Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nowa chustomama w stresie :-)

Mrrraaau
19-08-2009, 15:39
Witam serdecznie drogie forumowiczki i forumowiczów :-).

Jestem nową "prawie" chustomamą, w oczekiwaniu na perłową Nati. Synek ma prawie 5 miesięcy, ponad 7 kg, mnie plecy już prawie odpadły od noszenia go na spacerach, bo generalnie wytrzymuje tylko drzemkę,a potem ryk i do góry, listki na drzewach najlepiej zrywać albo na kolanach w kanjpie siedzieć, pod warunkiem, że dużo ludzi jest :lol:.

Jak młody miał 2 miesiące dostałam od koleżanki rapalu, ale nie sprawdziła się. Nie umiałam kompletnie jej zawiązać, za krótka bo ledwo węzeł robiłam, młody wystraszony i ja razem z nim. Teraz pełna napięcia czekam na Nati i jestem ciekawa czy dam radę... zawiązać, nosić, namówić Pimpka :D. Wcześniej mi lekarz i fizjoterapeutka zabronili chustować, bo mieliśmy małą asymetrię, ale ponoć wszystko juz ok i możemy działać. Mam dość chodzenia z wózkiem w jednej ręce i dzieckiem w drugiej i tych spojrzeń innych szanownych mam, których dzieci wylegują się w wózkach oglądając przywieszone do nich kolejne grające zabawki... podczas gdy Pimpek prawie od razu po przebudzeniu albo przed płacz... i to dość agresywny, bo już świadomy :roll:. A ja jego płaczu tolerować nie będę, toteż targam te 7 kilo po całym parku/mieście, przysiadamy w końcy gdzieś się czegoś napić i tak sie robi knajpiane dziecko... :rolleyes:. Poszłabym do zoo, na 3godzinny spacer, tak lubię chodzić i pokazywać dziecku świat, stąd pomysł chusty.

Tylko czy to nie za późno? Czy dam radę namówić jeszcze młodego do chustowania? Jak myślicie?

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i do zobacznia w kolejnych postach :)

meryl 72
19-08-2009, 15:46
Witaj widać trafiło się tobie dziecko antywózkowe;-) my zaczynałyśmy jak Iza miała 4 miesiące po troszeczku i też od Nati. Fajnie jakbyś mogła się z kimś spotkać kto ewentualnie pomoze przy wiazaniu my bylismy na kursie właśnie z 5ciomięsięcznym dzieckiem i to duzo nam dało ( przy drugim też pójde na kurs:D). Jeszcze raz witaj i miłego noszenia

grochowa
19-08-2009, 15:47
...myślicie, ze dasz!

Więc motaj motaj...i pisz jakie wrażenia!

scharon
19-08-2009, 15:48
witaj :)
powolotku ,na spokojnie i jasne ze sie da
zaczniesz od krotkich spacerow ,tak by dziecie sie przyzywczailo i bedzie dobrze :)

jesli masz mozliwosc podejscia na spotkanie chustowe lub mamy chustowe w okolicy to warto pocwiczyc wspolnie

czukczynska
19-08-2009, 16:21
Witaj!
Pewnie,że dasz radę.Poszukaj innych chustomam z Twojej okolicy-na pewno Ci pomogą.

Mayka1981
19-08-2009, 17:21
Witaj Opolanko!

dacie radę, trochę wiary!

jakby co jestem do dyspozycji :hello:

Mrrraaau
19-08-2009, 20:54
Mayka dziękuję bardzo za ofertę, może dasz się w takim razie na jakiś spacer zaprosić albo co... :D. Albo na herbatkę zieloną? Albo na kawkę? Jakbyś miała kiedy wolną chwilę i chciała się podzielić umiejętnościami to ja nie ukrywam, że chętnie skorzystam :D. A póki co będę męczyć tu koleżanki na forum o porady.

Dziękuję za pokrzepienie, Nati jedzie, będzie jutro... tup, tup, tup... nie mogę się już doczekać.

kammik
19-08-2009, 21:01
Cieszę się, że się na Perłę zdecydowalaś, to świetny wybór. Miłego noszenia, na pewno sobie poradzisz :)

Liv
19-08-2009, 22:17
wspieramy, perełka to świetny wybór, a skoro jesteś zdecydowana nosić, to na pewno dasz radę :hello:

kulka37
19-08-2009, 22:22
Witaj!Na pewno dasz radę.Nie rezygnuj i trenuj i może do zobaczenia w Opolu:-))
Zajrzyj też na www.fajniemiecdzieci.pl tam są info o imprezach i spotkaniach w Opolu.

JustNik
21-08-2009, 13:14
pewnie że dasz rade noscić! i jeszcze od forum zdażysz sie uzależnić :)

bubusita
21-08-2009, 13:47
Eeee no nie ma opcji, radę dasz i już:mrgreen:. Witamy Cie serdecznie i życzę miłego uzależniania się od tego forum:lol:.

Magducha_22
21-08-2009, 14:01
Witam witam! Skoro moja Kasia w wieku 13 miesięcy polubiła noszenie w chuście i teraz sama wchodzi mi na plecy, żeby tylko ją zawiązać, to chyba mówi samoza siebie, że z młodszym dzieciem nie będzie problemu!
Pozdrawiam i życzę zadowolenia z noszenia :wrapmom:

monika999
21-08-2009, 20:02
Witaj widać trafiło się tobie dziecko antywózkowe;-) my zaczynałyśmy jak Iza miała 4 miesiące po troszeczku i też od Nati. Fajnie jakbyś mogła się z kimś spotkać kto ewentualnie pomoze przy wiazaniu my bylismy na kursie właśnie z 5ciomięsięcznym dzieckiem i to duzo nam dało ( przy drugim też pójde na kurs:D). Jeszcze raz witaj i miłego noszenia

u nas tez dziecie w wozku dlugo nie pospi...
Meryl na jakim kursie bylas z maluchem?

roziii
22-08-2009, 11:06
Witamy i wspieramy. Na pewno dacie radę :thumbs up:

JJ
22-08-2009, 11:36
:hello::hello::hello:

Mrrraaau
22-08-2009, 20:47
Chusta jest, szkolenie było... Dzięki Mayka! :-))

Tylko... młody 30 sekund po włożeniu do chusty drze się jak opętany... I co teraz???

kammik
22-08-2009, 21:16
30 sekund to piękny wynik jak na pierwszy raz :D Co może pomóc - bujanie się na ugiętych kolanach, chodzenie, pokazywanie czegoś ciekawego, wyjście na balkon albo na spacer, przypięcie zabawki do chusty. Będzie dobrze, zobaczysz!