PDA

Zobacz pełną wersję : dzien dobry! macie nową koleżankę!

sylvetta
28-08-2009, 11:01
Chciałam się przywitać. mam na imię Sylwia i jestem trochę onieśmielona, gdyż nigdy w życiu nie należałam do żadnego internetowego forum itp. Tak więc sukces zalogowania tutaj bardzo mnie cieszy bo ja jestem bardzo antytechniczna. Powiem cos o sobie. Zaczęłam 9 miesiac ciązy, która przebiega u mnie na szczęscie bezproblemowo, ale za to w dosc skrajnych warunkach. Mianowicie gram i śpiewam w zespole bębniarskim (muzyka brazylijska - batucada) i prowadze bardzo szybki tryb życia (pracowałam jako kurier rowerowy, i jestem ogólnie nadpobudliwa, i nie zamierzam z tym walczyc, he). Wczoraj gralismy koncert na którym spotkałam dawno niewidziana koleżankę i ona właśnie poleciła mi to forum. Całą ciąze przejezdziłam na rowerze (i wciąz jezdze wywołując dziwne reakcje na ulicach), i jedyne co mnie bolało to opinie ludzi dookoła. czyli, ze jestem: nieodpowiedzialna, egoistka, ze nie umiem przystopowac (zarówno z koncertowaniem, jak i rowerem, pływaniem, chodzeniem, podrózowaniem, oraz z tym ze nie zamierzam oddac do schroniska psa, kota i moich szczurów tylko dlatego ze bede miała dziecko).
Kolezanka, która poleciła mi to forum powiedziała , ze tutaj jest dużo ciekawych osób i "wariatek", ze zdrowym podejsciem do odmiennego stanu. I faktycznie - nie ma tu o chorobach, zgagach, dołach....Tylko pozytywne aspekty.
Od zawsze wiedziałam , ze będę moje dziecko nosić w chuscie - jakzeby inaczej. Jednak jestem w tym temacie laikiem ,ale przegladałam juz chuściarski słownik i obiecuje , ze bede sie szybko uczyć.
A najbardziej to mnie nurtuje jedno pytanie (moze nawet nie do konca głupie): Od kiedy bobasa mozna zamontować w chustę i w jaka to powinna być chusta - ten poczatkowy model?
Pozdrawiam wszystkie CHUSTOFANKI! Ahoj!

kakot
28-08-2009, 11:09
witaj :)
dziecko do chusty wkładasz od chwili, w której poczujesz, że masz na to siłę i ochotę :D
Poczytaj o chustach, zobaczysz, że wybór jest duży. Najprostsze w obsłudze (wbrew pozorom!) są dla takiego zupełnego malucha długie wiązane, elastyczna albo tkana.

b.szczelna
28-08-2009, 11:19
hej Bębniarko;) (zakładam, że w zespole bębniarskim bębnisz, czy nie? )mój małż kupe czasu był perkusistą, swietne klimaty. Nie masz tak, że wciąż proponują Ci się położyć;)))))) ja też w zasadzie jestem nadaktywna i do konca nie zwalniałam, a rodzić poszłam na piechotę (ale bliiiisko mam;)) bądź w zgodzie ze sobą i ćwicz asertwyność, uodparniaj się na dzwine spojrzenia...jak urodzisz i się zachustujesz to dopiero się zacznie...;))) a nie lepiej mu w wózku?;)))) pozdrrrrawiam!

sylvetta
28-08-2009, 11:31
No to widze, ze teraz dopiero będe miała problem - wybór chusty. A dla mnie kolorki, paseczki, mazgaje kwiatki to raj na ziemi. Cos wybiore - licze , że mi doradzicie.
Tak, juz to słyszę uszami wyobrazni: A W WÓZKU MU NIE LEPIEJ?
A bębnie na potęgę - zespól sie nazywa Sambasim, jakby ktos mial ochote zobaczyc posłuchac to zapraszam na myspace lub you tube.
Jeju, to wychodzi na to ze to mozna juz prawie od początku dziecko zachustowac. Bardzo mnie to cieszy! Wszędzie sobie pójdziemy i nie bede musiała dresiarzy prosic po przystankach zeby mi wózek do autobusu wrzucali. No cudownie!Lalaaa

tysia
28-08-2009, 11:39
sylvetta witaj :hello:
Ale tu pozytywnie zakręcone fluidy w tym wątku wyczuwam :mrgreen:

Wybór chusty to nie łatwa sprawa, ale jaka przyjemna:mrgreen:

A chustowanie to bajka...mój syn właśnie zasnał w kółkowej i pisze tego posta z Młodym przyklejonym do siebie...cudo!

Biedronka
28-08-2009, 11:42
Witaj :hello:
fajnei że do nas dołaczylas

JustNik
28-08-2009, 11:50
hej Sylvetta Witaj !
zachustoj mlodego obywatela / obywatelke jak szybko sie da :) ktos madrze prawi zebys chustowala jak sie sama poczujesz na silach. ja zrobilam to tak - osobiscie poczulam sie na silach jak mala miala 2 tygodnie (bo juz nas wywialo na pierwszy wyjazd wakacyjny nad ocean - takie malenstwo w plenerze to sensacja nie lada) natomiast od pierwszego dnia po urodzeniu chustowal ja tata, no bo on sie az tak nie zmeczyl koncem ciazy i wydarzeniami okoloporodowymi :)) Wiecej wykorzystaj chlopa, uswiadom przed pojawieniem sie dziecka, idzcie juz teraz na jakies spoktanie chustowe tam gdzie mieszkasz, zeby wiedziec co i jak jak juz bedzie kogo do chusty pakowac. Powodzenia i pozdrowienia!

