Zobacz pełną wersję : EC :)
............................
nie wiem o co cho, ale panem Eichelbergerem bym się nie przejmowała ;-)
Pewnie nie spotkał się z ta koncepcją i raczej chodzi mu o przedwczesne klasyczne "tresowanie" dzieciaków, połączone np. z zawstydzaniem itp...
Inna osoba, autorytet (dla mnie) w sprawach dzieci, jak powiedziałam, że mój syn często kwęka / trochę popłakuje przed zrobieniem siku (zwł. gdy ja jestem w pobliżu), zaniepokoiła się i poradziła mi udać się do pediatry...
Bushido, a możesz dać linka do tych wypowiedzi Eichelbergera?
..........................
Bushido, Eichelberger to taki pozytywny człowiek (mam wiele szacunku dla niego za to, co propaguje), że nawet jeśli rzeczywiście nie rozumie idei EC, możemy chyba mu to łaskawie wybaczyć... ;-) Jakkolwiek, chętnie bym przeczytała jego własne słowa na ten temat. :-)
Czytałam dawno temu wypowiedź Eichelbergera na temat "treningu czystości"
(już samą nazwę skrytykował) i on mówiła tam,że szkodliwe są praktyki sadzania na nocnik niemowlaków i trzymanie ich tak godzinami.On raczej fajnie o wychowaniu się wypowiada.Watro by znaleźć jego własne słowa.
Trzeba by Eichelbergera uświadomić.
Anna Nogajska
30-07-2009, 00:16
na 100% ma na myśli tradycyjny hardkorowy trening nocnikowy. oczywiście trening nocnikowy nie musi być wcale hardkorowy i też nie popadajmy w paranoję...ta nazwa jest po prostu okropna...