Zobacz pełną wersję : Co zamiast pawiszonów?
Gdy kochana moja Va jednak zdecyduje zatrzymać dla siebie JEJ pawie, a nie znajdę żadnych czarnych szóstek to kusi mnie coś innego.
Chociaż pawie to dla mnie chusta ideał.
Gupia baba ze mnie :duh:
Co polecicie porównywalnie dobrego do pawi dla roczniaka, 12 kg?
nati perla style
Bambus czy bambus z lnem? :)
stasiu-lova
28-07-2009, 00:24
a style nie jest tylko jedna?
stasiu-lova
28-07-2009, 00:27
sam bambus
tak mi sie wydaje ale pewna nie jestem szukac mnie sie nie chce:p
perla nasti style to bawelna+70% bambusa......... powaznie mowie-to pawi i kolorystycznie i nosnosciowo znakomity odpowiednik
stasiu-lova
28-07-2009, 00:35
sam bambus
tak mi sie wydaje ale pewna nie jestem szukac mnie sie nie chce:p
"sam bambus", w sensie bez lnu
to moze powinnam te perle przemyslec jak ona do pawi podobna :ninja:
Pawie miałam i są chustą idealną, boję się innej, boję się że nic takie nie będzie jak pawie.Ech co ja mam robić :lool:
stasiu-lova
28-07-2009, 00:52
mozesz zaryzykowac te perłę skoro Ania poleca
ale IMO pawie bedzie ciezko zastapic:rolleyes:
ja swoje tez sprzedalam bo 6 mialam i sie z nia tylko meczylam
7 bym nie sprezdala
ja też bym w style uderzala, jeśli i kolor chcesz mieć. to jest bawelna plu sbambus, jeśli chcesz jeszcze cieńszą o podobnej nośności to masz nówki "no cotton", ale tu kolorystyka inna: biel beż turkus.
style jest cudowna
Też się dołączam do tego pytania...
A indio z wełną lub żakardowe fale nie będą podobne? :frown
garlicgirl
28-07-2009, 08:43
a może Zara?
visenna2
28-07-2009, 09:03
Z tego co mgliście pamiętam o pawiach i ich fakturze/kolorze (macałam szare niefarbowane), to Nati perła style super je zastąpi :)
garlicgirl
28-07-2009, 09:12
perła nati może zastapić pawie wizualnie, może w zakresie nośności ale z pewnością NIE dotykowowo!
Gdy kochana moja Va jednak zdecyduje zatrzymać dla siebie JEJ pawie, a nie znajdę żadnych czarnych szóstek to kusi mnie coś innego.
Chociaż pawie to dla mnie chusta ideał.
Gupia baba ze mnie :duh:
Co polecicie porównywalnie dobrego do pawi dla roczniaka, 12 kg?
Ja, póki co, stawiam na niemal jednym piedestale z Pawiami Nati Zakard, wełna Indio, pasiak lub Nino i mam nadzieję ;-) Len+Bambus Nati oraz Zara
garlicgirl
28-07-2009, 09:37
o własnie, YPSI trafiła!!! IMHO żakard Nati jest najbardziej zbliżony do pawi!
o własnie, YPSI trafiła!!! IMHO żakard Nati jest najbardziej zbliżony do pawi!
Ale żakardowa wełenka czy bawełna:duh:?
Bosz..tak mi zależy i na nośności pawiej i na wyglądzie...żakardowe rzeczywiście podobne.
Mam bawełnę ale coś mi się zdaje, ze wełenka też jest fajna.
macierzanka
28-07-2009, 10:01
perła nati może zastapić pawie wizualnie, może w zakresie nośności ale z pewnością NIE dotykowowo!
Mam podobne odczucia.Tylko ogólne wrażenie kolorystyczne jest podobne.
Podobno waflowa zarka jest nośnościowo podobna, z chust czystej bawełny, oczywiście.
Sama mam m.in. pawie i elipsy lawendel. Używam ich zamiennie.
Dla mnie mają podobne właściwości. Elipsy są do tego mięciutkie i wiąże się z nich mniejszy węzełek.
visenna2
28-07-2009, 10:09
Poważnie?? Kurczę, muszę jakieś pawie dorwać i pomacać :) Bo jak dostałam perłę nati to pierwsze moje skojarzenie dotykowe było z tymi szarymi pawiami :hide: ale ja się nie znam :)
garlicgirl
28-07-2009, 10:10
Ja z żakardów Nati też mam tylko bawełnę. teoretycznie wełna chyba nosi jeszcze lepiej. ale ja nigdy nie miałam okazji wypróbować więc nie podpowiem.
edit.
viesenna2, może miałaś niewyprane. po praniu Perły sa jak jedwab :)
Dzisiaj pawiki będę nosić, będę się zastanawiać, bo kusi mnie teraz i wełna, i perełki i ...leo rouge...
visenna2
28-07-2009, 12:17
Va, dzięki, nie z zasady nie pożyczam chust od nikogo bo mam obawy, że coś im zrobię, a jeszcze takie emocjonujące szmaty jak pawie... stres by mnie zabił ;)
pomacam sobie przy okazji, jak do mnie zawita ktoś pawiujący :)
Dzisiaj pawiki będę nosić, będę się zastanawiać, bo kusi mnie teraz i wełna, i perełki i ...leo rouge...
