Zobacz pełną wersję : Czym się różni chustoMT od "zwykłego" MT?
exxon.valdez
11-08-2009, 11:37
Marzy mi się nosidełko dla mojego klopsika (chociaż mt są dla dzieci juz siedzących, tak? poczekam;)), a nie mam pojęcia, czym się różnią i co wybrać.
Oswiećcie mnie proszę.
MT zwykle jest z jakiegoś materiału typu: bawełna, sztruks. Sztywniejszy.
Chusto MT to MT zrobiony z chusty, czyli zachowuje właściwości chusty (współpracę, plastyczność). Często w chustoMT pasy są rozchodzące się, dzięki temu wygodniejsze :)
exxon.valdez
11-08-2009, 12:08
aha, czyli dla cięższego dziecka lepszy byłby niechustowy MT, ze wzgledu na tę mniejszą plastycznosć? czy rodzaj materiału w MT nie ma wpływu na nośność?
Wg mnie najwiekszy wplyw na nosnosc bedzie miec sposob uszycia samego MT, jakie jest wypelnienie pasow, pod jakim katem pasy wszyte, czy pas biodrowy jest wypelniony... Dlugo by o tym wszyskim pisac... Wiele MT testowalam, mialam, to dlaczego niektore sa super wygodne, a niektore juz niekoniecznie do konca jest dla mnie pewna tajemnica:lol: Po prostu w niektorych moge nosic i nosic i jest super, a w niektorych po 15 minutach mam dosc...
ChtMT tez sie moga roznic miedzy soba...
Mialam zwykle MT, teraz mam chusto-MT i MT ze sztruksowymi pasami i panelem z chusty i te dwa ostatnie sa najlepsze. Moim zdaniem chusto-MT lepiej nosi i lepiej odbiera kilogramow dziecku, malz tez woli nosic w ch-MT (jak bylismy teraz w Tatrach to nosil non stop w chusto-MT Tulikowo :)