PDA

Zobacz pełną wersję : autorytet białego kitla..jak to jest?

funkia
28-07-2009, 23:00
zdarza mi się to coraz częściej...hm..
pytana o to, czy dziecko mi się nie połamie w chuście, staram się odpowiadając wydobyć w jak najlepszy sposób walory chustowania, z różnym skutkiem
gdy jednak dorzucę hasło, że LEKARZ zalecił to reakcje są w zasadzie jednoznaczne, kiwanie głową w wyniku uznania i aprobaty, achy i ochy
dziwne.. jako mama chciałabym być jakimś autorytetem (mama wie najlepiej co jest dobre dla jej dziecka) ale widocznie tak nie jest do końca
czy zawsze udaje się Wam przekonać ciekawskich i sceptycznie nastawionych?

jana
28-07-2009, 23:06
tak to ma nasze społeczeńwo..
:op:skąd jesteś funkia?

funkia
28-07-2009, 23:07
:) Ustroń

visenna2
29-07-2009, 09:19
czy zawsze udaje się Wam przekonać ciekawskich i sceptycznie nastawionych?

Od dawna już nie próbuję :)

dominika79
29-07-2009, 11:52
gdy jednak dorzucę hasło, że LEKARZ zalecił to reakcje są w zasadzie jednoznaczne, kiwanie głową w wyniku uznania i aprobaty, achy i ochy
dziwne.. jako mama chciałabym być jakimś autorytetem (mama wie najlepiej co jest dobre dla jej dziecka)

wiesz.. z drugiej strony to samo powie Ci mama noszaca w wisiadle przodem do świata, podająca colę 10miesieczniakowi (ona tez mysli ze wie co jest dla dziecka najlepsze...) .. a autorytet białego kitla.. - u nas działa jak nic innego ;) -głównie jesli chodzi o chusty, chodzenie bez butów, wychodzenie na spacery również w czasie przeziebiania, chodzenie bez czapki.. itp..

gagatek78
29-07-2009, 22:36
hihi, ja zastanawiałam się, czy sobie nie przyczepić do dziecka w chuście kartki głoszącej: "mój pediatra, ortopeda oraz rehabilitantka bardzo polecają noszenie w chuście"

carolans
29-07-2009, 23:37
Od dawna już nie próbuję :)

ja rowniez.
Za to gdyby nasz pediatra wiedzial, jakie madrosci w jego usta wlozylam....:lol:

Liv
31-07-2009, 01:25
hihi, ja zastanawiałam się, czy sobie nie przyczepić do dziecka w chuście kartki głoszącej: "mój pediatra, ortopeda oraz rehabilitantka bardzo polecają noszenie w chuście"

haha, dobre :lol: