Zobacz pełną wersję : nowość z allegro
andzia_1978
11-08-2009, 19:00
widziałyście to http://www.allegro.pl/item700938461_pieluchy_pieluszki_flanelowe_dysplaz ja_bioder.html co myślicie, bo do mnie nie przemawia, jakieś sztywne się wydaje
To chyba ma działać jedynie jako rozpórka między nogami? Na pieluszkę się toto zakłada. Tak mi się przynajmniej wydaje
PodwójnaMama
11-08-2009, 20:19
widziałyście to http://www.allegro.pl/item700938461_pieluchy_pieluszki_flanelowe_dysplaz ja_bioder.html co myślicie, bo do mnie nie przemawia, jakieś sztywne się wydaje
to ma być sztywne bo to chodzi o szerokie pieluchowanie w przypadku dysplazji bioder.
ithilhin
11-08-2009, 20:28
samodzielne leczenie dysplazji to chyba nie jest dobry pomysl.
grochowa
11-08-2009, 20:31
...wiem coś o tym...my jesteśmy po leczeniu szyną koszli...Myślę że się sprawdzi! Ogólnie chyba będę miała na oku te produkty!
grochowa
11-08-2009, 20:33
hm...to nie jest samodzielne lecznei edysplazji...to po prostu zastąpi podwójne pieluchowanie, które często zalecają ortopedzi...myślę że tym nie da się zrobić krzywdy...
ithilhin
11-08-2009, 20:54
pod okiem lekarza to jasne, ze tak - ale czy ocenial to lekarz?
grochowa
11-08-2009, 20:59
pod okiem lekarza to jasne, ze tak - ale czy ocenial to lekarz?
...no nie wiem...może faktycznie to niebezpieczne, ale te tetrówki które wiąże się dodatkowo nie wyglądają lepiej...no ale masz rację, warto spytać fachowca. W końcu to chodzi o zdrowie naszych groszków...
andzia_1978
11-08-2009, 21:30
To chyba ma działać jedynie jako rozpórka między nogami? Na pieluszkę się toto zakłada. Tak mi się przynajmniej wydaje
takie pytanie zadałam sprzedającej, jak odpisze to dam znać.
ithilhin
11-08-2009, 22:21
zawsze sobie wyobrazalam, ze w przyadku koniecznosci szerokiego pieluchowania to jednak lekarz pokazuje JAK to robic. a przynajmniej powinien. i tak samo z tym pomyslem - wydaje sie fajny, ale to mojemu laickiemu oku sie wydaje - opinia specjalisty mnie interesuje.
PodwójnaMama
11-08-2009, 22:57
zawsze sobie wyobrazalam, ze w przyadku koniecznosci szerokiego pieluchowania to jednak lekarz pokazuje JAK to robic. a przynajmniej powinien. i tak samo z tym pomyslem - wydaje sie fajny, ale to mojemu laickiemu oku sie wydaje - opinia specjalisty mnie interesuje.
mojej koleżance lekarka kazala szeroko pieluchować. Powiedziała jej, ze ma kupić dosc sztywny filc i uszyć pieluchę mierząc dokładnie tak- od podkolanka do podkolanka, zapinaną na rzep. czyli tak jak ta pani szyje.
andzia_1978
12-08-2009, 13:33
pani odpisała, że można uzywać tego jako pieluszki ale głównym przeznaczeniem jest rozpórka czyli na pieluszkę, ciekawy pomysł, zawsze to lepsze niż szyny.
Z tego co wiem to szyte to to jest pod wymiar - od podkolanka do podkolanka, nie jest to leczenie zaawansowanych postaci dysplazji lecz lekkich i tzw. profilaktyka. Maksymalnie stopień IIa.
My po rozmowie z ortopeda miałysmy zalecone szerokie pieluchowanie i ten patent jest jak najbardziej na miejscu (polecany przez specjalistę).
Niestety stronę tę na allegro znalazłam zbyt pózno, a pewnie bym skorzystała.
Nymphadora
18-08-2009, 23:19
U nas wlasnie tego typu "pieluch" sie uzywa przy leczeniu dysplazji lekkiego stopnia. Swietnie sie sprawdzaja :)