kociakocia
28-08-2009, 12:12
witajcie i dużo czasu na czytanie życzę, bo tu wsysa :) :)

ewadbr
28-08-2009, 12:43
Witaj koleżanko :hello:
Miłego początków motania :lol:
Tylko uważaj to forum strasznie zasysa...:hide::)

JKG
28-08-2009, 12:47
Hej hej
Po dawce bębnienia malucha kwilenie Ci chyba nie straszne ;-)))
Super że jesteś :hello:

jana
28-08-2009, 13:21
:hello:witaj !!
też czuję te pozytywne fluidki ;-)

kulka37
28-08-2009, 13:26
Witaj! Czytaj! i bądź z nami,bo fajnie nam z sobą:hello:

b.szczelna
28-08-2009, 15:18
"Drum'n'Bass" :love::love::love::love::love::love::love: jeden z moich ukochanych gatunów;)

lalika
28-08-2009, 15:35
Witaj :hello: w realnym życiu nie miałybyśmy się szans spotkać - coraz bardziej mnie to forum zaskakuje (pozytywnie) :roll:
Ja wsadziłam synka do chusty tydzień po porodzie - poszliśmy do miasta zarejestrować małego

mimka
28-08-2009, 19:19
:hello:
też wyczuwam pozytywną energię! dzięki:)
poszłabym chętnie się wyszaleć na Wasz koncert... super gracie! Dzidziuś będzie się uspokajał przy bębnieniu, żadne tam jakieś nudne kołysanki ;p
ja, jak będę miała następnego chuścioszka, to na pewno na początek wybiorę elastyczną. :)

sylvetta
28-08-2009, 22:39
Dzięki za porządne przyjęcie! Właśnie tego się po Was spodziewałam:applause:No co za dzień- zainicjowałam się na forum chustowym i po raz pierwszy widziałam twarz swojej córki (na usg "doktór Wiktór " za friko przełączył aparature na 3d, i jak zaczęłam się smiać ze dziecko na dużego klipa to sie chłop rozbawił i pyknął fote; dobrze ze nie wyszła zbyt wyraźnie bo był celebrowała cały 9 miesiąc).
Podejęłam decyzję - NABYWAM OTO CHUSTĘ dla mojej przyszłej córki (nie wiem jak jej dać na imię - córce a nie chuście). Czyli na początek elestyczną tak?
A czy wielkosc bobasa ma znaczenie? Bo ja wiem , ze moja nie bedzie duża. Przypuszczam ze jakies 2,8 kg.

roziii
28-08-2009, 22:45
Witamy :hello:

czukczynska
28-08-2009, 22:54
Witaj :hello:
Wielkość malucha nie ma znaczenia przy wyborze chusty (przynajmniej na początku).
Chustę dobierasz do swojego\męża rozmiaru.

edoro
29-08-2009, 00:30
oo, ale się lublin rozwija na forum:D Witaj!:hello:

ja też polecam elastyczną- sama zaczęłam od tkanej, miałam z nią spory problem i trochę się zniechęciłam na początku. jak potem testowałam elastyka to żałowałam że to nie była moja pierwsza chusta.
A jak ci się przestanie podobać to zamieniasz ją na chustostraganie na jakąś tkaną itd. itd.:mrgreen:

Noriska
29-08-2009, 08:05
Witaj :)
Ja moja mala wlozylam do elastyka trzeciego dnia....jeszcze w szpitalu :)
http://www.chusty.info/forum/picture.php?albumid=4&pictureid=344

kasku
19-09-2009, 22:44
hej :)
ciesze sie ze cie wciagnęło
ale
przeczytaj to kochana...
http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=14898&highlight=ostrze%C5%BCenie
i żeby nie było na mnie
hi hi

grazynajac
20-09-2009, 15:00
Witaj wśród nas :hello:

kuku
22-09-2009, 07:19
tutaj jest dużo ciekawych osób i "wariatek", ze zdrowym podejsciem do odmiennego stanu

hahaha - no to witamy kolejną ze zdrowym podejściem... ;)
Ahoj :hello:

silver
22-09-2009, 07:42
nadpobudliwa wita nadpobudliwą :D

gyokuro
22-09-2009, 17:57
Witam i ja kolejna Lubliniankę. I tez polecam elastyka na początek. Ja Lusię zachustowałam jak miała 12 dni. Teraz przerzucam się na tkaną - jak ją motałam w tkaną pierwszy raz, to właściwie bezproblemowo poszło.

koch.ania
22-09-2009, 19:23
Witaj :) ! Na pewno będzie Ci tu dobrze

taDorotka
26-09-2009, 18:44
:hello: my sie juz powitałyśmy troche wcześniej :D, ale tez "oficjalne" powitanko sie nalezy:) wciąga to forum oj, wciąga, małż sie krzywi, dziecie sie czegos domagają a ja nic, twardo nie zauważam bo przeciez czytam!:twisted: co tu duzo mówić, bębnicie cudnie, mam płytę (:high: hura!) to sobie was w domu (ku wielkiej radosci sąsiadów )zapuszczam, heh! Twojej córci sie juz w brzuszku na pewno pieknie podskakuje. a co do chusty... ja moją malą (juz nie taka mala) zamotalam w elastyczka i jest super dobrze, a ja oczywiscie juz zachorowalam na piekne pasiaki ooch! co oczywiście nikogo tu nie zdziwi... urodz szybko to swoje malesntwo i sie na spotkanko wybierz, to pogadamy, pomozemy w razie co itp. forumowe mamy są naprawde zdrowo stuknięte, wiec Ci sie tu na bank spodoba:p