PDA

Zobacz pełną wersję : Nosidło dla starszaka Mei Favorite :)

Basik11
26-07-2009, 11:19
Wyrośliśmy z Manducki tzn panel był dla mojego dwulatka stanowczo za krótki i kupiłam mu Mei Favorite. Fajne, lekkie i pomysłowe, wygodne oczywiście też :). Pas jest podobnie wypełniony jak w Manduce co moim zdaniem znacznie poprawia komfort noszenia. Kapturek jest chowany w specjalnej kieszonce (ozdobnej). Wygodne też są pasy naramienne ponieważ dopasowują się do kształtu ramion i pasek łączący pasy naramienne jest tu zupełnie zbędny (jest on dołączony do nosidła ale nie na stałe- można odpinać).
Innowacyjne rozwiązanie jeżeli chodzi o aktywne dziecko, które co chwilę chce iść samo a za jakiś czas jest zmęczone i musi być niesione, nosidło tzn. jego panel zawija się wokół pasa i panel nie dynda z tyłu -jest zawinięt i przypięty na zatrzask - wygląda jak większa saszetka w pasie. Nie wiem co jeszcze napisać fajne nosidło dla starszaka.
Zostawiłam sobie dwa: to właśnie i Nubigo :) oba bardzo lubię :)

meryl 72
26-07-2009, 13:30
Podoba mi się:D moja tez wyrosła z manduki i w zasadzie jakies nosidło ergonomiczne by się nam przydało. A można kupić takie? i jeszcze ile kosztuje? i czy po zapakowaniu to torby duzo miejsca zajmuje?

Basik11
26-07-2009, 13:48
Meryl można kupić :) juliwek sprzedaje i teraz jest promocja na nie, widziałam :) Ja je wypatrzyłam kiedyś w jakimś sklepie niemieckim i bardzo mi się spodobały i tam miały lepsze wzięcie niż manduca nawet bo prawie wszystkie wykupione już były :mrgreen: i jak pojawiły się u juliwek to sobie kupiłam. Co do ilości miejsca w torbie to mniej więcej tyle co manduca tak mi się wydaje (bo już jej nie mam co by porównać) mierząc linijką ok 30X21X14 cm tak mniej więcej :D

Bushido
26-07-2009, 17:40
mei favourite jest super :) sama mam i bardzo sobie chwale :)

meryl 72
26-07-2009, 18:08
Dzięki za info jednak dla mnie obecnie jest nieosiągalne finansowo:hide:, tym bardziej że od wczoraj Iza na widok nosideł ucieka z krzykiem mam nadzieje że jednak jej przejdzie i jeszcze trochę ponoszę.

Ania
26-07-2009, 20:18
czy on ma wypelnione pasy naramienne?
czy jest sporo szerszy i wyzszy w porownaniu z manduca (panel oczywiscie) ?

Basik11
26-07-2009, 22:40
Wymiary panela wysokość 55 cm, szerokość 39 cm, pasy naramienne są cieniutko wypełnione ale sama budowa tych pasów sprawia, że dostosowują się do ramion tak bym to nazwała i nosi się wygodnie.
Dla porównaia manduca ma panel wysokość max 39 cm szerokość 36cm

ina
27-07-2009, 09:05
Bardzo ładne to nosidło :)