Zobacz pełną wersję : Wewnątrz pieluchy jest PUL?
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=697649642
Na tej aukcji do sprzedania pieluszka wielorazowego użytku : - posiada rzepy - na zewnątrz kolorowa bawełna - wewnatrz PUL - materiałnieprzemakający a oddychający!!! - wszyty wkład chłonący
Hmmm.... :ninja: chyba coś się komuś pomyliło.
A ciekawe, kto to sprzedaje, i czy ktoś z forum.
formichiere
27-07-2009, 19:12
czemu nie może być PUL wewnątrz? To pewnie taki skrót myślowy chodzi o poliester laminowany i jak najbardziej może być w środku żeby na zewnątrz pieluszka ładniej wyglądała bo PULe przynajmniej sprzedawane przez nasze forumki są jednokolorowe.
La Loba, pewnie, że można standardowy PUL dodatkowo obszyć bawełną. Nawet sama się pokusiłam o takie rozwiązanie, i taka pieluszka raz że ładniej wygląda, dwa, że przyjemniejsza w dotyku :mrgreen:, bo poliestru nie czuć.
to chyba dominiki79 pielucha i jak najbardziej może mieć pul.
la lobo, czemuś Ty taka podejrzliwa? :)
Ja też myśle, że to pielucha dominiki.
Mnie też zdarzyło się kilka pieluszek obszyć bawełną, ale takie pieluszki szybciej przemakają. Bo jak pieluszka w kroczku chwyci choć odrobinę wilgoci, to potem leci po bawełnie na zewnątrz.
dominika79
29-07-2009, 13:26
:D a ja dopiero teraz trafiłam na wątek ;) - prawda to moja aukcja i faktycznie PUl jest obszywany - tu akurat bawełną, ale obszywam rówiez "futerkiem" - używamy takich samych -tez na spacer i na południową-trzygodzinną drzemke i nie przemakają;)( z otulaczy wszystkich używam obszytych bo mi się lepiej układają i działają jak trzeba ;) - nie mam PUlu we wzorki a lubię różne kolory na Hankowych pieluchach..
Przy szyciu tylko trzeba zwrócić uwagę jak idzie PUl i bawełna ;) da się tak zrobic żeby nie przeciekło ;) -no i bylebydziecko nie siedziało po 4 godziny w ;)
Mam 3 pieluszki Dominiki te z obszytym PULem i sa super:)
Wiecie co? Ja tego jakoś nie łapię... Nie to, żebym miała coś przeciwko, ale po prostu nie rozumiem idei. :hide:
To wyobraź sobie otulacz PUL... Komuś może przeszkadzać, że jest taki śliski jak kąpielówki. Albo że jest jednolity a nie w króliczki.
A teraz wyobraź sobie ładne, wzorkowate, mięciutkie majteczki, z bawełny albo futerka, żeby tego otulacza pulowego nie było widać i czuć.
I teraz wyobraź sobie, że jedno z drugim jest zszyte :)
Jedni lubią, inni nie, ale tak jest chyba ze wszystkim :D
Gertruda
24-08-2009, 23:14
Ja mam obszywaną pieluszkę od darijah i myślę, że to obszycie to jest ze względów estetycznych tylko - zależy kto co lubi po prostu.
Imse Vimse tez maja otulacze PUL obszyte bawelna. Aldo ostatnio najczesciej przebywa w samej pieluszce + ewentualnie koszulce, wiec siada i szoruje po podlodze tym, co ma na pupie, moze dodatkowa ochrona PULa nie jest taka zla?
Ja puściłam pieluszkę obszytą bawełną do testów i z tego co pamiętam większość osób mówiło, że bawełna chwyta wilgoć i pieluszka szybciej przemaka. :D Najpierw ja ją testowałam i za każdym razem ubranko było mokre. Ale zdarzały się też zadowolone osoby, a zatem dla każdego coś miłego. :mrgreen:
W tym IV naokolo nozek jest sam pul, a bawelna nie ma szans sie zetknac z siuskami - moze dlatego nic nie przemaka?
lalika jest duża szansa że to właśnie dlatego :)
dominika79
25-08-2009, 00:18
jak juz wczesniej pisałam PUl obszywam w celach czysto estetycznych ;) bo nie mam PUla we wzorki.
W trakcie obszywania zwracam uwage żeby wokół nóżek był sam PUL i tak jak napisała Lalika nie ma szansy zeby bawełna zetknęła się z moczem.
Zdarzają się przemoknięcia przy jakims dużym siku, ale zdarzały mi się takie same niezaleznie od firmy jak już wkładka czy formowanka nie dała rady więcej wchłonąć.
dominika ciekawi mnie jak wokół nóżek może być sam PUL, skoro pieluszka jest na zewnątrz z bawełny? :D
Mnie przy bardzo dużym siku zdarzało się, że w kroku ubranko wilgotniało w niektórych pieluszkach, ale w pieluszce PUL obszytej bawełną ubranko było mokre. :mrgreen:
dominika79
25-08-2009, 09:54
Yetta podczas obszywania trzeba pilnować zeby ta bawełna jakby "wyszła" na zewnątrz . Jak znajde potem chwilę spróbuję złapac to na zdjęciu.
No nam te otulacze nie przemakają :rolleyes:
No dobrze dziewczyny, a jak to jest w przypadku PULu bawełnianego? Tam jest bawełna laminowana - czy tam też bardziej coś przecieka?
dominika79
24-11-2009, 00:18
ten PUL który ja mam jest cienszy poliestrowy.
Jedyna kieszonka jaka kupiłam z PUlem bawełnianym przecieka niestety ale wiem ze nir wszystkie tak mają..
aloha, z puklem bawełnianym jest tak jak Ci kiedyś pisałam - przecieka i stąd wolę tę dodatkową warstwę pod rzepem.
w poliestrowym mi przecieka jak jest MEGA mokro