PDA

Zobacz pełną wersję : Czym się różni chustoMT od "zwykłego" MT?

exxon.valdez
11-08-2009, 11:37
Marzy mi się nosidełko dla mojego klopsika (chociaż mt są dla dzieci juz siedzących, tak? poczekam;)), a nie mam pojęcia, czym się różnią i co wybrać.
Oswiećcie mnie proszę.

Lotna
11-08-2009, 11:40
MT zwykle jest z jakiegoś materiału typu: bawełna, sztruks. Sztywniejszy.
Chusto MT to MT zrobiony z chusty, czyli zachowuje właściwości chusty (współpracę, plastyczność). Często w chustoMT pasy są rozchodzące się, dzięki temu wygodniejsze :)

exxon.valdez
11-08-2009, 12:08
aha, czyli dla cięższego dziecka lepszy byłby niechustowy MT, ze wzgledu na tę mniejszą plastycznosć? czy rodzaj materiału w MT nie ma wpływu na nośność?

Linda
11-08-2009, 12:12
Wg mnie najwiekszy wplyw na nosnosc bedzie miec sposob uszycia samego MT, jakie jest wypelnienie pasow, pod jakim katem pasy wszyte, czy pas biodrowy jest wypelniony... Dlugo by o tym wszyskim pisac... Wiele MT testowalam, mialam, to dlaczego niektore sa super wygodne, a niektore juz niekoniecznie do konca jest dla mnie pewna tajemnica:lol: Po prostu w niektorych moge nosic i nosic i jest super, a w niektorych po 15 minutach mam dosc...

ChtMT tez sie moga roznic miedzy soba...

Ania_MK
11-08-2009, 12:14
Mialam zwykle MT, teraz mam chusto-MT i MT ze sztruksowymi pasami i panelem z chusty i te dwa ostatnie sa najlepsze. Moim zdaniem chusto-MT lepiej nosi i lepiej odbiera kilogramow dziecku, malz tez woli nosic w ch-MT (jak bylismy teraz w Tatrach to nosil non stop w chusto-MT Tulikowo :)