PDA

Zobacz pełną wersję : Wewnątrz pieluchy jest PUL?

La Loba
27-07-2009, 19:02
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=697649642

Na tej aukcji do sprzedania pieluszka wielorazowego użytku : - posiada rzepy - na zewnątrz kolorowa bawełna - wewnatrz PUL - materiałnieprzemakający a oddychający!!! - wszyty wkład chłonący

Hmmm.... :ninja: chyba coś się komuś pomyliło.
A ciekawe, kto to sprzedaje, i czy ktoś z forum.

formichiere
27-07-2009, 19:12
czemu nie może być PUL wewnątrz? To pewnie taki skrót myślowy chodzi o poliester laminowany i jak najbardziej może być w środku żeby na zewnątrz pieluszka ładniej wyglądała bo PULe przynajmniej sprzedawane przez nasze forumki są jednokolorowe.

Aloha
27-07-2009, 22:58
La Loba, pewnie, że można standardowy PUL dodatkowo obszyć bawełną. Nawet sama się pokusiłam o takie rozwiązanie, i taka pieluszka raz że ładniej wygląda, dwa, że przyjemniejsza w dotyku :mrgreen:, bo poliestru nie czuć.

rzufik
27-07-2009, 23:42
to chyba dominiki79 pielucha i jak najbardziej może mieć pul.
la lobo, czemuś Ty taka podejrzliwa? :)

yetta
28-07-2009, 00:25
Ja też myśle, że to pielucha dominiki.
Mnie też zdarzyło się kilka pieluszek obszyć bawełną, ale takie pieluszki szybciej przemakają. Bo jak pieluszka w kroczku chwyci choć odrobinę wilgoci, to potem leci po bawełnie na zewnątrz.

dominika79
29-07-2009, 13:26
:D a ja dopiero teraz trafiłam na wątek ;) - prawda to moja aukcja i faktycznie PUl jest obszywany - tu akurat bawełną, ale obszywam rówiez "futerkiem" - używamy takich samych -tez na spacer i na południową-trzygodzinną drzemke i nie przemakają;)( z otulaczy wszystkich używam obszytych bo mi się lepiej układają i działają jak trzeba ;) - nie mam PUlu we wzorki a lubię różne kolory na Hankowych pieluchach..
Przy szyciu tylko trzeba zwrócić uwagę jak idzie PUl i bawełna ;) da się tak zrobic żeby nie przeciekło ;) -no i bylebydziecko nie siedziało po 4 godziny w ;)

nemhain
19-08-2009, 18:23
Mam 3 pieluszki Dominiki te z obszytym PULem i sa super:)

La Loba
24-08-2009, 20:20
Wiecie co? Ja tego jakoś nie łapię... Nie to, żebym miała coś przeciwko, ale po prostu nie rozumiem idei. :hide:

Iwka
24-08-2009, 20:28
To wyobraź sobie otulacz PUL... Komuś może przeszkadzać, że jest taki śliski jak kąpielówki. Albo że jest jednolity a nie w króliczki.
A teraz wyobraź sobie ładne, wzorkowate, mięciutkie majteczki, z bawełny albo futerka, żeby tego otulacza pulowego nie było widać i czuć.
I teraz wyobraź sobie, że jedno z drugim jest zszyte :)

Jedni lubią, inni nie, ale tak jest chyba ze wszystkim :D

Gertruda
24-08-2009, 23:14
Ja mam obszywaną pieluszkę od darijah i myślę, że to obszycie to jest ze względów estetycznych tylko - zależy kto co lubi po prostu.

lalika
24-08-2009, 23:19
Imse Vimse tez maja otulacze PUL obszyte bawelna. Aldo ostatnio najczesciej przebywa w samej pieluszce + ewentualnie koszulce, wiec siada i szoruje po podlodze tym, co ma na pupie, moze dodatkowa ochrona PULa nie jest taka zla?

yetta
24-08-2009, 23:33
Ja puściłam pieluszkę obszytą bawełną do testów i z tego co pamiętam większość osób mówiło, że bawełna chwyta wilgoć i pieluszka szybciej przemaka. :D Najpierw ja ją testowałam i za każdym razem ubranko było mokre. Ale zdarzały się też zadowolone osoby, a zatem dla każdego coś miłego. :mrgreen:

lalika
24-08-2009, 23:38
W tym IV naokolo nozek jest sam pul, a bawelna nie ma szans sie zetknac z siuskami - moze dlatego nic nie przemaka?

yetta
25-08-2009, 00:15
lalika jest duża szansa że to właśnie dlatego :)

dominika79
25-08-2009, 00:18
jak juz wczesniej pisałam PUl obszywam w celach czysto estetycznych ;) bo nie mam PUla we wzorki.
W trakcie obszywania zwracam uwage żeby wokół nóżek był sam PUL i tak jak napisała Lalika nie ma szansy zeby bawełna zetknęła się z moczem.
Zdarzają się przemoknięcia przy jakims dużym siku, ale zdarzały mi się takie same niezaleznie od firmy jak już wkładka czy formowanka nie dała rady więcej wchłonąć.

yetta
25-08-2009, 00:31
dominika ciekawi mnie jak wokół nóżek może być sam PUL, skoro pieluszka jest na zewnątrz z bawełny? :D

Mnie przy bardzo dużym siku zdarzało się, że w kroku ubranko wilgotniało w niektórych pieluszkach, ale w pieluszce PUL obszytej bawełną ubranko było mokre. :mrgreen:

dominika79
25-08-2009, 09:54
Yetta podczas obszywania trzeba pilnować zeby ta bawełna jakby "wyszła" na zewnątrz . Jak znajde potem chwilę spróbuję złapac to na zdjęciu.

No nam te otulacze nie przemakają :rolleyes:

Aloha
23-11-2009, 13:27
No dobrze dziewczyny, a jak to jest w przypadku PULu bawełnianego? Tam jest bawełna laminowana - czy tam też bardziej coś przecieka?

dominika79
24-11-2009, 00:18
ten PUL który ja mam jest cienszy poliestrowy.

Jedyna kieszonka jaka kupiłam z PUlem bawełnianym przecieka niestety ale wiem ze nir wszystkie tak mają..

rzufik
24-11-2009, 00:27
aloha, z puklem bawełnianym jest tak jak Ci kiedyś pisałam - przecieka i stąd wolę tę dodatkową warstwę pod rzepem.
w poliestrowym mi przecieka jak jest MEGA mokro