Czyżbyś chciała mnie nimi obdarować? :D :D :lool:
Czyżbyś chciała mnie nimi obdarować? :D :D :lool:
Taaak...siebie też. Właśnie je mam-mój szef zapytał czy to obrus, a księgowa powiedziała, że identyczna kapę na łóżko miała jej babcia.
Tylko testuję na kilka dni, chlip...
Taaak...siebie też. Właśnie je mam-mój szef zapytał czy to obrus, a księgowa powiedziała, że identyczna kapę na łóżko miała jej babcia.
Tylko testuję na kilka dni, chlip...
Droga ta kapa :lool:
Zwariowałam już. Śniło mi się że wchodzę do sklepu NATI! A tam Natalia, pomaga wybrać mi najodpowiedniejszą chustę :duh::duh:
Ciekawe jakie będą opinie perełki bambus + len bo ona mnie kusi, to srebro boskie
:D
A co myślicie o lanie jako następstwie pawi?
garlicgirl
28-07-2009, 17:36
Lan jest sporo, chyba 3 rodzaje.
ja mam i Lanę i pawie i w zasadzie jedyna moja obserwacja jak na razie jest taka, że Lanę się dużo ciężej dociąga.
nie ma też takiego wzorku tylko są bardziej jednolite. ale to nie jest wada ;) dotykowo to też inna chusta. ale to tez nie wada :)
poza tym jest super!
ninuczka
28-07-2009, 17:43
lana ma się do pawi nijak IMHO to zupełnie inne chusty. Mam pawie i 3 lany (4. do mnie leci). Uwielbiam i pawie i lany. Pawie są cieńsze, bardziej miękkie, łatwiej się dociągają, no i są zupełnie inne wizualnie. I w dotyku też inne. No inne są po prostu. Podobne są w jednym - świetnie noszą. IMHO lany jednak lepiej.
Droga ta kapa :lool:
Zwariowałam już. Śniło mi się że wchodzę do sklepu NATI! A tam Natalia, pomaga wybrać mi najodpowiedniejszą chustę :duh::duh:
:lool::lool::lool:
Ło matko, widzę, że zaczyna się etap koszmarów. :lol:
:lool::lool::lool:
Ło matko, widzę, że zaczyna się etap koszmarów. :lol:
To co, pomożesz? :lol::lol:
To co, pomożesz? :lol::lol:
:lol: :lol: :lol:
Ciężko mi coś poradzić w tym wątku, bo nie mam ani nie miałam ani jednego pawiszona. :dunno:
:lol: :lol: :lol:
Ciężko mi coś poradzić w tym wątku, bo nie mam ani nie miałam ani jednego pawiszona. :dunno:
Rozumiem, a biorąc pod uwagę Perełkę bambus a bambus len? :)
ale nie porownywalabym pawi do zakardowych nati, ani bawelny, ani welny.
wg mnie maja sie do siebie nijak i na visus, i na dotyk, i na nioskosc.
Zgadzam się:wink:
To dwie różne chusty.
Jak ninuczka mówi, to wie!Widziałam małą próbkę jej chust :szok:i zna się kobitka na rzeczy.Dla mnie to ona jest guru chustowa :znaika:
ninuczka
29-07-2009, 07:51
przesadzasz Kulka... Ale to miłe :)
Hehe, mnie się pierwszy raz dzisiaj śniły chusty.
Bałam się że mnie wczoraj z tych pawi okradną, ale nikt sie nie czaił :-P
A może ktoś mi podpowie, który z poniższych typów dobrze (czytaj wmiarę bez problemów i szybko) się dociąga i nosi, bo ja chyba na ptaki polować na zabój nie będę...bo mi dzicko wyrośnie!
Didymos vermilion-natural Indio z wełną
Didymos Indio Viola-natur
Didymos Fale - sinfonie
NATI Perełki
garlicgirl
29-07-2009, 09:37
może rzeczywiście nie wszystkie żakardy Nati, brąz to rzeczywiście nie bo on mięciutki był, ale np. fiolet dotykowo - jak najbardziej.
Koire
Z wymienionych przez Ciebie mam Indio z wełną, samo się wiąże i świetnie nosi. Natomiast nie mam porównania z dwoma pozostałymi...
Dziękuję, dziękuję za podpowiedź!
Juz wiem co je zastapi...:ninja:
Didymos z logo La leche League :mrgreen:
Dziewczny podbijam :fire: :) :mrgreen:
Jako,że legendarne pawie wciąż poza moim zasięgiem finansowym :( :hide: , a chęć posiadania niestety rośnie to co byście polecały? :)