PDA

Zobacz pełną wersję : jaka pieluszka na spacer/dłuższe wyjścia?

Tuja
25-07-2009, 23:25
chyba jeszcze nie było na ten temat?
Ja często jeszcze się łamię i jednorazówkę zakładam. Szczególnie do chusty, jak mamy ucisk na pieluchę większy. No ale wolałabym jakąś dobrą opcję wielorazówki. Co Wy zakładacie maluszkom swoim?

atelka
25-07-2009, 23:35
Ja zakładałam zawsze kieszonki ale ostatnio Julka strasznie dużo siusia i też się przyłączam do pytania.

Tuja
25-07-2009, 23:40
No właśnie, mój Julek też sika na potęgę. To samo w nocy, musimy mieć jednorazówkę, albo 3-4 przewinięcia zaliczam:roll:

gann
26-07-2009, 00:31
U nas w 100% sprawdza się zestaw: bambusowa foremka + otulacz z wełny filcowanej (IV). Młoda ma rok i 2 m-ce, ostatnio "wozi się" brum brumem jednak ;)
Na razie nie sprawdzałam tego zestawu na noc - czekam aż foremki przekroczą magiczną granicę 10 prań, a ja przekroczę barierę psychiczną :P

v
26-07-2009, 00:41
edycja

mamru
26-07-2009, 00:46
podpisuję się pod gann :) i polecam szczerze. Używam bambuskek-najczęściej bambinex, lub P'tit Dessous, ale ostatnio Nature Babies Lovable (uważam, że na naszym forum troszkę niedoceniona), na to wełenka imse vimse, lub woolwikkel i gotowe. Gann ja od początku używam również tego zestawu na noc-nie czekałam z tymi praniami i nigdy nie miałam żadnych przecieków. A na początku wkładałam dodatkową wkładkę, również bambusową, to teraz tylko bariera psychiczna została do pokonania :)

Stivel
26-07-2009, 01:21
ucisk moze jest wiekszy, ale dzieci siedzac w chustach sie siusiaja wiele
moze tu Kinga zajrzy i wyjasni, ja sie nie podejmuje, po prostu to wiem i sprawdzilam - to prawda

Ech moja Kluska równo siusia i wali kupę w chuście - co gorsza jak pielucha przyciśnięta chustą to kupa z braku miejsca włazi na plecy :/ ;)Co mam jej powiedzieć żeby przestała? ;)

dominika79
26-07-2009, 01:26
na spacery kieszonka, czasem bambusowa z otulaczem

Tuja
26-07-2009, 13:44
podpisuję się pod gann :) i polecam szczerze. Używam bambuskek-najczęściej bambinex, lub P'tit Dessous, ale ostatnio Nature Babies Lovable (uważam, że na naszym forum troszkę niedoceniona), na to wełenka imse vimse, lub woolwikkel i gotowe. Gann ja od początku używam również tego zestawu na noc-nie czekałam z tymi praniami i nigdy nie miałam żadnych przecieków. A na początku wkładałam dodatkową wkładkę, również bambusową, to teraz tylko bariera psychiczna została do pokonania :)

ja tak do końca do formowanek nie mogę się przekonać ( choć tych przez Ciebie wymienianych jeszcze nie próbowałam) a to dlatego, że dziecko czuje mokro. Może wkładkę z polarku dodawać?
A te wełenki gdzie można kupić?
Mamru, a Ty chyba gdzieś pisałaś jeszcze o BG AIO, że dobre są. Tak się nad nimi zastanawiam. A może lepiej wonderoo?
Planuję zakupy i nie wiem co kupić??:roll:

mamru
26-07-2009, 21:53
Tujo! Bardzo lubię BG AIO, woonderosów już dawno się pozbyłam. Osobiście uważam, że woonderosy nie są dla szczuplaczków, a moje dzieci takie właśnie są i dlatego się ich pozbyłam. A BG AIO super-i ta mięciutka organiczna bawełenka w środku - to przytulania :)Na początku kiedy jeszcze nie osiągnęły swojej chłonności to wkładałam do środka wkładkę bambusową, lub z mikrofibry, czasem konopną, teraz już bez. Używam właśnie na nocki na dłuższe wyjścia i nigdy nie miałam problemów z przeciekaniem. I bardzo podobają mi się napy w BG AIO, zupełnie inne niż w woonderosie. Jedyny minus tylko długo schnie... ale ja jej to wybaczam wspaniałomyślnie :D

Jeśli chodzi o wkładkę to myślę, że możesz dać polarową, ja nie daję, tylko papierek na pieluszkę.

Wełenki możesz kupić w pieluszkarni (imse vimse) lub w ekobaby (woolwikkel) -mam oba i jestem bardzo zadowolona. Woolwikkel jest tańszy więc nie ma co przepłacać, a wyglądają prawie identycznie-tylko metka inna :)

gann
26-07-2009, 22:20
To faktycznie bariera psychiczna mi została :rolleye: :D

Tuja
26-07-2009, 23:01
Dziękuję Mamru za wyczerpującą odpowiedź :)
mój maluch też szczuplaczek ( a w udach to już szczególnie:rolleyes:) więc spróbuję BG AIO :D

mamru
26-07-2009, 23:34
wypróbuj koniecznie, a jeśli Wam się nie spodoba, to z pewnością znajdziesz kogoś kto będzie chciał kupić :)

atoja
29-07-2009, 14:24
Tujo! Osobiście uważam, że woonderosy nie są dla szczuplaczków,

E tam... moja mała ma 9 m-cy i waży zaledwie 7 kg. Szczuplutka strasznie. Wonderoosy nosi od 3 m-ca życia i od razu stały się naszymi ulubionymi.:ninja:
Obszerne są to fakt ale chłonność bezkonkurencyjna.:)

Aloha
30-07-2009, 00:19
Tak, wonderoosy są mega chłonne, ale to zaleta ich wkładów chłonnych. Gdyby przełożyć te wkłady do innej pieluszki byłoby równie chłonno, i może wygodniej, bo jednak Wonderoos jest mało zgrabny :D
Ja też go lubię, ale właśnie za te pięknie wyprofilowane wkłady.

Anna Nogajska
30-07-2009, 00:27
he he:)

u nas na spacery kieszonki zwykle, przyznam, że nigdy w zasadzie z żadną nie miałam problemów spacerując w chuście. również z formowankami nie.
osttanio za to na wypadzie wakacyjnym używałam eko bambusowych jednorazówek. i każda kupa wypływała julce do szyi :hide: nigdy tak nie miałam z żadną kieszonką.

wonderoosów używam na noc dla alexa i są super, chociaż mój synek jest baardzo drobny.
dla julki, która jest pulchniutka używam od urodzenia, tyle, że z jedną wkładką.

w zasadzie wonderoos jest dla dzieci z grubszymi udkami, a bumgenius dla szczuplutkich nóżek :)

AIO bumgeniusa nadal niecierpię :)

mamru
30-07-2009, 00:58
no i właśnie kolejny wątek na potwierdzenie tezy, że każdemu co innego pasuje :)
A co do tego sikania na spacerze, to przyznam Ci rację Va... sprawdziłam to dzisiaj i jestem zszokowana :omg: ale o tym napiszę w osobnym wątku...

Leika
30-07-2009, 14:34
U nas BG sprawdzają się znakomicie nawet w czasie dłuższych wyjść z domu :)