,bo czekam na Waszą odpowiedź.:hello:
zmien rozmiar pieluch - tzn ja bym tak zrobila. bo przesikiwanie to wlasnie u nas oznacza
zmien rozmiar pieluch - tzn ja bym tak zrobila. bo przesikiwanie to wlasnie u nas oznacza
O tym samym pomyślałam:)
Karolcia
02-09-2009, 23:04
U nas takie rzeczy się nie dzieją. Może zmień rozmiar pieluchy albo firmę?
Może zapinasz ją za luźno? :roll:
A może potrzebujesz nowej chusty?
:lol:
ja również uważam, że to kwestia źle dobranych pieluch. U nas sprawdzają się jedynie pampersy, w hagisach, happy i rosmanowskich zawsze coś wylatywało bokiem a kupa lądowała często na plecach. W pampersach praktycznie nie mamy wpadek chociaż na początku ciężko mi było przyzwyczaić sie do ich specyficznego zapaszku...
wypróbuj inne na czas spaceru - np happy są dość szerokie w kroku, może to co pomoże...
:lol: ja mam własnie takie wylewne historie w tych pieluchach i to nie tylko u mojej ale też u dzieci, które czasami pilnuje a do tego własnie w nich zaparczywe pilnowanie falbanek nic nie daje :mad
problemu nie mam z pieluchami z sieci owada w kropki;-)
zgadzam sie z grimma :)
zmien pieluchy na rozmiar wieksze :)
ninuczka
03-09-2009, 09:55
Dziękuję bardzo - idę kupować większe pieluchy (choć te, które mam rzekomo są do 15 kg - Mlłoda waży ok. 11 :( Hmm..)
ninuczka
03-09-2009, 09:57
Poza tym myślę, że rację ma Kejzi :)
:duh::duh::duh: oczywiście,że ma rację.Kto jak kto,ale Ty na pewno potrzebujesz nowej chusty:lool::lool::lool: