PDA

Zobacz pełną wersję : i jeszcze o wisiadłach

marta-la
18-08-2009, 14:09
Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego te wszystkie wisiadła w sklepach mają wszelkie atesty. Jak podważyć argumenty chustowego sceptyka? Bo przecież nosi coś co zostało przebadane. I dodam że żadne opisy, wykresy tego co dzieje się z kręgosłupem biednego dziecka nie przekonują. Najważniejsza dla takiego noszącego jest gwarancja znanej firmy wypuszczającej wisiadło, dobra cena i atest na metce.
I jak z takim gadać?

grochowa
18-08-2009, 14:14
no wlansie...pełno tego wszedzie, w sklepach dziecięcych, w hurowniach i niby niczego sobie bezpieczne...Kto to sprawdza? Pewnei z tym jak wszędzie...ktoś ma dobre "chody", znajomości...pieczątke podbiją i już. A mało razy tak było do tej pory?

kammik
18-08-2009, 14:50
A to nie jest tak, że atesty dotyczą tkanin, wypełnień i innych elementów, a nie całości jako takiej?

marta-la
18-08-2009, 14:58
A to nie jest tak, że atesty dotyczą tkanin, wypełnień i innych elementów, a nie całości jako takiej?
Szczerze mówiąc nie wiem ale wydaje mi się że atest na dobrą taninę która będzie kiepsko zszyta nie ma większego sensu, ale może ja to źle pojmuję ?

Leika
18-08-2009, 15:00
Też mnie to zastanawia... :rolleyes:

erithacus
18-08-2009, 15:13
Chyba tak właśnie jest.
Jeśli ktoś widzi atesty, to raczej się nie zastanawia na co dokładnie one są, a producenci na tym bazują.

Natalia
18-08-2009, 15:19
Atesty bywają różne, to słowo często bywa nadużywane. Wiem co nieco o różnych atestach, więc gdybyście znały jakieś konkrety o badaniach na dane nosidła, to mogę pomóc wyjaśnić, co one oznaczają.

marta-la
18-08-2009, 15:23
Atesty bywają różne, to słowo często bywa nadużywane. Wiem co nieco o różnych atestach, więc gdybyście znały jakieś konkrety o badaniach na dane nosidła, to mogę pomóc wyjaśnić, co one oznaczają.
Zerknę przy najbliższej okazji jak będę w takim sklepie.

tonieja
18-08-2009, 15:54
A MT maja atesty:ninja:
Jeśli ktoś żyje w przekonaniu że wszystko co jest produkowane jest dobre i sprawdzone przez producenta bo przecież jemu zależy na dobru konsumenta to nie wiem co by trzeba był mówić żeby taka osobę przekonać że żyjemy w matrix:lol:

marta-la
18-08-2009, 15:57
A MT maja atesty:ninja:

Nie no oczywiście że nie mają i w tym jest problem dla takiej osoby, własnie o tym piszę, wisiadłofan kupi wisiadło bo to ma atest i znaną firmę i jak takiego przekonać że szkodzi dziecku?