PDA

Zobacz pełną wersję : to i ja się powitam...

Confi
08-08-2009, 20:54
...ponieważ zostałam miło przyjęta i zaczyna mi sie tutaj podobać :)

Moja przygoda z chusta zaczęła się niedawno, chociaż na samym początku, to znaczy po urodzeniu mojego malucha miałam kółkową kangoogoo jednak Damiankowi w ogóle nie podobało się w chuście...dziwne dziecko, no ale cóż...siła wyższa . kangoogoo się pozbyłam jednak chodziła za mną chusta ponieważ większość czasu spędzam sama w domu i ze względu na to ,że synuś jest dość absorbującym dzieckiem czasami nie miałam czasu nawet umyć zębów :oops:
Długo się zastanawiałam , jednak niestety ceny chust przewyższały moje możliwości...jak wiadomo ZUS nie rozpieszcza kobitek na macierzyńskim a tu maluch i wydatki z nim związane...na chustę nie starczyło.
W koncu zdecydowałam się kupic niefirmówkę i ku memu zaskoczeniu jest świetna :thumbs up:
Uczę się obycia z chusta i noszenia mojego synka, jak na razie idzie nieźle .
Z informacji ogólnych: mam na imie Asia, jestem z Gdańska, posiadam po jednej sztuce... dziecko, narzeczonego i psa a raczej jak ją nazywamy "Sukę Germańską" :lol: w uproszczeniu Owczarka niemieckiego .
To chyba tyle na razie..ciesze się ,ze znalazłam chustowe forum bo lubię miejsca gdzie mogę uzyskac mase informacji a ponadto spotkac miłych ludzi . Na pewno bedę tu częstym gościem :)

aniołka2009
08-08-2009, 21:03
witaj!:hello:

lalika
08-08-2009, 21:16
Witaj i tu :hello:

kulka37
08-08-2009, 21:17
Witaj!Fajnie,że jesteście.A dziecia masz ślicznego i jak grzecznie w chuście śpi:-))Powodzenia w noszeniu!

czukczynska
08-08-2009, 21:33
Witaj Asiu :hello:
,,Suka germanska" mnie powaliła

tysia
08-08-2009, 21:38
Witam i ja :hello:

No suka germańska jest super :mrgreen:

Confi
08-08-2009, 22:39
Dziękuję za tak miłe przyjęcie :D

Kulka37 no po tym jego zaśnięciu zorientowałam się,ze koala bardziej mu "leży" ;-) bo w kieszonce się trochę wkurzał,ale to moze przez mój brak doświadczenia

czukczynska, tysia z początku mianowana była suką burą jednakże nie zgadzało się to z jej umaszczeniem i postanowiliśmy nazwać ja zgodnie z jej rasą a ,że wariaty jesteśmy to jakoś tak wyszło :mrgreen:
teraz głownie ze względu na linienie nazywana jest "sssspie***dalaj" :mrgreen::oops:
szczególnie jak podchodzi do Młodego i trzepie kudłami

tysia
08-08-2009, 22:45
confi no znam ból linienia :hide:
Nie to żebym sama liniała ;-), ale moja labradorka linieje na potęge.
Wcześniej jakoś to znosiłam, ale jak Adaś się urodził to dostawałam białej gorączki na widoś siersci w jego pobliżu.
Ale cóż takie uroki posiadania sierściuchów :roll:

Confi
09-08-2009, 08:39
confi no znam ból linienia :hide:
Nie to żebym sama liniała ;-), ale moja labradorka linieje na potęge.
Wcześniej jakoś to znosiłam, ale jak Adaś się urodził to dostawałam białej gorączki na widoś siersci w jego pobliżu.
Ale cóż takie uroki posiadania sierściuchów :roll:
ja też dostaję spazmów jak widzę ,że ona się trzepie przy łóżku na którym leży młody, wszystko u nas jest w kudłach...całe szczęście ,że kudły owczarków sa łatwe do sprzątnięcia i po odkurzeniu znikają...
martwię się jednak co będzie jak Młody zacznie raczkować :omg:
już teraz zdarza się ,ze wyciągam mu sierść z buzi...ostatnio miał kudła w oku :eek: przez to Germańska nie miała wstępu do pokoju ale nie jest to rozwiązanie na dłuższą mete bo stała się zazdrosna i zaczeła się do krwi drapać...gryźć..lizać...masakra
Teraz muszę rezerwować sobie chwile specjalnie dla niej bo mi się zagryzie na śmierć.

JJ
09-08-2009, 08:46
hej :hello: witaj i rozgosc sie :)

Confi
09-08-2009, 09:12
Janis Joplin ... miło mi :D
Jaka cudna dziecina...po suwaczku mniemam ,ze to ONA ;-)
prześliczna :rolleyes:

stonesik
09-08-2009, 12:53
Witaj!
A z sierściuchami też walczyliśmy. Nasz wilk też dostał eksmisję z salonów do przedpokoju:hide: Niestety stary już był bardzo i niedawno pogotowie wet. nam go uśpiło. Chcieliśmy drugiego przyjaciela ale właśnie ze względu na wszechobecne kłaki na razie się wstrzymujemy z decyzją.Z doświadczenia wiem , że świetnie się dzieci wychowują , kiedy w domu jest zwierzak;-)

koch.ania
09-08-2009, 15:11
Jak fajnie,że znowu ktoś z Gdańska:)
A psinki zazdroszczę(ale tak pozytywnie),bo bardzo brakuje mi psa w domu.

Confi
10-08-2009, 21:34
stonesik ja jak moja Germańska wyzionie ducha , też nie będę się spieszyć z kolejnym zwierzakiem...choć marzeniem mym jest posiadać Border Collie:rolleyes:
Chcemy jednak zasmakowac życie bezkłakowego bo teraz to zdarzają nam się kudły nawet w lodówce czasem :oops:

No i eksmisji zrobić też nie mozemy...miejsca brak niestety na eksmisje...pozostaje sie przemęczyć

koch.ania mnie równiez jest miło ,ze tu tak silny skład z 3 city :D
a psinka fajna jest...jakby jeszcze łysa była to ideał normalnie :mrgreen: